URGENT! HELP! bios upgrading

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by dieselnyc, Feb 28, 2012.

  1. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    HELP! bios reset

    UPDATED

    hi everyone, sorry for bad english. i have just updated my zotac gtx 570 amp! bios (for some problems) with that one: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=215889, and now i have moar problems. this **** dont start at all (my pc video http://www.youtube.com/watch?v=pBh-Zm_kTGM). i have tryed these bios:

    http://www.techpowerup.com/vgabios/...urer=Zotac&model=GTX+570&interface=&memSize=0
    http://www.techpowerup.com/vgabios/...rer=NVIDIA&model=GTX+570&interface=&memSize=0
    http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,fileinfo/id,3554/
    http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,fileinfo/id,3507/

    no one is working cause "gpu mismatch". i can force the bios to update (and i have done also this), but if not, i keep gettin this message:

    [​IMG]

    what to do?

    JUST WANT TO SWITCH BACK TO THE ORIGINAL. UPDATED ONLY IF 101% SURE.
     
    Last edited: Feb 29, 2012
  2. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amp! GTX 1080 @ 2088/5300
    Enable the IGP, if you have one, boot into windows and reflash the VGA !
    Plug the video cord to the MOBO, of course. If you can't start windows try using safe mode, uninstall VGA drivers and reboot normally.
     
  3. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    hi, thanks for the reply. what is IGP?
     
  4. maco07

    maco07 Active Member

    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970 3GB Boost

  5. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    Last edited: Feb 28, 2012
  6. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    im now in with the graphics card in safe mode (i can see only some parts of the screen), how i can reset vga bios to default?
     
  7. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amp! GTX 1080 @ 2088/5300
    It is a shame your motherboard hasn't got an IGP.. you will need to do it in safe mode or just take the vga to another computer and flash it from there !!!
     
  8. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    im in now in safe mode, i can only see some part of the screen, it's all white. how can i flash it? with wich bios?

    http://youtu.be/pBh-Zm_kTGM
     
    Last edited: Feb 28, 2012
  9. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amp! GTX 1080 @ 2088/5300
    Well, the same way you flashed the bios first but with the original bios that came with the VGA. you didn't backup, didn't you?
    lol....
    well, if you didn't backup, you should go online and search for the bios yourself and reflash it with that. look for the model carefully (on the box)

    Maybe one of these bios? download them and try !

    http://www.techpowerup.com/vgabios/88889/Zotac.GTX570.1280.101111.html

    http://www.techpowerup.com/vgabios/89189/Zotac.GTX570.1280.101126.html

    Here's some info on how to flash bios:

    http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/34

    It is a bit old but it can help. of course there's new software nowadays to do that, but just so you understand the basics.
    Yopu can use any flashing tool out there, but it is recommended to use a flashing tool approved by many users...
     
    Last edited: Feb 28, 2012
  10. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amp! GTX 1080 @ 2088/5300

  11. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    pls guys tell me how to get a bootable cd, if i put nvflash, CWSDPMI and Zotac.GTX570.1280.101126 bios it wont start. ive alredy selected the boot priority.
     
  12. S†v0r

    S†v0r Banned

    Messages:
    1,027
    Likes Received:
    0
    GPU:
    570GTX 1.3Gb @900/2200mhz
  13. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amp! GTX 1080 @ 2088/5300
  14. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
  15. S†v0r

    S†v0r Banned

    Messages:
    1,027
    Likes Received:
    0
    GPU:
    570GTX 1.3Gb @900/2200mhz
    ah, well yeah its in a sub link sry lol ^^

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313989

    check steep #5, it shows different dos flashing commands
     

  16. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    -edit
     
    Last edited: Feb 29, 2012
  17. dieselnyc

    dieselnyc Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    zotac gtx 570 amp
    [​IMG]

    what to do?
     
    Last edited: Feb 29, 2012
  18. shaggeyman39

    shaggeyman39 Member Guru

    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 X 4850 705Clock 1150Mem
    Nvflash Commands

    nvflash -b bios.rom
    to pull the bios from the card

    nvflash bios.rom
    to flash the bios to the card

    If you have more than one card...

    nvflash --list
    to see what cards you have and what index they've been assigned

    nvflash --index=x bios.rom
    to flash to a specific card in a multicard system, where x is the index number from the nvflash --list command

    nvflash -f bios.rom
    to force flashing


    use or find a pci video card if flash fails

    looks like you would use
    C:\nvflash -f 570.rom
     
    Last edited: Feb 29, 2012
  19. xaudiox

    xaudiox Member Guru

    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 970 GAMING 4G
    First of all update nvflash to the latest version (nvFlash v5.77) from www.mvktech.net and also get your correct bios from the downloads section as all bios files have been tested and verified from that site.
    Looks like your version of nvflash is from 2004.
    I dont trust bios files from techpowerup, had problems in the past.
    Good luck.
     
    Last edited: Feb 29, 2012
  20. Gonzo7

    Gonzo7 Master Guru

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 GTX480
    does it work ?

    if yes leave it alone before you break the card.
     

Share This Page