Vista start menu bug confirmed

Discussion in 'Operating Systems' started by gdeliana, Jul 1, 2008.

  1. gdeliana

    gdeliana Member Guru

    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5570 512 GDDR5
    The best system coming from the multi milliardaire Bill Gates has a very criticall and eye catchable bug in the start menu. I'm pretty sure that a lot of u has noticed it.The start menu laaaags a lot at the All programs list. It takes a while for each item to open and to show the contents inside. Although once u disable the "Highlight newly added progrmas in the start menu" Everything magically works faster. This has nothing to do with the delay time of start menu, or smth like this. This is pure laaagging. And to come and believe that it didn't got fixed even with the first service pack. Oh yeah that is because they are focused on DX10. Which is crap even in visuals. :bang:
     
  2. WhiteLightning

    WhiteLightning Don Illuminati Staff Member

    Messages:
    28,046
    Likes Received:
    993
    GPU:
    GTX1070 iChillx4
    to be honest i dont have lagg on the start menu. where did you read this ?
     
  3. gdeliana

    gdeliana Member Guru

    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5570 512 GDDR5
    I red only the way how to solve it. Because it was really irritating. This doesn't happne in the beggining but after u install like more than 30 programs maybe or smth like that. Anyway it happens. Also don't look at my system specs because i don't have it updated, but i own a intel core2duo 6400 processor and VGA: 8800 GTS 640MB. So don't tell me it could be because the drivers or because my system is slooow, i have the latest drivers and stuff. The system rocks and goes well everywhere like a Ferrari. Also other people have it try searching in google. It sucks the way how vista start menu shows the ALL PROGRAMS list. I like the start menu itself but the way how it shows selfcontained (i mean in xp it opened a menu aside, whereas here is inside). I wish i could change that behaviour to show them like in xp. I don't mean the classic strt menu by that.
     
    Last edited: Jul 1, 2008
  4. lmimmfn

    lmimmfn Ancient Guru

    Messages:
    10,366
    Likes Received:
    63
    GPU:
    AorusXtreme 1080Ti
    i changed the start menu back to the old one in my other rig with Vista, pain in the butt looking for programs if you ask me( yes you can used the search but as that rig is hooked upto the tv its easier to use mouse and no keyboard )
     

  5. Psytek

    Psytek Ancient Guru

    Messages:
    3,370
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x 260 GTX 216 SLI
    I got hundreds of programs installed... no lag.
    Wouldn't be suprised if it was your RAID setup causing the problem.
     
  6. cette

    cette Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4870
    How can it really be such a pain, when the menu opens downwards instead of sideways as it does in xp. up , down , left , right. Man why am I even commenting on the start menu.
     
  7. lmimmfn

    lmimmfn Ancient Guru

    Messages:
    10,366
    Likes Received:
    63
    GPU:
    AorusXtreme 1080Ti
    lol, nah, its easier to group them with the old menu
     
  8. Steven Hone

    Steven Hone Paolo the Gun

    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Zotac AMP Extrme 1080 GTX
    Since when has SP1 been about DX10? :3eyes:

    I get no lag and I have been running Vista since it came out on the same installation. The fastest and most stable OS I have ever used. I am using the 64 bit ultimate edition ftw
     
  9. gdeliana

    gdeliana Member Guru

    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5570 512 GDDR5
    This is very odd. I tried it on my laptop the same also on friends pc (he's not using raid) happens the same after sometime. It takes about 5 secs to open one subcatagory. There is an option in start menu settings called "Highlight newly installed programs" When i uncheck it it opens everything fast. So let's suppose that is the raid fault. How do u connect the raid with this small visual ability that highlights only entries. Makes no sense. The only eplanation is calling it a BUG. Ok guys so i'm glad 4 u i thought that maybe is a normal problem. By the way thanks 4 the responses
     
  10. gdeliana

    gdeliana Member Guru

    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD5570 512 GDDR5
    Yes it was said that dx10.1 would have been added in the infrastructure. But all i see in dxdiag is saying that i have version 10
     

  11. Rochin

    Rochin Ancient Guru

    Messages:
    1,941
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX460 EE 1GB
    I also have a hundred or so applications installed. No lagg. Near instant switch. Bug my ass.
     
  12. tuco

    tuco Ancient Guru

    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 460's
    No problems here also.
     
  13. Cartman372

    Cartman372 Maha Guru

    Messages:
    1,467
    Likes Received:
    0
    GPU:
    680 FTW+ 4GB OC
    Vista Ultimate x64 SP1. I see no problem. I think it's because you only have 2GB of RAM. I use over 2GB of RAM just sitting at idle in Vista. And i bet your friend has 2GB as well.

    2GB is just not enough in Vista (imho)
     
  14. Keitosha

    Keitosha Ancient Guru

    Messages:
    4,860
    Likes Received:
    103
    GPU:
    Vega56 8GB \ GT1030
    I just checked it and i have loads of apps installed (around 45) and nope, i'm not experiencing any lag, same thing on my laptop. Using Vista Ultimate 64 SP1 on both my main rig as my laptop.

    Don't know where the fuss is all about. Sounds like FUD to me. :boozer:
    Of course, the OP doesn't have a (legit?) source.

    Could be one of those Vista bashing thread in the sense of "Vista is bad because i tell you so!". :)
     
  15. F1refly

    F1refly Ancient Guru

    Messages:
    9,042
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970GTX-oc edition
    the startmenu is used mostly for the shortcuts than anything. i use objectdock and put all the shortcuts i need in it. its quicker and looks nicer. i have my entire startbar disabled.
     

  16. Loster

    Loster Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA FTW3 2080TI
  17. MOFO64

    MOFO64 Banned

    Messages:
    791
    Likes Received:
    0
    GPU:
    9800GTX+ & 8800GT softTH
    Vista is so good my head fell off :) :pc1:

    <<joke>>

    Vista Ultimate FTW :biggun:
     
  18. CorNeLL

    CorNeLL Master Guru

    Messages:
    867
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS EAH6850 DC V2
    another basher.
     
  19. allesclar

    allesclar Ancient Guru

    Messages:
    5,632
    Likes Received:
    87
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    yeah mines fine, im thinking another basher too.
     
  20. Finchwizard

    Finchwizard Don Apple

    Messages:
    16,442
    Likes Received:
    6
    GPU:
    -
    Works fine here.
    Although I never have that personalized menus enabled, always bugs the crap out of me.

    Plus I don't hover my mouse over All Programs, I'm too impatient to wait, even a split second, just click on it and BAM!
     

Share This Page