Windows Explorer Crash?

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section' started by Dragontorc, Oct 8, 2012.

  1. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Since 12.9 windows explorer keeps crashing, seem random. Is this an issue with the latest drivers, Anyone else having the same trouble. ??

    Also i cant boot into safe mode, i get no signal to monitor.

    Any advice please.
     
  2. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Anyone?
     
  3. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,194
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI VEGA 64 Liquid
    Yeah sometimes it happens to me too, and also to some other people at the rage3d forums.

    Fill a report here ---> www.amd.com/report
     
  4. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Submitted.
     

  5. Tuoni

    Tuoni Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Denise
    I'll stay away from that driver then.. guess it's called beta for a reason :rolleyes:
     
  6. Espionage724

    Espionage724 Guest

    0 explorer crashes here on a 7850
     
  7. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    1,564
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 Fury
  8. Damnit

    Damnit Ancient Guru

    Messages:
    2,422
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFI R9 390
    I get it too, event viewer has this to say:
    Faulting application name: explorer.exe, version: 6.1.7601.17567, time stamp: 0x4d672ee4
    Faulting module name: atiumd64.dll, version: 9.14.10.926, time stamp: 0x505258fd
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000019078b
    Faulting process id: 0xc44
    Faulting application start time: 0x01cda7f0e2f5871b
    Faulting application path: C:\Windows\explorer.exe
    Faulting module path: C:\Windows\system32\atiumd64.dll
    Report Id: 268071f4-13e4-11e2-93d2-20cf30954a4b

    Im cleaning the system out right now and going back to a different version, probably the latest official one from AMD.
     
  9. kenzt

    kenzt Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 480 NITRO+ OC
    I had the same issue to after like 3 or 4 days running 12.9 on a 6990.
    Tried to solve the problem by copying explorer.exe to system32 folder.
    Never happened again.... yet.
     
  10. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Hmm, i may revert bak.
     

  11. AdamK47

    AdamK47 Banned

    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Verite V1000 & Voodoo 4MB
    Wecome to the party.
     
  12. sausje

    sausje Banned

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Sapphire HD6870
    And the problem has come forth again, 2 people reporting it so far with 12.10.

    Anyone else having this again with 12.10?
     
  13. heroxoot

    heroxoot Master Guru

    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI R9 290X Gaming
    I had Aero on w7 go from clear to not once. Not sure if thats a explorer.exe crash or not.
     
  14. warlord

    warlord Master Guru

    Messages:
    687
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 390X MSI(1080/1500)
  15. sausje

    sausje Banned

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Sapphire HD6870
    Not 100% as that didn't solve it for me :)

    What did solve it for me (for now), was installing 12.11
     

  16. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Thanks for advice/ Tring 12.11 october 21st version.
     
  17. Johnny3D

    Johnny3D Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD6950
    I don't know if anyone else noticed but the .net 4 package has a different (in size) atiumd64.dll than the "standard" package. Have you guys tried both packages for 12.10 WHQL?

    Other than that the non .net4 package has the same (size wise) atiumd64.dll as the 12.8 whql
     
  18. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    since its the UMD (Universal Media Decoder) driver causing this, try using the atiumd64.dll from an earlier version (12.8 for example) and see if that fixes it.
     
  19. Dragontorc

    Dragontorc Member Guru

    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX Titan
    Sems fixed with latest beta :)
     
  20. tweakpower

    tweakpower Banned

    Messages:
    932
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI HD 6770
    Don't update your VGA driver unless you experience problems. It beats the purpose, 12.8 and 12.9 have terrible performance compared to (don't have a clue, came ON CD with GPU) driver version i use. Just a friendly advice :). It goes for both nVidia and AMD.
     

Share This Page