Wow 4870 failed on me , didn't last long

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by JumperR, Jul 28, 2008.

  1. JumperR

    JumperR Master Guru

    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GtX 570 @ 900/1950
    Doesn't work anymore...

    Going to RMA for refund. , possible?

    ordered from newegg.

    Gonna wait for 4870x2 if i can refund...

    if they say only replacement which brand i should go for?

    >_< i want a good brand

    It wasn't running great anyway didn't notice increase at all going from 8800gt..

    only that i can play smoother with aa ,af

    guess i need 4870x2.. :C
     
    Last edited: Jul 28, 2008
  2. MileHighMilitia

    MileHighMilitia Master Guru

    Messages:
    603
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS HD4850 + TT DuOrb 700/1135
    HIS is a good brand. Anyways i never played WOW but i thought it was CPU bottlenecked? This could be the reason for no increase in performance. How were other games?
     
  3. slyven

    slyven Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon HD 4870
    You could have a nuclear powered 3DMark destroyer and WoW would still run badly.
     
  4. code.monkey

    code.monkey Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    VisionTek 4850 512
    On a 4GHz processor? Really? People need to stop using that as the reason WoW runs bad on GOOD pc's. I have a 1.6GHz C2D Laptop w/ integrated Intel graphics and it runs WoW decently. The game isn't resource hungry.
     

  5. JumperR

    JumperR Master Guru

    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GtX 570 @ 900/1950
    Lol I only play CS:S , TF2.. CoD4 sometime.

    I wanna refund , and prolly get GTX280.. since price drop

    is sure worth it for $1xx more.

    beats 4870...


    and i like nvidia better.. or i should wait?

    that's if i can refund

    if replacement i will get 4870 but different brand :D
     
  6. GhostXL

    GhostXL Ancient Guru

    Messages:
    6,084
    Likes Received:
    54
    GPU:
    Merc 319 6800 XT
    Well if you dont mind shelling the extra cash for the GTX 280 then do it. Overall its the better card.

    But the 4870 isnt all that bad either....its all up to you here.
     
  7. DoesNtCmpt

    DoesNtCmpt New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI Radeon 4870 512 CF
    Not to sound out of line here.........but what do you think killed the card.....?

    Heat, Lack of air flow, power to the card unrealiable?
    What is your PSU rating?

    I mean I know you are going to replace the card, but I have two in CF now, and had a major problem with heat in a number 9 Case, before I moved it to a cosmos 1000.

    I made damned sure I had enough power to run the two cards...........!

    Did you do anything, change settings, modify or change any hardware in your rig before the crash?????????????

    Please do tell........might help someone else in here avoid the problem in the future.

    I was personally thinking of switching the heat sinks and fans to frigid cooling or another aftermarket GPU cooling method....!
     
  8. kapu

    kapu Ancient Guru

    Messages:
    4,704
    Likes Received:
    406
    GPU:
    Radeon 6800
    WoW is crap coded, it runs crap on 3 way SLI GTX280 at my friends home with Quad 4.0 ...

    Sometimes i get like 30-40 with my hardware, its a joke.
     
  9. JumperR

    JumperR Master Guru

    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GtX 570 @ 900/1950
    well I was installing a LED light , the metal touched the card and i think it fried.

    ... that's weird. >_<



    u think i can RMA? lol

    I wanna wait for 4870x2 if i can refund.

    or if Replacement only i will choose 4870.. i liked it

    better then 8800gt by far
     
  10. RandyB

    RandyB Banned

    Messages:
    4,813
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS HD4870/Samsung2343BWX
    You installed an LED light with the computer on? :eek:
    The HD4870 is an awesome card - and there's nothing wrong with "Visiontek". I have a Visiontek HD3870 in another machine and it runs really well. ;)
     

  11. 91LudeSiT

    91LudeSiT Master Guru

    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 4GD5T@1435/1750
    Not to thread jack but my girlfriends P4 machine with an X850 can run wow maxed out with AA and AF and still manage at least 40 FPS. Something is wrong with your machine, I can run it at 1680x1050 with everything ingame at max 4xAA in CP with 16xAF, and it never drops below 60 even in heavily crowed areas. My only issue with it is constant nvlddmkm resets.
     
  12. Agizor

    Agizor Master Guru

    Messages:
    605
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 4870 512MB

    1650x1050 @ 4x AA - All sliders maxed vsync off, I VERY seldom get under 60 FPS.

    Hmm...
     
  13. Trasher

    Trasher Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080
    I get all sliders maxed @1920 res and 8xAA 90-120fps in windowed mode(CF off)
    drops to 60-70 during raids or AV...
     
  14. Agizor

    Agizor Master Guru

    Messages:
    605
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 4870 512MB
    Well that's my point... It should never dip to 40 FPS. Which is what kapu is having, and we're not. Its weird

    EDIT*

    Flew around in shat, flicking the camera around in dense places, and then went to a full AV from the start.

    Minimum - 59.6 FPS
    Average - 110
    Max - 250

    Anyway, sorry for being so off topic :X
     
    Last edited: Jul 28, 2008
  15. Vector

    Vector Ancient Guru

    Messages:
    1,509
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 770 FTW 4gb w/bkplate

    If NewEgg replaces the unit for you make sure they don't send you a used or refurbished one.
     

  16. Crossfire

    Crossfire Ancient Guru

    Messages:
    1,734
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS Radeon HD 4670
    I wouldn't let one bad card that you most likely fried cause you to switch to nVidia.

    I would contact Newegg for an RMA.
     
  17. Bold Eagle

    Bold Eagle Active Member

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 4850
    I explored this issue before I bought my 4850 and Visiontek offers the BEST Warranty but this brand is not available in Australia:

    http://www.hardwarecanucks.com/foru...hd4850-should-i-get-want-technical-input.html

    http://www.visiontek.com/teksupport/warranty/limited_warranty.html

    "VisionTek Products LLC, (“VisionTek”) is pleased to warrant to the original purchaser (“Warrantee”) of the graphics card (“Product”), that the product will be free from manufacturing defects in material or workmanship for the lifetime of ownership of the product when given normal and proper usage. "
     
  18. ReDi

    ReDi Member Guru

    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Sapphire HD4870 CF
    I see a conflict here :)
     
  19. JumperR

    JumperR Master Guru

    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GtX 570 @ 900/1950
    Yeah , at least i learned ... nomore installing things while PC on. lol
     
  20. JumperR

    JumperR Master Guru

    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GtX 570 @ 900/1950
    I said it was effected/failure.


    and is new anyway i am sure i will have replacement.

    prolly not refund since it broke.

    gotta wait and see what happens
     

Share This Page