Windows 10 20H2 (Build 19042.508)

Discussion in 'Operating Systems' started by disq, Oct 20, 2020.

  1. disq

    disq Member Guru

    Messages:
    114
    Likes Received:
    59
    GPU:
  2. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,391
    Likes Received:
    269
    GPU:
    MSI 5600XT G. MX
    Updated to it today and it when smooth.
    So far, all is good.
     
  3. SpajdrEX

    SpajdrEX AMD Vanguard

    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    851
    GPU:
    Sapphire RX 6800XT
    Thanks for the links, installing now
     
  4. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,262
    Likes Received:
    772
    GPU:
    Gigabyte R9 380 4G

  5. jbmcmillan

    jbmcmillan Ancient Guru

    Messages:
    2,752
    Likes Received:
    262
    GPU:
    Gigabyte G1 GTX970
    My build # is 19042.572? Got it on the 2nd of this month.
     
  6. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    8,178
    Likes Received:
    2,210
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    I just installed it and same build number here.

    No standout bugs so far, so that's nice.
     
  7. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    838
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    My last CU install from WU did something b0rky, and my windows install wouldn't pass SFC, no matter what. So instead of installing from WU, I updated using the Updater Tool. I noticed it took longer than normal for the process, but when it was done, SFC was pleased. Ergo, I am pleased. :)
     
    386SX likes this.
  8. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    2,790
    GPU:
    GTX 1080ti
    more or less you did a repair install of windows that packaged the 20h2 activation patch.
     
  9. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    838
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    That was my intention, which is why I chose the Updater option vs. WU.
     
  10. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    2,790
    GPU:
    GTX 1080ti
    I did have a similar issue where updates got into a mucked up state, but only in a VM where i hadn't been keeping 19041 up to date.

    CBS and DISM were adamant that there was a fault in the downloaded patch files, eventually i found it was a serving stack signing change that required 19041.267 as an intermediary to get to the 19041.3xx patches - since this was a preview cumulative, it was not obtainable online once it had been replaced.

    In the end i was required to find the next package including a servicing stack update and loading it via DISM - that was 19041.421.

    Haven't had any further issues with patch installation since 19041 left preview in that regards.
     

  11. EnthusiastX

    EnthusiastX Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA RTX 3090
    WDDM 2.9 present? Wikipedia does not mention any details...
     
  12. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    is there such diffrence from using the WU to install/upgrade vs Media tool? or am I understanding wrong which method was used to upgrade?

    There is WU ,Media Creation tool and window10upgradeXXXX
     
    Last edited: Oct 21, 2020
  13. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    is the Media creation tool update option or Windows10upgradeXXXX tool? if you didnt use the WU to do it
     
  14. NiColaoS

    NiColaoS Master Guru

    Messages:
    631
    Likes Received:
    44
    GPU:
    GTX 1660 SUPER
    Just downloading to install it. It's about time for a clean installation. Thank you, mate.

    By the way, I wish Microsoft would give us 1 version in 6 months with all their new features they keep adding and for the next 6 months only fixes. Keep adding features every time and even in-between causes clutter/mess. It sounds cliche and then some, but we truly became the beta testers ( I know, none is forcing me to install the latest and someone will point out the LTSC version ).
     
    Last edited: Oct 21, 2020
  15. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    Well I did upgrade everything look ok, will see how thing goo, I upgrade to current 451.71 nvidia drivers too see I was still using 442.xx
     

  16. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    meh search in starmenu is broke it was working now it it not
     
  17. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    2,790
    GPU:
    GTX 1080ti
    sometimes you just need to kill the searchapp.exe for that.

    no.
     
  18. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    I have kill the app and let restart I have reboot the pc it dont work. I also tried the delete programdata/windows/search, I cant even type in to search in the file explorer anymore. every time I do build update this happens

    I can type anything in to the "metro ui" same for file explorer, nothing types and which guess is why start menu search dont work either , every thing has been reset
     
    Last edited: Oct 21, 2020
  19. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    2,790
    GPU:
    GTX 1080ti
    looks like the busted compactos i mentioned previously is preventing WU from working, i can't wait till 21h1 is closer to completion and i can rebuild it.


    Confirmed: set compactos back to never and the WU's went through fine, i will dig into the registry and see if the wof service is working.
     
  20. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    10,950
    Likes Received:
    680
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    what more infuratig is I can "paste" the search in to every and it will search but that dont help startmenu search? this is one function i use ALOT and yet it broke how to fix??
     

Share This Page