1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AMD Radeon Adrenalin Edition 19.8.1 driver download

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by mtrai, Aug 12, 2019.

  1. PrEzi

    PrEzi Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Sapphire Vega 64 LC
    Yes, updated MPC BE. Not the included MPC.
    It is clearly NOT related to the codec pack - as I've said - same behavior when playing "They are Billions" and either alt-tabbing or closing the game.
    Virtually nothing changed except the drivers from 19.7.1 (I think) to 19.7.5 (Problems started to appear), DDU'd them & reinstalled - same, went to the newest 19.8.1 in the hopes that it will solve it - nope. Went to 1903 clean hoping that my W10 1803 was somehow borked (doing sfc's before, obviously) - nope, same problem.
    And as I've said - no OC whatsoever and the system is rock-solid IF I do everything in a window (or frameless).

    Since you are using a 380 (at least according to your SIG) it might not show if it is an UVD bug or something related to the architecture since Vega and R380 are ... well... not identical :D
     
  2. AlleyViper

    AlleyViper Master Guru

    Messages:
    446
    Likes Received:
    52
    GPU:
    MSI RX480 GX 8GB
    I've had short freezes (can't even move mouse) when opening and closing clips on MPC-HC (vanilla included filters, current life-support 1.8.x branch). These randomly start to happen after some time after opening and closing many clips while binge watching series. Seems more prone to happen with .h264 than .h265, but happens with both.

    Ever since I bought a RX480 in Feb 17' I had this behavior (I've seen more users complaining the same with Polaris 10). Since then on all drivers, under all w10 versions, and all MPC-HC (both older and current branch) version combinations released after that. Same happened with this card on three different systems (two am3 of different gens, one am4). No such issue on various CGN 1.0 cards on these systems under similar software combinations.

    After this happens, when a DX11 game switches to (real, not hybrid) FS, the same freeze will happen, taking more time to alt tab also. When the computer is in this state, it becomes prone to rare atikmpag.sys bsods on desktop after some monitor standbys and remote desktop accesses.
     
    Last edited: Aug 22, 2019
    PrEzi likes this.
  3. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,118
    Likes Received:
    201
    GPU:
    R9 Fury
    Is fury part of that list? Yes, apparently...
    If not, how do I manually at it to the registry? It's in the registry but I'm not sure if 3 is right or not.
    --------------
    Also, can anyone check to see where HDTVPixelFormats is located in the registry (for those who have Pixel Format working)?
    Is it 0000 or UMD or some other subdirectory?


    Edit:
    OK, I actually found DFP_AddHDTVPixelFormats under 0000. Mine is set to 3. Is that right?
    DFP_AddHDTVPixelFormats 3
    DfpUsePixSlip 1
     
    Last edited: Aug 22, 2019
  4. PrEzi

    PrEzi Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Sapphire Vega 64 LC
    This is EXACTLY my case I have described earlier but with Vega64. I have noticed it starting from when I have upgraded to 19.7.5 (not sure if the problem was also in the earlier 19.7.x) and also later 19.8.1.
    However in my case it nearly ALWAYS results in a BSOD.
    Thanks for confirming this... I thought I was becoming crazy and seeing things only I could see...
     

  5. D1stRU3T0R

    D1stRU3T0R Active Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    21
    GPU:
    8 GB
    Definitely, always use latest one.
     
  6. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,052
    Likes Received:
    789
    GPU:
    GTX 1080ti

    try renaming it and rebooting :p
     
  7. Erun

    Erun New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon x5700
    I had the exact same situation as PrEzi and AlleyViper -- MPC-HC starting lag, the Multicolored Screen of Death, and the whole thing with my 460...for probably 8 months. I even returned it to XFX and they gave me a refurbished one which did the same thing. I troubleshooted up the yinyang but I finally solved the problem by doing one thing: I threw the 460 in the trash and I bought a 570.
    I was amazed how many problems that solved.

    So I say to all who are having these problems with the 400 series: Do what you always wanted to do -- throw that thing in the trash.
     
  8. PrEzi

    PrEzi Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    18
    GPU:
    Sapphire Vega 64 LC
    This is not only 4xx - series specific but it is also a problem for VEGA64 users but nearly 100% sure VEGA56 and also maybe Radeon VII too.
    And your "solution" is not a valid one. I won't throw out a fully working (and quite good and more powerful than 570) card into the trash.
     
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,198
    Likes Received:
    1,837
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    New K-Lite Mega + MPClassic 1.8.7
    No problems when watching movies.

    Note:
    I have my own settings for 4k 10Bit
     
  10. Krteq

    Krteq Master Guru

    Messages:
    494
    Likes Received:
    67
    GPU:
    RX Vega 56 +64 BIOS
    No such issues here on Vega
     

  11. DanEVO7

    DanEVO7 Member Guru

    Messages:
    134
    Likes Received:
    15
    GPU:
    Rog Strix Vega 64
    MPC-HC with Lav Filters for SDR movies and MadVR for HDR and all works great. Never really had any problems with MPC. Both HC and BE
     
  12. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,118
    Likes Received:
    201
    GPU:
    R9 Fury
    what is the correct name?
    DFP_AddHDTVPixelFormats
    or
    AddHDTVPixelFormats

    For the registry 0000?
    Because I recall DFP used for the pack file just before install.

    Edit:
    It appears that DFP_AddHDTVPixelFormats is correct. Hmm....but no other registry entry uses DFP_...
     
    Last edited: Aug 23, 2019
  13. Mannerheim

    Mannerheim Ancient Guru

    Messages:
    4,778
    Likes Received:
    10
    GPU:
    Gigabyte RX580 8GB
    These drivers lost my monitor and lost 75Hz option . istalled older and everything works ok...
     
  14. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    1,907
    Likes Received:
    497
    GPU:
    Gigabyte R9 380 4G
    September is full of new PC games...famous or not...so expect maybe 2 drivers next month

    with bug fixes + games support!
     
  15. spajdrik

    spajdrik Ancient Guru

    Messages:
    1,960
    Likes Received:
    341
    GPU:
    GB RX 5700 Gaming
    I didn't lose the option for 75Hz on my monitor, but when I have it enabled, games show weird stuff, like blinking line on top of the screen or fps is halved (37-38fps max).
     

  16. passenger

    passenger Master Guru

    Messages:
    322
    Likes Received:
    37
    GPU:
    Sapphire RX 580 8GB
    I cannot use 75Hz on my native 75Hz monitor because it elevates the graphics memory clock. I can only use ancient 17.1.1 driver which really sucks.
     
  17. warlord

    warlord Ancient Guru

    Messages:
    2,258
    Likes Received:
    739
    GPU:
    Null
    That's easy to fix, ages ago. It is your monitor's fault not GPU's. Change the way of monitor overclocking to these. Those are not true pure 75hz, so elevated clocks are kicking in. Change between all settings, CVT, CVT-RB etc, until the one permits 75hz AND memory downcloking. Voila.
     
  18. boombastik

    boombastik Master Guru

    Messages:
    245
    Likes Received:
    10
    GPU:
    rx580 SapphirePulse
  19. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    224
    GPU:
    .
    Freesync enabled screen still cause tearing in borderless mode on LAV filters based players, even if freesync and fullscreen optimization are disabled for those applications.....
     
  20. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    2,118
    Likes Received:
    201
    GPU:
    R9 Fury
    Fury Here:
    Pixel Format doesn't work with DP connected.
    It does work with HDMI.

    Also, I still have VSR grayed out
     

Share This Page