1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XP32 and XP64 patchscript for FireGL and FirePRO (driver 8.44 and higher)

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by gellmar, Oct 3, 2008.

  1. casebuyer

    casebuyer Active Member

    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS 3870 IceQ 3 DDR4 512
    does report mean script is successful

    by the way when I try to execute catalyst control center I cannot manage to do it

    implementation, version=2.0.3363.36872 error it says

    some people argued it is .net related so I tried to clean reinstall but it didn't work

    1 user claimed it is about installing under ATI Technologies subfolder instead ATI, do anyone know how to change Catalyst Control Center installation folder
     
  2. IgiPop1981

    IgiPop1981 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 4870 512m
    ahoy there!

    finaly i can join the club :banana:
    i used wesley's instalation and it worked like a charm! :) no problems whatsoever!
    my spec is as follows:
    XP pro 64bit
    asus m3a32-mvp
    phenom 9950be clocked at 2,8
    kingston hyper-x 1066 ram downclocked to 800mhz @4-4-4-12
    sapphire radeon 4870 ddr5 512M

    after patching the card, every app i use took off. Civil3d is chewing on geo-surveys like nothing, rhinoceros 4 gives smooth lines and excellent performance, patches sufraces bigger and more complex then ever. CCC is working after a little hastle and pc updating...so wesley - cheers to you! and another to all you others who worked their asses off to give the crowd some juice ;)
    i also did those SPEC tests that you all were on about...but got a little graphical on it for better comparison (at least by my idea) :D

    [​IMG]

    and with threads enabled as it seems to make a difference aswell:

    [​IMG]
     
  3. Maryus3D

    Maryus3D Active Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 285
    Please I beg you do a real world bech and forget specview at least fot a moment. I don't understand, specview shows me that V7700~V8700 but a HD3870 is not the same as a HD4870 or Quadro FX 5600~Quadro FX4800 but the 8800 ultra is not the same as the GTX260. Just look on that thread please all you need tu do is open 2 or 3 scenes in maya and rotate or press play is that hard ? :( In my opinion specview sucks... doesn't shows the real potential of a card. When I opened the werewolf scene or the squid scene (something like that) and others I have over 40-50 fps with my 9800GTX. So if an ATi card give me 55 fps for example... that dosen't mean nothing, it does't matter how meny fps you get when is over 30 fps. So please make a small test whit thoes scenes :).

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=296631
     
  4. IgiPop1981

    IgiPop1981 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 4870 512m
    well

    i DID a real world test in civil3d and 3dstudio :)
    and no, it's not a biggie, will do in Maya and get back with it ;)
     

  5. IgiPop1981

    IgiPop1981 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 4870 512m
    ok, i got it somehow :D not very good with maya i'm not young padovan :D
    anyway, i used the same thing like normanbates (if i'm not mistaken) and got anywhere tween 7 and 20 FPS depending on what i'm looking at. dunno how good or bad that is, but looking at the complexity of the scene - i'm happy :)
    and it's at this moment utilizing 1gig or my RAM :D hehe, complex indeed...
     
  6. loafer87gt

    loafer87gt Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hi guys, I'm off to pick myself upa 4890 this afternoon. Which drivers should I be using? Going back through the thread I found a link to downlaod the FirePro_8.603_XP32_MOD_V8700.rar drivers, are these the ones I need?

    Thanks in advance,
    J
     
  7. snuggles0220

    snuggles0220 Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 2900xt @ v8650
    I the x64 patch script only works on x32 apps on x64 Windows. Thats why (I asume your using x64 maya) maya sucks. Look at you specviewperf scores the x32 apps run great, but the x64 apps not so much. So really it's not working... yet (unless you use a lot of x32 apps on xp x64, but then whats the point of having x64).
     
    Last edited: Jun 25, 2009
  8. Maryus3D

    Maryus3D Active Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 285
    But khogan112 dit some tests with a real FirePro V5700 and Quadro FX 580:

    FirePro v5700 - 8.603 - E8400@3.0 GHz --> 17.4 fps in smooth shade
    Quadro FX 580 - E8400@3GHz --> 50 fps in smooth shade
    both xp32 1280x1024 :D. My 9800GTX get 12 fps with the bike Q6600@2,4 1680x1050 win7 x64 :)).

    :cheers:
     
  9. IgiPop1981

    IgiPop1981 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 4870 512m
    the point is as follows:
    we al know by now the restrictions of 32bit windows. the limit of adressed memory is around 4GB. a large part i chunked off to the kernel, that can be patched yadda yadda yadda. now, those 4gb are shared among all hardware and software AND (if i'm not mistaken) inclludes the pagefile. so, if you ever tried large civil3d projects, or surface modeling in Rhino you would easy get a message - out of memory, cannot continue.
    under 64bit wins, not only that you can have insane amounts of RAM and pagefile, apps can use up to 3GB per process. so, if you give yer rhino some ridicuolous calculations of surface or whatever you will see it going sky high in mem utilization. thus giving you the posibility of doing more complex tasks without crashing. Civil3d and rhino are both 32bit and still benefit from the 64bit wins very much. on top of it all, rhino uses all 4 of my cores when rendering but i did not compare that with 32bit wins so it's just an observation. aaaand to conclude - all this is why i'm gonna populate my MOBO with 8GB RAM :D
    all this i'm saying out of first hand experience, and that's why i'm not mentioning maya as i'm yet to experience it :)
     
  10. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    Yes I agree 32bit is out since RAM is very cheap and 4GB nearly standard..
     

  11. gellmar

    gellmar Member Guru

    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD3850 1024MB
    Hello again to all you guys!

    Finally I have sent my BIGGGG project so I feel myself ready to continue OpenGL unwinding :) Today I will obtain a notebook for a 64-bit KD on Win7, so maybe I will do the patch for it! Also I have downloaded lots of Windows 7 - related kits aka SDK, WRK etc and now I'm going to dig with it inside the newest WDDM.

    Keep yourself, the help is comin' :)

    gellmaR
     
  12. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    Yeah go for it GellmaR! :biggun:
     
  13. Samiam

    Samiam Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4G DDR2
    Sounds great! But does that mean XP64 isn't a priority? Is anyone running Windows 7?

    I'm pretty sure I'd never run a BETA OS, unless it was miraculously compatible with all existing applications... Drivers are hard to get, apps are untested, and if one critical application is incompatible or breaks the whole pipe: game over.
     
  14. Pete3d

    Pete3d Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 4870 1GB@V8700
    great news gellmar that you can continue the patching challenge.

    Please consider that many of us are running XP64 bit. If you can dont forget the XP64 driver... :3eyes:

    Windows 7 might be interesting next year i guess, but for now ... xp64bit rocks :banana:
     
  15. partyboy

    partyboy Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    x64 4870 1 tb mod

    x64 4870 1 tb mod

    is any one can reach the x32 performance on x64 ???
    all appss have

    lower score x64 system with x64 software.
    high score x64 system with 32bit software.

    (only 32bit specview on x64 can take a firepro score ----if you use x64 specview on x64 card doenst work like a fire pro)

    if 4870 1gb x64 mod doesnt work,this wiill be completely losing time.

    all cad cam workers use x64..

    is there anybody to fix this x64 software problem????
     

  16. CADCAT

    CADCAT Master Guru

    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD5870 1GB GDDR5
    I agree 64bit is a must for CAD people and XP is the most accepted OS for business -> XP 64 Mod ;)

    GellmaR is working on it but I don't know what has priority, XP or Windows 7.. Windows 7 would be very nice, but first XP please :p
     
  17. terrablader

    terrablader Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD4870,HD2900XT,HD4350
    48xx versus HD2900xt

    Thats huge news about the drivers being moddable now for the 48XX series.

    How much faster is this card modded than the HD2900 or 37XX series? I get about 60fps in SW01 test, is it worth upgrading!

    using XP64 right now.
     
  18. NormanBates

    NormanBates Master Guru

    Messages:
    376
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD3870 / ATI HD4670
    specviewperf is absolutely useless, it doesn't mean anything, as we've found over in this thread:
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=296631

    at most, it can help you see if a mod was successful, but even if it says so performance may be absolutely unchanged

    plus, someone there successfully modded a geforce 8800ultra!!
     
  19. gellmar

    gellmar Member Guru

    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD3850 1024MB
    The problem is (at least what the debug logs mean) that the x64 driver fails to initialize completely - it initializes x32 bit subsystem first (I don't know why) and fails to apply FirePro settings to a native renderer. Currently I am working on this issue, and XP64 has a priority over Win7.

    Regards,
    gellmaR
     
  20. khogan112

    khogan112 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia 9600M GT 512MB
    Here are some real world results for Maya 2009. There are problems with FX380 runs on E7400 andÊ8400 CPUs - I do not know whati the results are erratic - I run the SPECapc Maya 6.5 benchmark on all of these configurations.

    But those ttests in benchmark may be specific to Maya 6,5 functionality and they may mean nothing. Anyway, ı hope it helps someone, somewhere.


    FireGL V3750 beats every Quadro by a big margin.

    ***************
    SPECapc Maya 6.5 v1.0 Benchmark - Maya 2009
    E5200 2,50 GHz E7400 2,80 GHz E8400 3,00 GHz
    FX380 FX570 FX580 FX1700 FX380 FX570 FX580 FX1700 FX380 FX570 FX580 FX1700 FGLV3750
    GFX 2,01 2,04 1,56 1,72 1,38 2,37 2,39 2,51 5,96 3,25 3,22 3,68 6,76
    I/O 1,82 1,81 1,83 2,09 2,27 2,38 2,37 2,40 3,16 3,00 3,05 2,99 3,68
    CPU 4,32 4,31 4,01 4,54 4,99 5,53 5,51 5,57 5,91 6,14 6,13 6,08 6,14
    Overall 2,32 2,34 1,91 2,13 1,88 2,80 2,82 2,93 5,58 3,66 3,64 3,98 6,24
    *************
     

Share This Page