1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows 7 - Nvidia nForce 15.35 and 15.37 WHQL

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Cybermancer, May 11, 2009.

  1. Cybermancer

    Cybermancer Don Quixote

    Messages:
    13,795
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX260OC (192 SP)
    Download:

    [​IMG] NVIDIA nForce 15.37 WHQL Windows 7 (64-bit)
    [​IMG] NVIDIA nForce 15.37 WHQL Windows 7 (32-bit)

    (Windows 7 only, so far)
     
  2. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    3,824
    Likes Received:
    13
    GPU:
    Asus Strix GTX 1080
  3. FatBoyNL

    FatBoyNL Ancient Guru

    Messages:
    1,522
    Likes Received:
    21
    GPU:
    MSI 2070 Gaming Z
    Thanks for the heads-up!

    nForce 15.35 is available for other nvidia boards btw:
    http://www.nvidia.com/object/nforce_win7_64bit_15.35.html
    nForce 790i Ultra SLI
    nForce 790i SLI
    nForce 780i SLI
    nForce 750i SLI
    nForce 740a SLI
    nForce 710a SLI
    nForce 680i SLI
    nForce 680i LT SLI
    nForce 680a SLI
    nForce 650i SLI
    nForce 650i Ultra
    nForce 590 SLI AMD
    nForce 570 SLI AMD
    nForce 570 Ultra AMD
    nForce 550

    EDIT: sorry Mineria, I didn't get your post until just now ;)
     
    Last edited: May 11, 2009
  4. Cybermancer

    Cybermancer Don Quixote

    Messages:
    13,795
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX260OC (192 SP)
    Dito. :D
     

  5. Prod

    Prod Master Guru

    Messages:
    302
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Evga GTX 980 1531/8001 WC
    They work with Raid where as the vista drivers on Win 7 didn't work with raid. HD benchmarks for my system didn't change at all from the default windows drivers. My mem read speed did go up by 2k MB/s. the major thing that feels different to me is my network connection. It feels faster then it did before. Websites seem to load better and transferring files on my network transfer faster then what they did before. I was using the default windows drivers before these since there was no other driver out that worked with Raid. I have the 15.35s installed. all in all they are keepers for me.
     
  6. iZomBaDi

    iZomBaDi Active Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Titan X no oc
    I have installled Windows 7 7100 and tried all the betas without these drivers and found it worked perfectly fine.

    Exactly what is the point of installing these? Please do tell? :peng:
     
  7. Ce|Stigmata

    Ce|Stigmata New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG 8800GTX 768MB 3-Way
    The point in installing the drivers is they provide more stability in some cases, better communication and better transfer rates and like Prod said hes internet seems faster which i can also say it do seem faster after installing these, All tho the Windows drivers do work great but if u want the best out of your motherboard i would advise installing these but i would make a system restore point b4 installing jsut incase something goes wrong being as its all still beta.
     
  8. maccarulez

    maccarulez Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit 1gig GTS250
    I want to download and install them, but can u tell me if my board will support it...I just checked my board specs, and it says nforce 630a, so im wondering if the 630a and the 630i are the same?
     
  9. dajife

    dajife Active Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI Gigabyte 980 G1
    How could I install these drivers with my nforce4 SLI x16 chipset?
     
  10. GenClaymore

    GenClaymore Ancient Guru

    Messages:
    6,145
    Likes Received:
    60
    GPU:
    1080 FE +200/+430
    Maccarulez use the 15.37 ones which are for AMD Nvidia chipsets while the .35 is for intel nvidia chipsets.
     

  11. maccarulez

    maccarulez Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit 1gig GTS250
    Thankyou for responding m8..Much appreciated :)
     
  12. dajife

    dajife Active Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI Gigabyte 980 G1
    This is not true, these drivers are only for AMD chipsets, only difference of .35 and .37 is that .37 include 185.85 whql drivers and .35 not.
     
  13. H-Ackermans

    H-Ackermans Member Guru

    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit GTX550Ti
    Funny, they installed just fine on my 780i motherboard... :hatty:
     
  14. diamond-optic

    diamond-optic Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 970 FTW+
    on nvidia's site... the .35 come up for 6 and 7 series boards while the .37 come up for 9 series


    *edit* my bad lol.. im wrong, the 6 and 7 series boards listed under the compat for .37 do indeed give .37 on their website... silly me lol


    hopefully removing the old vista chipset drivers on win7 wont fluff it all up.. dont really feel like reinstalling the os again
     
    Last edited: May 12, 2009
  15. Ce|Stigmata

    Ce|Stigmata New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG 8800GTX 768MB 3-Way
    I think you might need to go back and re-read the driver info it states that the 15.35 driver is compatible with motherbards:

    nForce 790i Ultra SLI
    nForce 790i SLI
    nForce 780i SLI
    nForce 750i SLI
    nForce 740a SLI
    nForce 710a SI
    nForce 680i SLI
    nForce 680i LT SLI
    nForce 680a SLI
    nForce 650i SLI
    nForce 650i Ultra
    nForce 590 SLI AMD
    nForce 570 SLI AMD
    nForce 570 Ultra AMD
    nForce 550

    Where as the 15.37 driver is compatible with these motherboards:

    nForce 980a
    nForce 780a
    nForce 760i SLI
    nForce 750a
    nForce 740i SLI
    nForce 730i - GeForce 9400/GeForce 9300
    nForce 730a - GeForce 8300/8200
    nForce 720i
    nForce 720a - GeForce 8100
    nForce 630i -GeForce 7150
    nForce 630i - GeForce 7100
    nForce 610i - GeForce 7050
     

  16. nodo

    nodo Member Guru

    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GT260
    I tried the ethernet, sata and SMU drivers from the 15.37 x64 on my good old nforce4 ... failed miserably - had to load a system restore point to be able to boot again.

    Now i tried only the ethernet and SMU drivers from the 15.35 pack and so far it works. But as of now i can't tell a difference to the MS drivers.
     
  17. diamond-optic

    diamond-optic Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 970 FTW+
    having some issues with the .35's and my 680i

    only the ethernet drivers seem to install (the uninstall menu only shows that and the display drivers)

    and then im getting disconnects like after 30mins of booting and i need to reboot to get it back...
     
  18. GenClaymore

    GenClaymore Ancient Guru

    Messages:
    6,145
    Likes Received:
    60
    GPU:
    1080 FE +200/+430
    The .35 works all but the network drivers. any heavy load on the ethernet plug and it will just stop working on the network. I would have to reboot to fix it.

    So I had to uninstall the ethernet drivers from .35 package, but other then that the rest of the drivers works for me.
     
  19. diamond-optic

    diamond-optic Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 970 FTW+


    well that stinks for me lol.. the ethernet is the only one i can get to install.. got it uninstalled right now tho and no more disconnects
     
  20. Solace50

    Solace50 Member Guru

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Palit 560 ti 2gb SLI
    what he means is the networking part of the installer is causing issues not the actual ethernet drives i am assuming and i had a simular issue with the network management tools where it would randomly drop the connection each time the control panel was started for some reason. also in the event viewer it shows the networking services are not properly configured for win 7 as they show up as interactive services. in short the removals of the network management solved everything on a 780i board. everything else seems to be smooth and fine. also i could be wrong and it was his drivers but im just assuming since he said he only can see display drivers and the other one in uninstaller.
     

Share This Page