wowwww!! Samples NEW nVidia OptiX!! but...

Discussion in 'Videocards vs General Purpose - NVIDIA Ageia PhysX' started by ricardonuno1980, Jan 30, 2010.

  1. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    Introdution to new nVidia Optix - see http://developer.nvidia.com/object/optix-examples.html (your geforce 8 series (but I don't test yet) or better may work ;) but recommended -> gtx260 or better or optimized -> new geforce Fermi (GF100 but not release yet until march))
    I have samples optix and my 9800gt is fully tested :D but I got (very) slow because the ray-tracing is toooo heavy. :D sorry ;) but you need register nvidia for access download -> http://developer.nvidia.com/object/optix-beta-survey.html

    I will buy 2x gf100 SLi but only in my anniversary!! :D :p
     
    Last edited: Jan 31, 2010
  2. flimbo

    flimbo Master Guru

    Messages:
    759
    Likes Received:
    7
    GPU:
    MSI GTX 970
    You what?
     
  3. Zen0

    Zen0 Master Guru

    Messages:
    601
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GPU
    wow it looks pure smooth

    BTW, I think it only works on Quadro.
     
  4. Blaise

    Blaise Maha Guru

    Messages:
    1,280
    Likes Received:
    2
    GPU:
    RTX 3090 FTW3 ULTRA
    I tried running one of the examples (JulianSet) and was told I didn't have compatible hardware... it seemed to want a Quadro card, not my 295GTX's :( Upon further reading of the developer forum, it seems that the 196.21 WHQL driver has a problem with Optix and the 196.34 beta should contain a fix.
     

  5. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    Optix engine is ray-tracing by via CUDA. Ray-tracing is shadows, reflections (as mirrors, glasses...)... universals.
    I Iike toooo it!! :D
     
  6. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    I don't get pure smooth because optix is too heavy but you reduce to too low resolution in windowed for get pure smooth. ;) but do you remember me?

    you do NOT need any quadro!! loool
     
    Last edited: Jan 30, 2010
  7. Iggyblack

    Iggyblack Ancient Guru

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    2
    GPU:
    PNY GTX 960 1330/1790
    wish they had the car one that will be shiping with fermi's.
     
  8. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    because - http://developer.nvidia.com/object/optix-examples.html - stll need quadro only and you do NOT download this link!!! lool but YES -> http://developer.nvidia.com/object/optix-beta-survey.html (access new "Download Beta 1 of OptiX 2")
     
    Last edited: Jan 30, 2010
  9. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
  10. Sash

    Sash Ancient Guru

    Messages:
    6,961
    Likes Received:
    0
    GPU:
    video
    lol ricardo, we remember you well, you are the pure infinite smoothness guy
    i cannot test it anyone with nvidia cards tested it? what FPS you get?
     

  11. TheHunter

    TheHunter Banned

    Messages:
    13,408
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSi N570GTX TFIII [OC|PE]
    wowwww!! Samples NEW nVidia OptiX!! but... you need a quadro modded gpu or a quadro gpu.
     
  12. iako

    iako Ancient Guru

    Messages:
    2,072
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 580 LIGHTNING

    Source
     
  13. Try4Ce

    Try4Ce Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit GF 260GTX-216 @ 675
    I installed that Beta Software but can't launch any of these demos. Always tells me that I need a quadro card. What am I supposed to do?
     
  14. evilfury

    evilfury Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1070 GTX Gaming X
    Well get a quadro card. :D
     
  15. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    it's incorrect. but you need register nvidia to access to download.
     
    Last edited: Jan 30, 2010

  16. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    no!! you do download "Beta 1 of OptiX 2" (geforce 8 or better, quadro or tesla)

    no! your gpu can work but only nvidia card because any ati radeon (hd2xxx or better) doesn't work CUDA!!!
     
    Last edited: Jan 30, 2010
  17. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    it's normal you can't run because your radeon isn't supported by CUDA. you can buy geforce card. ;)
    I tested w/ fully functional all samples. I got between 15 and 30 fps (windowed w/ size default) on sample "Manta Scene". :)
     
    Last edited: Jan 31, 2010
  18. Try4Ce

    Try4Ce Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit GF 260GTX-216 @ 675
    I installed "Beta 1 of OptiX 2" and tried to launch some of the sample apps in there. but always gives me an error. Got a Palit GeForce 260GTX 216. Should do the trick, shouldn't it?

    EDIT: It's a CUDA related runtime error
     
  19. ricardonuno1980

    ricardonuno1980 Banned

    Messages:
    4,407
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780Ti Classified :D
    you need cuda toolkit and sdk 2.3 and geforce driver v190.38 or newer version.

    I have xp-sp3 w/ 195.62. :)
     
  20. Sash

    Sash Ancient Guru

    Messages:
    6,961
    Likes Received:
    0
    GPU:
    video
    i love your way of pointing out problems :bang:
    i don't need nvidia card why would i downgrade back to DX 10?
    i asked people with nvidia cards to test it and share their performance!
    and it's not one Radeon it's two thank you very much :)
     

Share This Page