WATCH DOGS Merged MOD

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by Marduk, Sep 6, 2014.

  1. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    will take a look. but the E3 focus i dont find
     
  2. kato-secret

    kato-secret Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    GPU:
    geforce gtx 760 2gb
    marduk its is possible to get back e3 bullet trails?
     
  3. txgt

    txgt Master Guru

    Messages:
    815
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GTX 1060 6G
    I found weird building texture pop-in bug after 1.05 update with Bad Blood DLC:

    (notice the buildings in the background - they have weird textures too)
    http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=93599

    http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=93600

    This is vanilla. It happens after you switch between Aiden's and T-Bone's campaigns. It noticeable mostly in The Loop and Mad Mile areas and affects only skyscrapers.
    I've tested with all texture quality settings - no difference.
    The one possible workaround right now is to quit the game completely and select the other campaign after relaunching Watch Dogs.

    I reported this in official Ubisoft forum, maybe they'll look into it...

    I wonder if anyone else is having the same issue?
     
    Last edited: Sep 29, 2014
  4. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    will see tomorrow, seems strange.
    but reason could be, that the DLC use own. dat/fat files, wich are not using same resourses as the
    windy_city.dat, common.dat.

    but thanks for the Info ;-) maybe ubisoft will fix that
     

  5. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    cant promise, but first i found the textures

    and maybe in this libs
    materialimpacts.lib
    materialset.lib
    choreographyshootingpatterns.lib
    generated\databases\generic\weapon.lib
     
    Last edited: Sep 30, 2014
  6. ThatGuyOverTher

    ThatGuyOverTher Master Guru

    Messages:
    569
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Gigabyte GTX980
    wow, i could not do what you are doing marduk.. i see people asking and requesting so many things...

    Can you guys maybe ask one at a time? lol, let him finish one thing before being bombarded with another....

    You're doing a great job Marduk! Work at your own pace... :)
     
  7. mlleemiles

    mlleemiles Master Guru

    Messages:
    285
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Intel HD Graphics 4400
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC09" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="1222900280" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="1991434354" bloomsettingsBloom="890632098" colorgradingColorGrading="2641128788" ssaoSSAO="432169124" windenvironmentsettingsWindSettings="33314456" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC06" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="3119030709" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="3074291143" bloomsettingsBloom="3277686603" colorgradingColorGrading="2641128788" ssaoSSAO="432169124" windenvironmentsettingsWindSettings="33314456" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC01" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="2426643653" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="1732262509" bloomsettingsBloom="117094853" colorgradingColorGrading="4294967295" ssaoSSAO="4294967295" windenvironmentsettingsWindSettings="4294967295" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC03" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="2426643653" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="1477850220" bloomsettingsBloom="117094853" colorgradingColorGrading="4294967295" ssaoSSAO="4294967295" windenvironmentsettingsWindSettings="4294967295" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC06_Interior" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="1048453485" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="3288930090" bloomsettingsBloom="117094853" colorgradingColorGrading="4294967295" ssaoSSAO="432169124" windenvironmentsettingsWindSettings="4294967295" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC06_Storm" fRain="1" fCloudy="1" fLightning="1" envlightingsettingsEnvironmentLighting="2237379687" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="1420941096" bloomsettingsBloom="3738158885" colorgradingColorGrading="2641128788" ssaoSSAO="432169124" windenvironmentsettingsWindSettings="71048652" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_M10_Circular" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="1963906191" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="3421953069" bloomsettingsBloom="117094853" colorgradingColorGrading="4294967295" ssaoSSAO="4294967295" windenvironmentsettingsWindSettings="4294967295" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_M10_Labyrinth" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="1963906191" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="3421953069" bloomsettingsBloom="890632098" colorgradingColorGrading="4294967295" ssaoSSAO="4294967295" windenvironmentsettingsWindSettings="4294967295" />
    <EnvironmentSettingsContainer Name="DLC_MC09Interior" fRain="0" fCloudy="0" fLightning="0" envlightingsettingsEnvironmentLighting="1222900280" envlightingsettingsEnvironmentLightingCG="4294967295" envfogsettingsFog="442911838" bloomsettingsBloom="890632098" colorgradingColorGrading="2641128788" ssaoSSAO="432169124" windenvironmentsettingsWindSettings="33314456" />

    Have you added all those lines back to your windy_city.game.xml? The lines are specially made for the DLC.
     
  8. DiiVerZe

    DiiVerZe Member Guru

    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4GB GTX 970
    Damn, what is that for?
     
  9. mlleemiles

    mlleemiles Master Guru

    Messages:
    285
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Intel HD Graphics 4400
    Given to that the DLC is highly scripted, those lines are used as DLC's environment presets (of some mission).
     
  10. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    upps, thanks for the Info, i overflow the windy_city.game.xml of the dlc_solo_01.dat but dont registered this lines. think i must check again.
    thanks.

    but i wondered that ubi dont edit this. maybe you Show me of my fail /false thinking.

    patch.fat / has a overwrite function to make edited files working

    now the the question.
    windy_city.game.xml is Not updated by ubi, it's only in the dlc/solo_01.dat/fat
    (also some other textures and files, wich are not in ubipatch or vanilla common, windy_city.dat/fat files)
    so i had thinking they load the files of each folder dependig of you play main or dlc?

    means if the windy_city.game.xml isnt in patch (how it is vanilla) the game load 2 different versions, dependig if you choose main campaign or Bad blood campain.
    if it's edited in patch.dat (so that you have a file wich file names are the same in main and dlc) it would be loaded both in main and Bad Blood campaign.

    is that right
     
    Last edited: Oct 1, 2014

  11. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    hi you all, i updated some files (shaders, tweak a little bit on performance version, enebled sss, added the Badblood wweatherpresets and an New storm preset [means vanilla use 6,now they are 7 weatherpresets ] )

    and will upload after and after the full mod files.

    1. test mod (257mb)
    = finished 30min (its Same like core, but uses mostly vanilla textures to keep a small filesize, if anyone wont dl a 1.6 GB file)

    2. same mods (1,64 gb)
    like the before, but up to date (one mod takes 9hours, so both versions should be finished tomorrow)

    3. new performance version (1,64 gb)
    BIG THANKS MLLMILES TO SHOW US THE solo_01 (Bad blood ) windy_city.game.xml file, so i could add the weatherpresets

    LINKS WILL FOLL ON MAIN PAGE
     
    Last edited: Oct 1, 2014
  12. Dionysos456

    Dionysos456 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 770 (2GB)
    Thanks Marduk for making this really cool mod, but I'm having a problem with the all NPC mod with the Bad Blood campaign. It works fine for the Aidan campaign and all the NPCs are available, but in Bad Blood T-Bone isn't able to change to other NPCs, I'm just getting the option of T-Bone's clothes both at the hideout and in the clothes shops. The rest of the mod is going great though. ;) Also is it possible to tweak the blood in this game to make it last longer on screen?
     
  13. ThatGuyOverTher

    ThatGuyOverTher Master Guru

    Messages:
    569
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Gigabyte GTX980
    i am still having a problem with the car on demand mod, will it be fixed in this revision?
    Also, will you "Less Fog" standalone still work properly with the new 7 weather presets?
    AND, lol, is there a way to make the camera zoom in on aiden focusing on the person he is looking in on the conversation, i made it sound weird but no real way to explain it properly so i will leave a link to a picture of what i am talking about..
    sorry but this is the only image i could find, but it makes my point, http://img.youtube.com/vi/0dTOnyp58NM/mqdefault.jpg
     
  14. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    hi, here s the updated LESS FOGY FIX, its also in the standalone ;-)
    https://drive.google.com/file/d/0BwxALbeBV2l9alI4YXpIdlVYNFk/edit?usp=sharing

    and terms the cam, i actual didnt know if its possible and cant check today, maybe on friday morning.


    the car mo, dont work actually, it seems ubi soft delete some files so tthey are no longer available, but i will look the next days to get it working, but cant promise.
    theother (nud3,sSurrender, all npc are working now.

    sorry

    and terms the weather, dont expect to much change, it's only 1 new preset for storm.
    if i had time i will create some other new presets ( with different combinations of rain, , fog, fog, lighnings, wind) with the Intention to get a more changeable weathersituations instead the 6.


    if someone make test by its own for new weathersituations, please pm and I will send instructions
     
    Last edited: Oct 1, 2014
  15. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    strange i have tested yesterday, and it works both.... did you dl the v12 final?Will check tomorrow, maybe send a fix installer. Im at work now
     

  16. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
  17. slickric21

    slickric21 Ancient Guru

    Messages:
    2,458
    Likes Received:
    4
    GPU:
    eVGA 1080ti SC / Gsync
    Can somebody help a Watch Dogs newbie out.

    Firstly thanks to Marduk for the mod, looks and runs better than stock.

    Ive installed V12 Final (nice and easy for me, just drag and drop 3 files somewhere)

    I don't like the fog effect though too much.
    Can someone in layman terms explain how I can get rid of it?

    Edit:
    Derrrrrr. sorry missed this there is a download with install instuctions
     
    Last edited: Oct 1, 2014
  18. kato-secret

    kato-secret Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    GPU:
    geforce gtx 760 2gb
    what this new weather preset change?
     
  19. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    good to know. and thanks. if you still need help give an Info ;-)
     
  20. Marduk

    Marduk Master Guru

    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gtx 780m
    It added only one preset with stormy weather, heavy rain and less clouds, (and lower fog, but in the less foggy fix its the same)
     

Share This Page