Windows 8

Discussion in 'Operating Systems' started by snowdweller, Jan 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wanny

    Wanny Guest

    Yea. I might stop looking for a solution because it's a pretty old game and I'm probably the only one playing it on Windows 8 right now but it sucks that I have absolutely no options to capture correct screenshots of it...

    edit: Okay the problem is pretty isolated on Dead Space 1 so I'll just give up.
     
    Last edited by a moderator: Nov 2, 2012
  2. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,037
    Likes Received:
    561
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    @ Wanny - I took a screenshot from Dead Space using Afterburner and it looked exactly like it did in the game.

    [​IMG]
     
  3. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    enough is enough. iam having lock ups in my laptop. especially while installing something. just was installing DESURA. the rror code was which was also BLUE SCREEN situation:

    POOL HEAD something..god damn what was it :(

    edit: bad_pool_header

    what is it?
     
    Last edited: Nov 2, 2012
  4. Wanny

    Wanny Guest

    Oh well thanks Darren! It may be 310.33 problem then...
     

  5. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,037
    Likes Received:
    561
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Can someone do me a favour please and upload their "C:\Users\<Name>\AppData\Local\Microsoft\Internet Explorer\IECompatData\iecompatdata.xml” please as mine has been overwritten by the IE9 one imported from Windows 7. As such it means that the compatibility list for Flash sites are not there and they are needed in order to run Flash in the Start screen apps, e.g. YouTube and so on.

    Thanks.
     
  6. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    17,198
    Likes Received:
    1,938
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC

    Ok im at win8 atm :)
    http://www.mediafire.com/file/u44103cu9bs1llx/iecompatdata.xml



    edit:
    lol well now you have 2
     
  7. F1refly

    F1refly Ancient Guru

    Messages:
    9,042
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970GTX-oc edition
    here's mine
    http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1351904351
     
  8. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    9,426
    Likes Received:
    3,347
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    Battlefield 3 runs great in Windows 8.
     
  9. Keitosha

    Keitosha Ancient Guru

    Messages:
    4,877
    Likes Received:
    130
    GPU:
    Vega56 8GB
    Yeah. And with many more games as well. I'm quite happy with the smooth transition from 7 to 8. I really don't want to go back to 7 anymore. :) And with 8, the bloody Winkey is useful for once.
     
  10. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    Man i dont know what i did to my laptop which came with W8 itself.. since 2 days it keeps giving me BSOD. and that BAD_POOL_HEADER error.

    i leave laptop on and when i come it restarted itself and error message on the screen. man wtf is going on. how can i fix my system pls?

    goddamn upgraded W/ to W8 system works good but this laptop is not..damn.
     

  11. crap daddy

    crap daddy Master Guru

    Messages:
    754
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX960 SSC
    Go to change PC settings - General. There you can repair (refresh), reinstall (remove) or check advanced start-up.
     
  12. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,037
    Likes Received:
    561
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    Thanks for the uploads, F1refly and -Tj-.

    I believe I do have the correct one even though it mentions 'ie9' in the file as I found that if I deleted that then checked the 'Download compatibility list' in IE10 that it downloads the exact same file.

    Do YouTube videos play for you in the Modern UI IE10 because they're just blank black screens for me. They play fine in the desktop IE10 though.

    *EDIT*
    Seems F1refly's iecompdata.xml is much larger than the one I have: 329 KB vs. 49 KB. I've renamed mine and copied his to the same folder but YouTube still doesn't play videos in the Modern UI IE10. :(

    *EDIT 2*
    This website explains how to add Flash support for websites in Modern UI IE10: http://www.howtogeek.com/127787/how-to-use-flash-on-any-website-in-modern-internet-explorer-10/

    *EDIT 3*
    OK, Flash is working in Modern UI IE10 now, once I signed into my YouTube account. Thanks again for the iecompatdata.xml file. :D
     
    Last edited: Nov 3, 2012
  13. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    Thank u man.
     
  14. F1refly

    F1refly Ancient Guru

    Messages:
    9,042
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970GTX-oc edition

    yeah I never had any troubles, but glad you got it working.
     
  15. xtremegamer

    xtremegamer Guest

    Win 8 Shortcuts....

    Win+C : Opens Charms Bar
    Win+D : Show Desktop
    Win+E : Opens Windows Explorer
    Win+F : Opens File Search App
    Win+H : Opens Share charm
    Win+I : Opens Settings charm
    Win+K : Opens Connect charm
    Win+L : Lock computer
    Win+O : Locks device orientation
    Win+Q : Opens Search pane
    Win+R : Opens Run
    Win+V : Cycles through toasts
    Win+Shift+V : Cycles through toasts in reverse order
    Win+W : Opens Settings Search app
    Win+Y : Temporarily peek at the desktop
    Win+Z : Opens App Bar
    Win+Tab : Cycles through Metro Applications
    Win+Ctrl+Tab : Cycles through Metro Applications in Snap
    Win+Shift+Ctrl+Tab : Cycles through Metro Applications in Snap (Backwards)
    Win+. : Moves the Snap view to the right
    Win+Shift+. : Moves the Snap view to the left
    Win+Spacebar : Switch input language and keyboard layout
    Win+Enter : Launches Narrator
    Home : Jumps to the first Tile
    End : Jumps to the last Tile
    PgUp : Moves Startscreen to the left
    PgDown : Moves Startscreen to the right
    Ctrl+Scrollwheel : Semantic Zoom


    In explorer windows:
    ALT + A : Open Easy access
    ALT + CO : Copy selected items
    ALT + CP : Copy Path of the selected item
    ALT + CF : Copy to folder, using the drop-down menu
    ALT + D : Delete selected items
    ALT + E : Edit selected item
    ALT + H : Show History of the document revisions
    ALT + M : Move files to location using the drop-down menu
    ALT + N : Create New Folder
    ALT + PS : Paste Shortcut in the location
    ALT + PR : Open Properties box
    ALT + PE : Open new document, choose from drop-down menu
    ALT + SA : Select All items
    ALT + SN : Select None
    ALT + SI : Invert Selection
    ALT + R : Rename selected items
    ALT + T : Cut selected items.
    ALT + V : Paste copied items
    ALT + W : Create New Item
     

  16. alanm

    alanm Ancient Guru

    Messages:
    10,326
    Likes Received:
    2,449
    GPU:
    Asus 2080 Dual OC
    Just curious Big, which anti-virus are you using?
     
  17. dabrooks

    dabrooks Master Guru

    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI EVGA GTX 980Ti Gaming
    Add Win+X: Opens Power User Menu (I find very useful).

     
  18. Darren Hodgson

    Darren Hodgson Ancient Guru

    Messages:
    16,037
    Likes Received:
    561
    GPU:
    EVGA GTX 1080 Ti SC2
    @ dabrooks - You don't need to press Windows + X to get that menu, just right-click in the bottom right corner. With this and Windows + Q, it pretty much feels like I have the old Start menu back. :)
     
  19. tweakpower

    tweakpower Banned

    Messages:
    932
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI HD 6770
    I have few questions concerning Win 8.

    Can you get quick access to network monitoring, if you remember XP, latter in VIsta nd Windows 7, they did removed that option, I'm not sure if there is a workaround, i think there is none, but in XP, you could monitor your network activity simply by watching in right lower corner, in Vista/7 that was removed, but i can assume you can do it with Gadgets (i don't use them, and will not even if you can) ? Sure, you cna always do that by 3rd party program, or task manager for that matter, but MS never counted on that average user will use that, or go trough hustle of keeping task manager open etc.

    Now in Win 8, when you use "Metro" (or whatever is called), can you see network activity without going to desktop, or adding 3rd party applications, or getting extra clicks.

    Also, can someone explain a bit, how, and why, Win 8 is "cloud" oriented OS ? TBH, i don't even know for sure what cloud means, and what are benefits of it. All i know, is that "cloud" allows some sort of computing and storage trough internet, and clouds can be dark sometimes...

    I'm really concerned about privacy in new Windows, and the way all things are going, that is basically why i ask.
     
  20. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    9,426
    Likes Received:
    3,347
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    @tweakpower : In the Task Manager you can view sent and received in real time on whatever network device you are using.

    About the cloud storage, I'm not really sure myself, you can sign into Windows 8 using a hotmail / windows live / outlook account.. and somehow it saves your settings for something? I'm not sure. I chose to use a local account that is not tied to my e-mail.

    Maybe someone else can explain.
     
    Last edited: Nov 4, 2012
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page