Witcher 2 EE does not work with RTSS OSD and AMD cards

Discussion in 'MSI AfterBurner Application Development Forum' started by psolord, May 5, 2015.

  1. psolord

    psolord Active Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    6
    GPU:
    1070/970/7950/5850
    Hello.

    In the light of the upcoming Witcher 3, I decided to do a series of benchmarks of Witcher 2 for my Youtube channel.

    So.....(spicy wallpaper alert) as an example I am posting these.

    If you move the slider at the middle of the video, where the actual benchmark is running, you will see that the OSD is working fine with the nvidia driver.

    Witcher 2 1920x1080 Custom Ultra GTX 970 @1.5Ghz Core i5 2500k @4.8GHz - 118fps

    Witcher 2 1920X1080 custom ultra GTX 970 @1.5Ghz CORE i7-860 @4GHz - 112fps

    Witcher 2 1920X1080 Custom Ultra GTX 970 @1.5Ghz Q9550 @4GHz - 97fps



    The way I do my video recorded benchmarks is that I use fraps to gather framerate data and MSI Afterburner for the OSD, while the benchmark is running. This brings a minimal performance hit but that's OK.

    In any case, the problem is that I am trying to do the same benchmark on my AMD cards and the game is crashing when the OSD is running.

    I have used many different settings in RTSS, stealth mode, application detection level, OSD rendering mode, OSD coordinate space, but it's always crashing.

    Even if I launch MSI AB after the game has loaded, it crashes again. With no error message if I might add.

    The funny thing is that I had benchmarked Witcher 2 on my 5850s a few years back and the OSD was working fine.

    THE WITCHER 2 1920X1080 CROSSFIRE 2X ATI 5850 Q9550 @4.0GHz

    So what exactly am I doing wrong my friends?

    In the light of the 390X coming, I sure don't want to have to face stuff like this, when benchmarking.
     
    Last edited: May 5, 2015

Share This Page