Unwinder: How about ATI 9x00 to FireGL X1? SoftQuadro for ATI?

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by Spike Lee III, Jan 8, 2003.

  1. TnT

    TnT Guest

    9500pro 128mb and cant install soft FireGL driver

    I have read the article and most of the post to this thread but have not been succesful with drivers 1020, 1021, and 1028 at ati's website and dell's driver 61026. I installed the script patch and the antiprotection patchs but get no choices when ati installation is done. I dont know much about deviceId but I wonder if that my be the problem with my install. Help me!!!!!!!!!
    :( :mad: :O
     
  2. Flax

    Flax Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    You have to uninstall the previous driver and install the modified one "manually" without using setup.
     
  3. TnT

    TnT Guest

    I did uninstall previous driver and installed the modified driver through device manager
     
  4. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,443
    Likes Received:
    1,464

  5. isnogood

    isnogood Guest

    I HAVE A RADEON 9500 AND I TRIED TO PATCH IT FOR ACTIVATING THE 8 PIPELINES. WELL I DID EVERYTHING AS BEING TOLD BY THE FORUMS AND THE SOFT9XX0 INFO (PATCH BEFORE INSTALLATION OF DRIVERS BY FORCE 9500 CAPABILITIES --->MANUAL UPDATE DRIVER,DISABLE WIN FILE PROTECTION SINCE I USED CERTIFIED DRIVERS AND ALL THAT). WELL EVERYTHING SEEMED FINE I USED THE Catalyst 6.255 FOR THE FIRST TIME AND YET WHEN I RUN RIVATUNER THERE WHERE NO DRIVER SETTINGS - "No supported drivers detected for this display adapter". THEN I TRIED THE SAME WITH CATALYST 6.200 AND AGAIN I HAVE NO DRIVER SETTINGS.ANYONE HAS ANY SUGGESTION TO WHAT MIGHT HAPPENED???
     
  6. isnogood

    isnogood Guest

    SORRY, WRONG FORUM!!!
     
  7. isnogood

    isnogood Guest

    STILL I HAVE A QUESTION: WHERE CAN I DOWNLOAD THE FIREGL Z1 1021-1026 DRIVERS? THE ATI OFFICIAL SITE IS DOESN'T HAVE ARCHIVE DRIVERS AND I USED A SEARCH ENGINE AND STILL A AM NOT ABLE TO LOCATE THE DRIVERS.
     
  8. Mike615

    Mike615 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY Quadro FX 3000
    So this is my score using SPEC Viewperf 7.1
    [Default Stock AIW 9700 Pro w/Dual Display Mod]

    Run All Summary -
    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 9.521
    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 36.62
    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 58.30
    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 10.61
    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 11.71
    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 21.38

    and this is after SoftFireGL
    [Unified78841]

    Run All Summary
    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 3.324 << What da?? it dropped!
    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 53.25
    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 76.95
    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 16.43
    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 14.01
    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 30.39

    most of the scores went up except for 3dsmax-02
    I have no clue why it dropped. Anyone know why?
     
  9. throwout01

    throwout01 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ati9800p128@x2
    i had the same thing (on a 9800 pro 128MB single monitor):

    Run All Summary (7.1 unified drivers)

    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 3.199

    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 35.66

    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 34.82

    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 0.00000

    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 9.156

    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 23.23

    --- i just tried with dell 1036 drivers (force x2) and got this:

    Run All Summary

    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 14.91

    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 93.62

    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 81.62

    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 16.76

    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 19.81

    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 28.39


    much better!
     
    Last edited: Oct 4, 2003
  10. Mike615

    Mike615 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY Quadro FX 3000
    I eventually found out why my 3dsmax-02 score was low. It was the Configuration Tab in the ControlPanel. 3D Studio Max/ VIZ 4.x, 5.x was selected. When Default was selected I got better scores. I also went back to 1036 because the Unified 78841 crashed SPEC Viewperf 7.1 and frozed my comp. screen on some test.

    My scores now.

    Run All Summary
    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 17.76
    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 94.25
    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 98.63
    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 21.84
    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 23.15
    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 31.04
     
    Last edited: Oct 4, 2003

  11. pom soii

    pom soii Guest

    you need to run the SPEC Viewperf 7.1a patch found at the ati site.
    http://www.ati.com/products/workstation/benchmarks.html

    Run All Summary

    ---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
    3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 23.03

    ---------- SUM_RESULTS\DRV\SUMMARY.TXT
    drv-09 Weighted Geometric Mean = 104.5

    ---------- SUM_RESULTS\DX\SUMMARY.TXT
    dx-08 Weighted Geometric Mean = 141.8

    ---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
    light-06 Weighted Geometric Mean = 31.90

    ---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
    proe-02 Weighted Geometric Mean = 26.02

    ---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
    ugs-03 Weighted Geometric Mean = 32.29
     
  12. Mike615

    Mike615 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY Quadro FX 3000
    The SPEC Viewperf 7.1a patch worked for light-06 but proe-02 still freezes my comp screen.(using Unified 78841) =/ I rolled back to 1036 again.
     
  13. nathan

    nathan Guest

    Just a little question about drivers realese, I'm using 3dsmax 5 with my 9700 no pro @ X1.
    Until now I try to install 1030 ( i still use them but sometime this driver has a big problem of visualization in the shade viewport ), I try 1036, but didn't work well, Unified drivers from ati was. I think install correctly, I could choise th opengl ati drivers for max, but when I open the program, I just find the normal opengl driver, not specific for max...
    I read that a loot of people use the 1036 and say that work well...
     
  14. THE JEW (RaVeN)

    THE JEW (RaVeN) Active Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 6800GT softmodded to Quadro
    So, is the success rate of SoftFireGL about the same as that of SoftQuadro?
     
  15. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,443
    Likes Received:
    1,464
    ??? Success rate of both SQ and SFGL is 100% for experienced users. If you cannot get it working, then you simply use the drivers unsupported by script or you perform installation incorrectly.
     

  16. skelter

    skelter Guest

    On the ATI web site you will find certified drivers for each DCC applications.

    I'm currenty running the unified drivers w/o problems.
     
  17. dutch76

    dutch76 Guest

    Does Riva Tuner change the BIOS

    Just to be sure:

    I'm going to patch with Riva Tuner the 1030 drivers, to install them on my 9700 pro, under Windows 2K.

    I don't desire to change the PCI device ID and the PCI subsystem ID on BIOS, because i've 2 OS, and under XP i want keep the 9700 pro drivers.

    If I understand correctly the article wrote by Unwinder, it's possible to patch succesfully and to install the FireGL drivers without changing the BIOS. The only drawback is that I need to install them manually under the Windows Control Panel.

    Am I right?
    Or the Riva Tuner script will change the BIOS, and I won't be able to use the same video card, under XP, as a 9700 PRO?

    Please, help me

    :)
     
  18. denomisin

    denomisin Guest

    hi everyone,
    i've got a sapphire radeon 9500 non pro w 128 mb ram (128 bit).
    i have a few questions;
    are there two versions of this card which one of them has a 256 bit memory architecture or u just turn a regular 128 bit one into a 256 bit one by opening the remaining 4 pipeline with the rt?fallowing the procedure i patched the cat 3,8 and my system recognised the card first as a 9700 pro then a fire gl x1, i also installed the fire gl drivers for 3ds max after i made the antiprotection patch but i've got neither better viewport nor rendering performance, besides i've had checkers on viewports on any 3d applications.so if icouldn't be able to open the remaining four pipelines or vice versa how am i gonna know? on the other hand after the installation of the patched drivers i've still got the same memory and core clock frequencies , did i have to over clock those frequencies after the installation?so i'll appreciate any kind of help very quick so i can return the card while i can.
     
  19. throwout01

    throwout01 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ati9800p128@x2
    hey all i've got an ati 9800p128 running at fgl x1 using 1034 drivers. i get dismal performance in maya 5 and nothing i do seems to make any difference. i've also tried the freefiregl drivers at x2 and nothing makes a whit of difference. yes, i've turned off vertical retrace.

    anyone have any suggestions?

    i once tried a geforce fx 5900 128 and got quite a bit better performance... maybe i'll have to go back to that. ugh.
     
  20. riq

    riq Guest

    Hi anybody,

    i wonder if there is a way to hack firegl nt4-drivers to work with radeonx (9x00) ?

    or does anyone know how to get a radeon 9500 working on nt4?
     

Share This Page