Unwinder: How about ATI 9x00 to FireGL X1? SoftQuadro for ATI?

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by Spike Lee III, Jan 8, 2003.

  1. PaQ

    PaQ Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon 9700 Pro
    the patch seems to work, drivers successfully installed ... no perf boost (but I have no really bench scene, so I use a 229.000 triangles object and play with it)

    I just notice heavy other kind of glitches in the layout (whatever the driver versions) !

    [​IMG]

    As you said, I'm a bit tired with all this atifiregl driver too :( ... now I wan't to know how works a real fireglX1 one with lightwave !
     
    Last edited: Mar 18, 2003
  2. Spline

    Spline Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 5950ultra
    Thanks again PaQ for the info.

    Didn't try the 1018 yet, regarding to your experience with them
    I shouldn't even try them.

    I'm also interested in seeing a test with a real firegl board
    and lightwave. It would really be strange if the "real one"
    also produces these errors.

    Just have to keep my eyes open for any reviews on firegl x1
    board including a test with lightwave.
     
  3. Docks

    Docks Guest

    Got my 9700 pro working as a 9800 pro, i have 5091 3dmarks now. That is pretty good, all games work good times.
    Just trying to overclock it more :p
     
  4. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,513
    Likes Received:
    1,537
    I'm afraid that the real one will produce the same problems.
     

  5. has anyone tried the latest drivers from dell for the firegl X1?, i remember reading in the past the newer drivers would have better performance?, well if you tried them... do they perform better? (in 3d max or maya) or if you ran spec 7.

    thanks :)
     
  6. garikfox

    garikfox Maha Guru

    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 2070 Super
    someone please post the dell link for 1030 thanks cant find them anywhere and went too dell ftp and TOO many files there.
     
  7. PaQ

    PaQ Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon 9700 Pro
  8. mjSoft

    mjSoft Guest

    http://www6.tomshardware.com/graphic/20030321/index.html
     
  9. garikfox

    garikfox Maha Guru

    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RTX 2070 Super
    What a PunK !! Errr... Just trying to help, Dont be mad at me cuz of your lifes struggles in UK we know it SUCKS living over there etc.. WAY too many people... No offense just lighten up !!
     
    Last edited: Mar 25, 2003
  10. Flax

    Flax Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi ppl,

    I've just bought an ATI Radeon 9700(non pro) and I installed Firegl 1028 drivers thanks to RivaTurner RC 12.3.
    My 3D apps are Maya and Lightwave. Firegl X1 is amazing, some tests went from 25 fps for Radeon to 71 fps for Firegl X1!
    But for some reason, when the object is hi poly count, it loses hardware acceleration after a few movements on screen or everytime i change from wire to shade and vice versa. I have to restart the program to get it back.
    The same happens to spec viewperf 7. It starts and after a few frames loses hardware acceleration. When the object is too heavy it's very slow from the first frame.
    Everytime it happens it get worse than the Radeon drivers.
    I tested this card in another workstation and it's the same thing. I tested another card(identical) too, but nothing changes, even with 1021 or 1030 drivers.
    Does anyone have an idea of what is happening?

    Thanks in advance,

    Flavio Alexandre.
     

  11. Spline

    Spline Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 5950ultra
    1032

    Anyone tested 1032 drivers with rivatuner?

    I will test if they are possible to patch...hope so
     
  12. evilhomer

    evilhomer Guest

    yup

    worked fine as far as i could tell. (by fine i mean as well as the other drivers anyway)
     
  13. Spline

    Spline Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 5950ultra
    sigh:(

    Well still no go for us Lightwave users, the same errors
    appears as with previous driver sets(except for the certified one, 1018, which just doesn't perform fast anyways).

    So sticking with catalaysts for now, hope ati corrects
    this problem with firegl drivers soon!
     
  14. PaQ

    PaQ Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon 9700 Pro
    Spline> Please keep us in touch if you see any progress !
    Did you also have this slow "Wireframe/SmoothShade" switch reaction in the modeler ... it take a couple of second to refresh the opengl view everytime I switch the render type (with catalyst or firegl) ... I didn't have that with Nvidia board !
     

  15. Spline

    Spline Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 5950ultra
    Hi PaQ



    Hi, I don't have that delay when switching "wireframe/Smootshade". It switches instantly,
    with both firegl and catalyst drivers.
     
  16. pinkz

    pinkz Guest

  17. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,513
    Likes Received:
    1,537
  18. pinkz

    pinkz Guest

    excellent - its downloading
     
  19. pinkz

    pinkz Guest

    installed the 1034 but not allowing dual display - is this normal?
     

Share This Page