TB250 BTC Pro Resetting PCIE 16 Slot Speed

Discussion in 'Processors and motherboards Intel' started by SpeedyClaxton, Apr 19, 2021.

  1. SpeedyClaxton

    SpeedyClaxton New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX3060&4RTX2070Sup
    I've been having some issues with my PCIe speeds and trying to get my RTX 3060 running at a higher hashrate. Part of issue is that I can't get the BIOS on my motherboard to keep the updated Gen 3 option. After I reflash the update, I reenter the BIOS to readjust some settings and I see can where it has the PEX16_1 lane at Gen 3. After I save and restart, it tries to power on twice, restarting itself, and only the third try does it fully boot but reverts back to the Gen 2 speed. Any thoughts to what I'm doing wrong?
     

    Attached Files:

  2. SawACatOnce

    SawACatOnce New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3060
     
  3. SawACatOnce

    SawACatOnce New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3060
    I am having the exact same problem. With Zotacgaming 3060
     
  4. SpeedyClaxton

    SpeedyClaxton New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX3060&4RTX2070Sup
    Yah, it’s getting frustrating at this point. I can get it to register Gen 3 but after I save and reset at this point, it goes back to Gen 2.
     

    Attached Files:


  5. SawACatOnce

    SawACatOnce New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3060
    Still can’t get it. You figure it out? I have the beta driver and a monitor attached, just need it to be in a gen 3...
     
  6. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    10,547
    Likes Received:
    3,842
    GPU:
    GTX 1080ti
    turn off link state power management in the system power settings.
     
  7. SpeedyClaxton

    SpeedyClaxton New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RTX3060&4RTX2070Sup
    No luck for me. My BIOS settings are still stating the max speed is Gen2. Each time I reflash the most recent BIOS, it increases to Gen3, but once I tweak and save some settings, it keeps reverting back to a max Gen2.
     
  8. dito

    dito New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    rtx3060
    I am facing the same issue with the same mb and galax 3060. Have anyone find the solution?
     

Share This Page