Win2K icons not in true color

Discussion in 'Operating Systems' started by radius, Jul 27, 2001.

  1. radius

    radius Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    i put an inno3d pro in and now, all the windows icons are in some low color mode. i know, small problem, but does anyone know how to get win2k to display them correctly? everything else seems fine color-wise.<br>
    <br>
    i'm running:<br>
    win2k, sp2<br>
    athlon 1g (b) oc'd to 1460, 133fsb<br>
    512 mb pc133 crucial<br>
    inno3d geforce 2 pro (tornado), 64mb (gpu @ 250 mhz, mem @ 450 mhz)<br>
    ibm sound card & linksys nic on same irq<br>
     
  2. pitydafoo

    pitydafoo Ancient Guru

    Messages:
    2,139
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 750 Ti 4GB
    Forgive me if you already checked, but did you look at Display properties-&gt;Effects-&gt;"Show icons using all possible colors" and make sure it's checked?
     
  3. radius

    radius Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    yeah - that was the first place i checked. i had the post in the nvidia card section previously about the powercolor geforce card and i said that i was going to change it out. well, i did. it seemed toc fine, and i get a 3dmark2k1 of 3875. but when i first rebooted the computer, it went back to the vga adapter. to be safe, i used nvcleaner and re installed the 12.9 dets. when it rebooted, the icons are in the low color mode. i think i had the same problem before w/the powercolor, but since i have the mem of a goldfish, i can't remember what the heck i did to fix it. btw, i disabled the ddc function on the monitor cable and have the plug n play monitor installed. i did this so i could get resolutions over 1600x1024@60hz. this was done while the old card was in and the icons were true-color then, so i don't think this would be it.
     
  4. Aris

    Aris Master Guru

    Messages:
    607
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Prolink(Pixelview) Nvidia 5900
    I read somewhere that it's a netmeeting problem!!! just start netmeeting and when you finish everything should be fine!... else you can delete the shelliconcache file from \winnt... <IMG SRC="smileys/wink.gif">
     

  5. radius

    radius Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    aris - deleting the shelliconcache thing worked. deleted it, rebooted, all fixed. thanx!
     
  6. Aris

    Aris Master Guru

    Messages:
    607
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Prolink(Pixelview) Nvidia 5900
    No problem!
     

Share This Page