1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Win 10 1903 0x80073701

Discussion in 'Operating Systems' started by cryohellinc, Jul 10, 2019.

  1. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    1,714
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    Hi guys,

    Recently started getting this odd error when attempting to update Windows.

    0x80073701

    [​IMG]

    Any suggestions on how to fix this?

    [​IMG]
     
  2. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,362
    Likes Received:
    1,435
    GPU:
    GTX980 SLI
  3. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    1,714
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
  4. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,362
    Likes Received:
    1,435
    GPU:
    GTX980 SLI
    Try installing the first again, the 2nd was a SSU which may be needed to install the main CU

    If not, you could uninstall the last CU, clear the contents of SoftwareDistribution folder and try installing again via WU
     

  5. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    862
    GPU:
    GTX 1080ti
    if it continues to fail, inplace upgrade (repair install) with the 18362 creator tool
     
    cryohellinc likes this.
  6. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    1,714
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    Same problem.
    Could you link, please?
     
  7. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    862
    GPU:
    GTX 1080ti
  8. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    7,900
    Likes Received:
    4,539
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Have you tried a troubleshooter for Windows Update before you went re-installation rout?

    PS Error itself is
    ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING
    14081 (0x3701)
    The referenced assembly could not be found.
     
  9. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    1,714
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    Ran the troubleshooter several times. Re-install is always an option, but this issue appeared after upgrade to 1903. No clue what so ever to what caused it.
     
  10. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    7,900
    Likes Received:
    4,539
    GPU:
    GeForce GTX 1070

  11. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    862
    GPU:
    GTX 1080ti
    its simpler to just repair install the OS, even the dism scan and repair can make things worse if the actual SxS manifests are messed up.
     
  12. cryohellinc

    cryohellinc Ancient Guru

    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    1,714
    GPU:
    RX 5700 XT/GTX 1060
    I think the easiest thing to do at this point will be a fresh install of 1903.

    Thanks everyone!
     

Share This Page