ti4400 cs and comp

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by Suren27, May 26, 2004.

  1. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    i tried routing back to 45.23p Omega and noticed a fair bit of FPS increase, i still get drops but not as drastic. I also noticed alot smoother crosshair and easier headshots playing on the same server where before the driver change, headshots seemed almost impossible because of the crosshair and fps lag.. weird.

    EDIT :

    Forgot to mention that i also installed the new driver cleaner 3.1 and ran this before the new installed driver and it picked up alot more driver files than the previous version of driver cleaner...

    EDIT 2 :

    I take that all back, i still get big FPS drops ... i still don't understand this problem and why it happens to various people using different system set-ups. :mad:
     
    Last edited: Jun 2, 2004
  2. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    i have a feeling this whole FPS issue is due to hardware conflicts, not software. Still don't get it :(
     
  3. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    lots of different hardware and lots of different conflicts then :-/
     
  4. vwR32

    vwR32 Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Albatron Ti4200-P Turbo (305/700MHz)
    Hey,
    I have a system that is a little worse than yours. Look at my specs to the right. I've been to the "GF4 and cs probs (the meeting)" : http://forums.guru3d.com/showthread...rpage=10&highlight=omega drivers&pagenumber=1

    I noticed you were there too. 93 pages is too much for me to read. Today I tried installing the 44.03 drivers, but then I couldn't run 3DMark2001SE for some reason. Help me if you can : http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=92224

    The 44.03 shows a little improvements over the latest drivers.

    Can you say what kind of fps you get. I get the Tixxxx problem that is stated in the first post. I get 100/99.5 fps when I am just by myself. When I see someone walk with me, it drops to 80's. Smoke nade (high quality), still 90's. Bomb explosion, 30-50's.

    I'm curious, what do you get? Maybe we can help each other out.
     

  5. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    when theres 10-15 people playing i pretty much get no drops. When theres more or heavy battle, it drops from 100-60 and i usually die because of the cross-hair lag.. its so frustrating...i really think its the newer Geforce chipsets. I remember someone saying they had a GF2 GTS and didnt have this problem...
     
  6. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    well, after installing the 43.45 driver im quite satisfied and im going to stick with these. The graphics are really smooth, my accuracy was alot more precise. No more messing around with settings for awhile :D
     
  7. vwR32

    vwR32 Member Guru

    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Albatron Ti4200-P Turbo (305/700MHz)
    I have tried the 44.03, 45.23, and the Omega 44.03. Here is the order for me (best to worst):

    44.03
    Omega 44.03
    45.23

    I should maybe try the 43.45. Would the 43.45 be faster than the 44.03?
     
  8. kcthebrewer

    kcthebrewer Member Guru

    Messages:
    190
    Likes Received:
    3
    GPU:
    BFG Nvidia 6800GT OC
    Try setting the hl.exe after starting cs/dod to Below Normal base priority. This should fix all your mouse lag issues.

    As for the person with win98se, sorry.
     
  9. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    well i get soemthing of that sort, it drops to 50 with some ppl on the screen and such... its a weird issue, too wide spread, now ay to really pinpoint it
     
  10. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    its cool cuz one driver seems good, but overtime it starts to deteriorate to the level of other drivers ... or is that just the human mind saying< I NEED CHANGE CMON ALREADY.
     

  11. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    Yes, try running a benchmark to test.
     
  12. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    This isnt relating to mouse lag, but when i start CS, i go out, set the priority to above normal and it makes the game seem alot smoother, generally, you want the most ram dedicated to the CS application, right?
     
  13. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    isnt there a way to set it like that .. so it starts at above normal?
     
  14. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    ... and arey ou still playing 1.5
     
  15. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    43.45 are by far the best for this card. I have tried so many drivers and combinations and nothing compares. 1 thing i've noticed is, these drivers don't overclock to well, whenever i try to boost it up, i get a Microsoft C++ Visual Runtime Error in CS after about 20 mins of play. Once i clock it down, the error goes away.
     

  16. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    ... are you still playing 1.5 bond... and i switched to 43.45 but had no time to try them out just yet
     
  17. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    yea i am :D
     
  18. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    lol go to 1.6 it isnt all that bad ... im at 43.45 .. ive tried so many i rarely notice a difference anymore =(
     
  19. Bondolus

    Bondolus Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATi HD 3600 512mb
    i think its time to upgrade your rig dude :cool:
     
  20. Suren27

    Suren27 Master Guru

    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GeForce4 Ti4400
    shhhh im buying an STi and doing workt o it... got no money for a new comp :p ... in 1.5 id be getting 100 fps tho ;/
     

Share This Page