Weird lines on screen

Discussion in 'Operating Systems' started by dk_lightning, Nov 17, 2021.

  1. dk_lightning

    dk_lightning Ancient Guru

    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    70
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    For quite some time now I have been getting horizontal lines on my screen when using YouTube, Either on Chrome or Edge. On Windows 10 and 11. I just done a fresh install of W11 and it still happens.

    Pics here:

    https://photos.app.goo.gl/ESn7J467AzHrzftZ8

    Its a little hard to see in the images but one has these lines, almost like looking at an interlaced display vs progressive.

    Only happens on YT. Amazon or netfix are fine.

    Any ideas on whats going on?

    It's been driving me nuts.
     
  2. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    13,545
    Likes Received:
    6,376
    GPU:
    2080Ti @h2o
    I guess you went through cable connection / different cable etc. and all of that before reinstalling OS?
     
  3. dk_lightning

    dk_lightning Ancient Guru

    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    70
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    I don't see how that would help?

    Display Port is s digital signal. It either works or it don't. There is no in between.

    If there was some intermittent interference on the cable then the screen would just go off and not show these lines.
     
  4. DannyD

    DannyD Ancient Guru

    Messages:
    4,584
    Likes Received:
    2,776
    GPU:
    evga 2060
    cant see pic
     

  5. Caesar

    Caesar Ancient Guru

    Messages:
    1,502
    Likes Received:
    618
    GPU:
    GTX 1070Ti Titanium
    Disable HARDWARE ACCELERATION in chrome's setting

    ...and check if this issue persist


    TRY:

    1. Type in URL bar chrome://flags
    2. Go to GPU rasterization (currently default).
    3. Set to Disabled
    or
    4.Click on "Reset all to default" at the top near to "search flags"
     
  6. fantaskarsef

    fantaskarsef Ancient Guru

    Messages:
    13,545
    Likes Received:
    6,376
    GPU:
    2080Ti @h2o
    A faulty cable connection due to not fully plugged in or an old, multiple times folded cable, especially with Display Port, can be an issue if the insulation's faulty. Just a thought, if you had a different cable at hand.
     
  7. dk_lightning

    dk_lightning Ancient Guru

    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    70
    GPU:
    RTX 3070 8GB
    I thought that this was fixed with Caesar's suggestion but its not...

    And it turns out its something to do with HDR.

    I have had HDR on again the past few days and the lines have come back.
     
    fantaskarsef likes this.

Share This Page