Weird crashes only certain games

Discussion in 'General Hardware' started by CheloARG, Jun 15, 2015.

  1. CheloARG

    CheloARG Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    x2 SLI EVGA GTX 970 SC
    Hey everyone,
    Thanks for your help and time in advance.

    I've been experiencing some "crashes" in certain games. This crashes looks weird though, both displays I use show nothing but the classic "no signal" popup, like if the PC would be off, but it still running. Sometimes I hear the sound of the videogame also.
    I push the reset button but system doesn't initiate or maybe it does, but the screens are still black. If I press the power button and turn the PC off and on again, it works like a charm.

    Weirdest thing is that only happens with certain games. I experienced this only with The Forest and Heroes & Generals. Both are not hardware demanding so..

    If I recall correctly, I also experienced this once playing GTA V while using the "automatic CPU OC", was running 4GHz I think, so I disabled everything till that.
    I played lots of games in this rig, even worst games than those: Skyrim, Metro saga, Star Citizen, The Witcher 3, GTA V, ARK, COD Advanced Warfare, Ryse Son of Rome, etc..

    This crash appears after playing a bit, not immediately. In "Heroes & Generals", after it happened once, I couldn't open the game again, don't know why.

    -

    Anyway, thanks for everything!
     
  2. BedantP

    BedantP Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1660Ti
    If Heroes and Generals opens after a reboot. We are in the same boat friend.

    For me, I suspect it's my GPU OC.
     
  3. CheloARG

    CheloARG Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    x2 SLI EVGA GTX 970 SC
    It doesn't open at all, I can't remember the error log and I already uninstalled the game.

    I'm not OC my GPUs dho.

    Can it be my PSU?
     
  4. BedantP

    BedantP Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1660Ti
    Your PSU is perfect. You have SLi'd, but you get chances of limited Overclocking.
    I have that problem, the only difference is that if I reboot after the crash, the game runs great.

    Does it happen in all games?
     

  5. CheloARG

    CheloARG Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    x2 SLI EVGA GTX 970 SC
    Nope, just the ones I mentioned.
    I played GTA V for hours, nothing happened. I can run The Forest without any trouble, but it crash again after around 25-40 mins.
     
  6. BedantP

    BedantP Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1660Ti
    Well, if you encounter something like this -

    1. Screen freezes for a sec.
    2. Then goes black.
    3. You see your desktop and your apps are closed.

    Then, it's a NVIDIA driver bug. NVIDIA has been trying to fix it since weeks, but it ended up fixing the Mobile GPU overclocking limit.

    I suspected my OC, and downclocked, but I still got crashes.
    I surfed through the web only to find out that NVIDIA's creating more problems than fixing it.
     
    Last edited: Jun 15, 2015
  7. CheloARG

    CheloARG Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    x2 SLI EVGA GTX 970 SC
    Sadly no, but I tried the new NVIDIA driver (I didn't install it yet).
    1. Screen goes black, no signal in both displays.
    2. I can hear the sound of the app running.
    3. I have to turn off and turn on (not reset).
     
  8. BedantP

    BedantP Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1660Ti
    Might wanna consider a pro?
    That's a rare crash, I got it a few, only a few times, must be like 2-3 times.
    Might be the drivers, try to go anything before 352.86.
     
  9. CheloARG

    CheloARG Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    x2 SLI EVGA GTX 970 SC
    I hate this kind of issues ¬¬ lol
     

Share This Page