1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Techland Announce Dying Light (PS3/360/PC/PS4/XBOXONE)

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by Stone Gargoyle, May 23, 2013.

  1. soulunite

    soulunite Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS STRIX GTX970 4GB
  2. sephking

    sephking Master Guru

    Messages:
    427
    Likes Received:
    8
    GPU:
    2x EVGA 980ti Classified
    This game is unplayable for me at the moment. The stuttering is unbearable. Even if I just use one card the usage drops down to literally 0%.

    [/QUOTE]
     
  3. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,501
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    something wrong there. Quick question, do you have the pagefile disabled in windows?

    No stutters here btw.
     
  4. sephking

    sephking Master Guru

    Messages:
    427
    Likes Received:
    8
    GPU:
    2x EVGA 980ti Classified
    If it's something that's automatically enabled by windows then no I haven't. Should I?

    EDIT: IS this what you're referring to?
    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 30, 2015

  5. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    11,247
    Likes Received:
    1,111
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    Try turning textures down to medium and see if stuttering is there. Looks like your broke that "magic" number. :D
     
  6. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,501
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    yeah, that's fine, it's on automatic so it's being used. weird, I've only played like an hour of this or so, but I haven't see anything as dramatic as your video shows.
     
  7. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,266
    Likes Received:
    1,408
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    sephking yes its auto set @ 8192mb



    I have mine set to min/max 800mb just for bsod view.. And game never whined its running out for ram or cause any stutters, using max ingame settings @ 1080p with 3gb vram (usually game sits ~ 2800-3020mb), so dunno..

    Maybe use lower pagefile settings like me so it doesn't over abuse pagefile?
     
  8. nhlkoho

    nhlkoho Ancient Guru

    Messages:
    7,665
    Likes Received:
    297
    GPU:
    RTX 2080ti FE
    Sorry if this has been answered on a previous page but how do I get Afterburner OSD to work in this game? I've messed around with the settings and nothing I do works. I have the latest version of Afterburner and RSS and latest Nvidia drivers.
     
  9. (.)(.)

    (.)(.) Banned

    Messages:
    9,098
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 970
    Well, great news on the patch and so fast too. If they can fix it, along with the LOD/Distance issue (tbh, not really that bad as it has a minimal effect on detail) then I might even pick this up if i can find for under 40.

    Edit: Seems all the steam keys for under $40 are all RU VPN atm.
     
    Last edited: Jan 30, 2015
  10. nanogenesis

    nanogenesis Maha Guru

    Messages:
    1,287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI R9 390X 1178|6350
    MSIAB is working by default for me, no idea whats wrong there.

    Also in dense foilage areas, fps drops to 40~44. 99%GPU usage, View distance does not effect fps here. The task manager trick gives a stable framerate, so yes I'd classify that as a fix.

    I think playing it at night is the best experience. Constantly be on the run, safe house to safe house, ends up with a big exp boost. Needed that grappling hook, got it in 1 night.
     

  11. darrensimmons

    darrensimmons Ancient Guru

    Messages:
    1,549
    Likes Received:
    27
    GPU:
    RTX 2080 TI DUKE OC
    That would be nice :)
     
  12. -Tj-

    -Tj- Ancient Guru

    Messages:
    16,266
    Likes Received:
    1,408
    GPU:
    Zotac GTX980Ti OC
    did you enable 64bit support in RTSS?
    [​IMG]


    Try shadow map - medium
     
  13. jmx777

    jmx777 Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 750 TI @ 1400/6200
    Workaround

    To resume i can play at all high, NV all on (only shadows on medium and distance at 50%) 1080p @ 30 steady fps v-sync on (0 shutter or frame drops) with a mere 750 ti! in ALL areas

    my specs are i5 3470 @3.8, 8gb ddr3 @1866, 750 ti @1400/6200 and the game and pagefile installed on a ssd (kingston v300 120gb)

    this is what i have done:

    1-There is one program called "AutoLargePages" I used in watch dogs last year (with a q9550) that helped a lot in dying light, only open the program and target the exe file to add large pages. This is only necessary to do it once. You can download here http://www.mediafire.com/download/p8...LargePages.zip (credits for the buil of the app go to cyberdine from here)

    2- Another program is "cpu control 2.1" that solves the multithread problem (yes it does!). Once you are in the main menu of DL go the desktop run cpu control as admin right click on the DL process, then ALL CPUS--4 CPUS--1+2+3+4 AND THAT ITS ALL when you go back to the game you will see all the cpus being stressed not only the N 1 and this is not the same as the task manager fix (at least is working different i really don't understand how) You can download from the home page of the creator : http://www.topsoftzone.com/program/4788/CPUControl.html

    3- In nvidia control panel:
    triple buffer: on (i don't know, but it seems to work, could be a placebo)
    texture quaility: performance (i didn't notice ANY difference on textures, but you guys could have a better eye than my :) )
    energy: prefer maximun
    maximun pre-rendered frames: 1
    v-sync: on half (this applies to my weak card :) )

    4- And also set a fps limit on RivaTunner to 30 (but again, only for my little card)


    My friend tested the same config (no 30 fps limit) whit a 770 4gb/i5 2500k@4.5 and is getting solid 60 fps (all high, NV all on, distance in 50%, fov at +10)

    And I with my 2gb 750 ti i can put high textures with 0 shutters!!!!

    Test and tell me! and sorry for my english!
     
    Last edited: Jan 30, 2015
  14. Digika

    Digika Active Member

    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670
    But.. why?

    DyingLightGame.exe
    Code:
    FILE CHARACTERISTICS : 
    		File is executable  (i.e. no unresolved external references)
    		LARGE_ADDRESS_AWARE (can handle >2Gb Addresses)
    FILE HEADER :
    
    	Machine:                      	8664h (AMD64 (K8))
    	Number of Sections:           	0007h
    	Time Date Stamp:              	54C668AEh  -> 26/01/2015  19:17:50  
    	Symbols Pointer:              	00000000h
    	Number Of Symbols:            	00000000h
    	Size Of Optional Header:      	00F0h
    	Flags:                        	0022h
    
    
    It already has this support.
     
  15. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    15,326
    Likes Received:
    1,363
    GPU:
    Sapphire Vega Pulse

  16. K-putt

    K-putt Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
    I just got into the closed beta update. And it seems like the CPU usage is way more balanced now.

    All cores are on ~30-50% usage. Before it was more or less all over the place.
    The update was only 13mb big. Nice to see a small update for once. =)
     
  17. dsbig

    dsbig Ancient Guru

    Messages:
    3,982
    Likes Received:
    27
    GPU:
    EVGA RTX 2070
    I used the filmgrain begone from nexus.

    http://www.nexusmods.com/dyinglight/?





    wow the game look better clearer and great looking at 4k DSR.

    I had to keep AA disabled.

    AA was causing major stutter every time I turned.
     
  18. darrensimmons

    darrensimmons Ancient Guru

    Messages:
    1,549
    Likes Received:
    27
    GPU:
    RTX 2080 TI DUKE OC
    Great news :)

    Do you still get major fps drops due to view distance or not?
     
    Last edited: Jan 30, 2015
  19. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,806
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    on my PS4 i no care..i care FUN..which is iam getting alot!
     
  20. Grimbarian

    Grimbarian Maha Guru

    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    205
    GPU:
    AMD RX580 8gb
    How does one get into that?
     

Share This Page