The Saboteur not working on my 5850

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by st0jko, Dec 3, 2009.

  1. st0jko

    st0jko Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GT
    I've just tried The Saboteur and it's not working. I get into the game fine, but after few minutes it just freezes and i have to kill the process. Running 9.11 8.671-091104a-091527C-ATI. Anybody else having the same issue?
    :bang:
     
  2. dnottis

    dnottis Master Guru

    Messages:
    699
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA SSC 970 GTX 4GB
    nope, working fine here on 5870 using Dirt 2 hotfix drivers.
     
  3. HaZe303

    HaZe303 Ancient Guru

    Messages:
    1,943
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Strix 1080 Ti
    It works, but it is very stuttery on my 5870. Not any fun to play.
     
  4. nhlkoho

    nhlkoho Ancient Guru

    Messages:
    7,714
    Likes Received:
    336
    GPU:
    RTX 2080ti FE
    Doesn't this game come out on Dec. 8th?
     

  5. Plug2k

    Plug2k Maha Guru

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    5
    GPU:
    2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
    in the game saboteur, with my 2x 5870s im getting artifacts weird grey artifacts on distant object backgrounds.

    what is with that ****, and im useing the dirt2 hotfix drivers.
     
  6. StreeTunder

    StreeTunder Maha Guru

    Messages:
    1,014
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 4870 1024Mb
    Same here, freezes with 9.11 driver...

    The game is out on GAME stores.
     
  7. Crugath

    Crugath Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980 4GB
    I'm having troubles with this too. I can play for about 5 mins before the screen freezes and starts shaking, then I have to alt-tab out and kill the process. Watching the temperatures for my card (Sapphire 4850 - stock speeds), the card appears to stop doing anything when the game freezes - as in it appears it's no longer processing any 3d stuff, despite the fact the game keeps working (I can move around and do stuff, and I can hear what's going on, just not see it).

    I have tried with 9.10 and 9.11 official drivers.

    I'm using Windows 7 Pro X64.

    I have tried compatibility mode for Vista SP2 and XP SP3.

    I have used the video settings the game recommends as well as setting my own, I have also tried running it at absolute lowest possible settings to no avail.

    But when it does run, it appears to do so very smoothly and doesn't look half bad, I couldn't get AA to work - no in game options or forcing it in CCC.
     
  8. st0jko

    st0jko Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GT
    Thats exactly what I get. Obviously ATI driver problem. I now officially hate ATI.
     
  9. Crugath

    Crugath Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980 4GB
    If you go to Documents > My Games > The Saboteur and open the config.ini file, and add "Windowed 1" to the bottom of the text, the game apparently no longer crashes. I tried it, but I pressed esc to open the menu and the game froze. This appears to happen every time. Also even though it's in a window, if the game loses focus - it crashes. Hooray!
     
  10. aminfri

    aminfri Member Guru

    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 7870XT 1100/1600
    here is a simple solution:
    alt+tab out and back into the game.
    for the record runs smoothly over here.
     

  11. blackfloyd

    blackfloyd Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 580
    Not for me, alt+tab=freezing. I'm using Win7 64 bit with official 9.11+dirt 2 hotfix; so much stuttering, after 20-30 minutes game freezes. I'm so tired with ATI, still zero driver quality and support after these years (9550, 9600xt, 1900gt, 2900xt,...). If nothing changes on ati in 2010, I'll buy a nvidia card.
     
  12. Liniuxs

    Liniuxs Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI HD5770
    Same here with 9.11, W7 32bit. I just start play game and after 10 sec freeze or black screen, I can't play at all.
     
  13. Liniuxs

    Liniuxs Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI HD5770
    Same here with 9.11, W7 32bit. I just start play game and after 10 sec freeze or black screen, I can't play at all. Somebody write letter for AMD need repair this problem with newest 9.12 drivers, because we won't wait next year.

    Sorry, how to delete first post.
     
    Last edited: Dec 4, 2009
  14. aminfri

    aminfri Member Guru

    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 7870XT 1100/1600
    guys i am on 9.10, you might wanna give it a try
     
  15. blinx

    blinx Maha Guru

    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 680
    Using Official 9.11 drivers on XP game runs perfectly havn't tried it on Windows 7 yet i'll let ya know tommorow=)
     

  16. ravaged

    ravaged Member Guru

    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    GPU:
    G1 970 SLI
    I started in Win 7 64-bit and suffered the same symptoms as many others. The game locked up at the menu, etc, it was unplayable. Spent an hour this morning installing my trusty old copy of XP 32-bit along with the 9.11 drivers and the game runs just great now.

    I would suggest they fire their QA team but EA beat us to the punch.

    edit: oh, right, using a 4870 1GB right now. Profile is a tad outdated!
     
  17. shaga

    shaga Active Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Vega 56 Pulse
    So does this game work with 9.10? Anyone else?

    I don't want to buy a game if I can't get it working.
     
  18. iRocco

    iRocco New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4890
    dont think so. only seem to work with xp.
     
  19. nizzen

    nizzen Master Guru

    Messages:
    786
    Likes Received:
    153
    GPU:
    3x2080ti/5700x/1060
    Game is working here flawless with 9.11 dirt 2 hotfix driver :)

    5870 cfx, win 7

    Only noobs can't get it to work :eyebrows:
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  20. Liniuxs

    Liniuxs Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI HD5770
    Look in your status lol
     

Share This Page