Watch Dogs Setting Configuration Tool [Alpha]

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by Stone Gargoyle, Jun 3, 2014.

  1. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    The one in the spoilers is this before or after you manually edited the spaces?
     
    Last edited: Jun 20, 2014
  2. micronn

    micronn Active Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX560Ti 1GB
    It's edited one with your tool, as you can see there is no "spaces" like in default one.
     
  3. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    Those spaces actually don't matter if you're talking about between lines, but I did find an issue that would cause the game to not load the XML

    Try this version please:

    It also has a browse... button for the mod, but the mod is disabled currently intentionally for now

    http://www.mediafire.com/download/fscmvd9do76o9v3
     
  4. Grestorn

    Grestorn Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce 680 / 4 GB
    Bilago: As many have stated, it's possible to add several (if not all) options that can be seen in the XML parts of the global configuration (as seen in patch.dat) to the gamerprofile.xml and that these will then override the global settings. I haven't tried that yet, though.

    That would open a whole world of additional options for your tool. Ever thought of adding some of them, like the options to hide the various HUD elements or other GFX options?
     

  5. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    I already have quite a few Hud element toggles, but I will add more.

    As far as I know, if you set your quality="ultra" it skips the XML and uses the values stored for the ultra preset, so the user should pick "_runtime" for custom values. Once the dust settles, if there are values that should be added to the XML, I will add them
     
  6. tekniq

    tekniq Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 770 2 GB (EVGA
    good idea!
     
  7. Black Iceberg

    Black Iceberg Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX780 Ti 3Gb 2xSLI
    Thanks for this tool!
     
  8. Grestorn

    Grestorn Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce 680 / 4 GB
  9. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    No I did not see this post, thanks! Researching all of the possible options and their acceptable values will really take a lot of effort. I've already spent more time developing this tool than actually playing the game :p If anyone wants to help me get that information it would make this more feasible for me
     
  10. jdwohlever

    jdwohlever Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA Titan w/ 6GB RAM
    Config Tool Crashes

    GOt the following error when trying to run this beta
    My specs: Windows 8.1 Pro
    Steam version of Watch_Dogs

    Error is as follows (Deleted personal info with XXXCENSOREDXXX)

    ************** Exception Text **************
    System.IndexOutOfRangeException: Index was outside the bounds of the array.
    at Watch_Dogs_configTool.Form1.variableSetup()
    at Watch_Dogs_configTool.Form1.comboBox1_SelectedIndexChanged(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ComboBox.OnSelectedIndexChanged(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ComboBox.set_SelectedIndex(Int32 value)
    at Watch_Dogs_configTool.Form1.formsetup()
    at Watch_Dogs_configTool.Form1.Form1_Load(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
    at System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
    at System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.34014 built by: FX45W81RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    Watch_Dogs_configTool-BETA
    Assembly Version: 1.0.5284.11324
    Win32 Version: 1.0.5284.11324
    CodeBase: file:///C:/Users/XXXCENSOREDXXX/Documents/My%20Games/Watch_Dogs/XXXCENSOREDXXX/Watch_Dogs_configTool-BETA.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.34003 built by: FX45W81RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.33440 built by: FX45W81RTMREL
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
     

  11. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    My first question is, have you tried running this by Right Click > Run as Admin?
    I've seen win 8 have this sort of issue in the past with this resolution.

    The crash is because its unable to load all the default values from your gamerprofile.xml ( missing/bad data)

    Try deleting your gamerprofile.xml, then loading up watchdogs and selecting the "custom" graphics options and then trying to use this Tool again.
    I put in verification for this specific issue in the latest build :
    http://www.mediafire.com/download/j599y011rov8678
     
    Last edited: Jun 22, 2014
  12. SoloCreep

    SoloCreep Master Guru

    Messages:
    685
    Likes Received:
    12
    GPU:
    RTX 2080 TI
    I've used both versions. The one with no keyboard option and the one with keyboard option. The version you have that has the keyboard section always reverts all of my keys back to default no matter what. I cannot use it because of that. It should be detecting all of my key bindings and leaving them alone. It does see some of my keys but like I said, it always changes everything to default. I have been online gaming for 17 years now and I have never used default buttons. So its very frustrating to have my keyboard settings removed every time I make a change to my hud or graphics. If I don't use the keyboard section of your program then it should leave my key bindings alone. I don't know if you're aware of this happening and I don't see any post letting you know. So now you know if you didn't know already ;)
     
  13. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    It absolutely should not be reverting your keys! I don't know why that's happening, I'll look into it tomorrow. Can you PM me a copy of your xml with the keys you have bound so I can ensure that it works?
     
  14. micronn

    micronn Active Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX560Ti 1GB
    Working great, thanks! :banana:
     
  15. Blashix

    Blashix New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 270 2GB
    Thanks for great toll.
     
    Last edited: Jun 22, 2014

  16. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    Awesome! Glad it's fixed for you!

    No problem, enjoy!
     
  17. charrocrow

    charrocrow Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 760 OC 4GB
    thx for this post!!!

    salu2
     
  18. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    Last edited: Jun 26, 2014
  19. mkeezay29

    mkeezay29 Master Guru

    Messages:
    225
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 760 4GB
    Great work bilago, putting together your config tool with the current modifications is great, makes the program kind of a all in one package.
    I am experiencing an issue though, everytime I launch it, it says there is a newer version available but when I download and run the new version from the link I get the message again.
     
  20. bilago

    bilago Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia 660GTX
    Interesting... Look at the top tool bar

    Mine says 1.0.5290.20565 make sure you're on that.
    Try downloading it from here:

    http://www.mediafire.com/download/5o3cymds3iddlfm
     
    Last edited: Jun 26, 2014

Share This Page