Version 419.17 WHQL - Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by DooGie, Feb 22, 2019.

  1. tensai28

    tensai28 Maha Guru

    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    365
    GPU:
    2080ti MSI X TRIO
    Out of curiosity, is it only occurring on that game? I haven't witnessed this behavior on my 2080ti but I also haven't tried that game yet.
     
  2. Party Poison

    Party Poison Maha Guru

    Messages:
    1,356
    Likes Received:
    251
    GPU:
    Rtx 2080Ti

    Still have not crashed yet using dx12 on my end, Just for anyone who wants to try it. Its not totally broken.
     
  3. Khronikos

    Khronikos Master Guru

    Messages:
    831
    Likes Received:
    88
    GPU:
    EVGA SC2 1080ti
    No blackouts here been using it and firefox all day. Thank god.
     
  4. Dagda

    Dagda Master Guru

    Messages:
    224
    Likes Received:
    28
    GPU:
    RTX 2080 super
    not crashing on dx12 here either on rtx 2070 and 1080ti
     

  5. knuckles84

    knuckles84 Member Guru

    Messages:
    109
    Likes Received:
    6
    GPU:
    MSI GTX1080 Sea Hawk EK
    I installed the new Skip ahead build (Windows 18841) and the Problem with the high CPU usage (LS container) is gone, at least for me.

    So it ist now realy a Driver or Windows Problem?
     
  6. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,912
    Likes Received:
    5,836
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    I did not say "wrong", I did say "do not bother" because there are no benefits for us consumers.
     
  7. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    2,984
    Likes Received:
    333
    GPU:
    RTX 2080 OC
    This is a normal behavior for the GPU on optimal power when the game doesn't load it to its limits. Sometimes this may lead to stuttering, mostly when you're using vsync.
     
  8. Vidik

    Vidik Master Guru

    Messages:
    559
    Likes Received:
    139
    GPU:
    MSI 1070 Gaming Z
    Driver is working fine here. Just stopping by to say if you have an old GPU that you feel is running suboptimally, try replacing thermal paste - my temps went down 16°C degrees, from 83 °C to 67 °C in the same test. Auto OC went up like ~30MHz too.
     
    dr_rus and Singleton99 like this.
  9. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,912
    Likes Received:
    5,836
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    I always switch to adaptive power management globally, and to prefer performance in games`profiles.
     
    The1 likes this.
  10. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,416
    Likes Received:
    218
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    Same here, my clocks are always flat max, but this is on 9 series, 10+ have boost3 which seems to be more dynamic.
     

  11. Dj_ALeX

    Dj_ALeX Master Guru

    Messages:
    207
    Likes Received:
    76
    GPU:
    G1 GTX 980 OC
    It didn't crash on my system either but DX11 is giving me smoother and better performance overall so..! :)
    Btw I tested also FCND and the game is running like a champ! Keepers for me, i'll keep testing more games and see overall stability and performance just in case. No issues to report yet.
     
  12. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,668
    Likes Received:
    1,641
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    I had one crash , but I guess that was a alt+tab issue. Next reboot didn't crash anymore.

    Will try dx11 now if it's smoother, by dx12 I saw occasional saving/loading stream stutter. Most of the time right before auto save

    But that was before I also realized it had optimal plan and everything on default, will try tweaked profile now, btw I'm still at 418.81 atm.
     
  13. Netherwind

    Netherwind Ancient Guru

    Messages:
    7,153
    Likes Received:
    1,203
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    I knew you'd say that so I did a fresh install of 417.75 and ran the game again with the same OC and everything :)
    Still with the Optimal setting.

    [​IMG]

    Not a single drop anywhere as you see.

    @HeavyHemi I'm playing at 3440x1440 and pretty much max settings.
    @tensai28 No, I've seen the same thing in FFXV with frequent drops to 1600 or even 1200MHz, the graph looks like a roller coaster, Mega Man 11 runs at 425MHz and so on.
    @dr_rus One would think that but the frequent downclocking introduces a lot of stutter
    @mbk1969 You're right and it actually solves most of the problems on later drivers though I never had to do this on my 1080Ti.
     
  14. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,912
    Likes Received:
    5,836
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    I switch away from optimal not because it is flawed or something, but because it was introduced for laptop users. For desktop gamers with "F@ck the power economy" motto adaptive is (more) appropriate.
     
  15. KrueLLa

    KrueLLa Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 1050 Ti
    Finally! Everything is fine for now.
     

  16. grabibus

    grabibus Member Guru

    Messages:
    193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    Something strange happening here :

    For Battlefield 5, I change some 3D settings in the dedicated profile in NVCP.

    When I enter the game, then exit the game and reopen the NVCP => The 3D settings for Battlefield 5 are back to default !

    No one else with this issue ?
     
  17. mbk1969

    mbk1969 Ancient Guru

    Messages:
    8,912
    Likes Received:
    5,836
    GPU:
    GeForce GTX 1070
    Just in case: are you sure you clicked the "Apply" button? I happened to forgot several times.
     
  18. grabibus

    grabibus Member Guru

    Messages:
    193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    Yes, I did.
    Clearly there is an issue with BF5 and this driver set.
     
  19. MrBeer

    MrBeer Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 1080 FTW SLI
    that is not drivers it is bf bf5 wor't let you change any thing in the control pannel.
    it was in the last update for game.

    We have to do that to get sli working in bf5 but it apply to everthing .

    Go back to "C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\Drs" Right click -> Properties and select read-only set both files nvdrsdb0.bin and nvdrsdb1.bin to read-only




    To get bf5 sli working again for a game that nvidia says game don't work with sli.

    I made a list for you guys and girls to follow in order to make Sli work again.

    1. First go make sure "C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\Drs" Right click -> Properties and unselect read-only on both files nvdrsdb0.bin and nvdrsdb1.bin

    2. Now run nvidiaProfileInspector.exe and select Profile: Battlefield V

    3. Set "SLI compatibility bits dx10 + dx11" to : 0x080116F5

    4. Set "Nvidia predefined number of GPUs to use on SLI rendering mode DX10" to : 0x00000004

    5. Set "Nvidia predefined SLI mode on DirectX 10" to : 0x00000002

    6. Click Apply Changes and close nvidiaProfileInspector

    7. Go back to "C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\Drs" Right click -> Properties and select read-only set both files nvdrsdb0.bin and nvdrsdb1.bin to read-only

    Sli should again work with dx11.
    But you need to make sure and unselect the read-only everytime you want to make a change to settings in the future.





    or just use bf1 profile and just do this step.
    7. Go back to "C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\Drs" Right click -> Properties and select read-only set both files nvdrsdb0.bin and nvdrsdb1.bin to read-only


    https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/180501/megathread-sli-and-dlss-issues/p6
     
    bOse likes this.
  20. grabibus

    grabibus Member Guru

    Messages:
    193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI RTX 2080Ti
    Ok, thanks, but I don't have SLI.
    So you mean BF5 doesn't allow at all any changes in BF5 profile in NVCP, even with single GPU ?
     

Share This Page