1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SweetFX Shader Suite release and discussion thread #4

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by CeeJay.dk, Sep 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. castun

    castun New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 660 Ti 3GB
    Well the RadeonPro method only works for ATI/AMD cards, right? I'm also on Win7 x64 too.

    I'll double check when I get home, but yeah I don't think it's even being loaded. Pressing PrintScreen doesn't save any screenshots. I've also tried in both fullscreen and borderless window mode just to be sure that wasn't the problem.
     
  2. Scarecrow7

    Scarecrow7 Master Guru

    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS R9 280X / 3GB
    @castun: AFAIK, post-processing features such SweetFX works fine on Nvidia cards through RadeonPRO.
     
  3. Beckens

    Beckens New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780 TI SLI
    I have used RadeonPro on multiple Nvidia cards and drivers. Even on my 780TI SLI, RadeonPro works.

    This is the first time/game where I am unable to get SweetFX at all and I use WIN8.1 64-bit. Usually one of eFX or RadeonPro works in some capacity. I've obviously double-checked that I don't have any OSDs on and files in the right places.
     
    Last edited: Jun 30, 2014
  4. BenYeeHua

    BenYeeHua Ancient Guru

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 650M D3
    Nope, it works for Nvidia and Intel too, as it is just using via the DirectX api. ;)
    hmm...
    Try enable RadeonPro logging funtion, and check what is showing on the logs.
     

  5. MrBonk

    MrBonk Ancient Guru

    Messages:
    2,939
    Likes Received:
    67
    GPU:
    MSI RTX 2080
    Turns out I WAS able to get a screenshot of the glitch/bug with my Film grain texture

    Notice how it's not just noise anymore, but actual pixellation (especially around high exposure elements like the light)
    http://i1.minus.com/iBdKUrgfbAAhl.png
     
  6. castun

    castun New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 660 Ti 3GB
    Weird, so I tried RadeonPro, and got SweetFX to work (had splitscreen enabled so it was obvious,) but the program is acting really funny, like different settings windows are all flickering. Then it crashed, and SweetFX won't work again.
     
  7. Sajittarius

    Sajittarius Master Guru

    Messages:
    343
    Likes Received:
    16
    GPU:
    2080ti Windforce
    The problem is the main.hlsl file for some people is poorly formatted. I had this problem also.

    To fix, you need to go into the Sweetfx\Shaders\ subfolder and find main.hlsl and edit it.

    There is a line that says:
    #include "SweetFX\Shaders\ChromaticAberrationV2.hlsl"

    change it to:
    #include "ChromaticAberrationV2.hlsl"

    Any other lines that have the SweetFX\Shaders could also be problematic (usually the Explosion and Chromatic ones are like this).
     
  8. Scarecrow7

    Scarecrow7 Master Guru

    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS R9 280X / 3GB
    Yeah, RadeonPRO in Windows 8 for me is a flickering fest also, sadly there is nothing to do about it since development was abandoned.

    About the crash, try to update all necessary libraries and reinstall the program (delete all profiles and possible leftovers, in other words just do a clean install).

    In a important note, RadeonPRO is NOT compatible with SFX 1.5, so you will HAVE to use SFX 1.4 in order to make it work.
     
  9. carpetad

    carpetad Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX780 Lightning x2
    hi
    latest sweetfx 1.5.1 for Grid AutoSport and Sniper Elite3 not working
    why not working?!!
     
  10. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    Windows 8.1 is why it's not working.. Refer to this guide here to get your games working, though I make no promises the 1.5.1 setup used here actually works with RadeonPro as it is only setup to work with 1.4, though the creator of the guide and few others claim it works just fine.
     

  11. ToyTen

    ToyTen Maha Guru

    Messages:
    1,218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1080 Gaming X
    how come i only have this software installed in italian ? tried almost ten times, different sources, checked my language in google account ...


    I ask this because where ever i DL this file from it isn't installed in my language nor in english. I also took the guru3d's mirror
     
    Last edited: Jul 4, 2014
  12. Wicked_Sick

    Wicked_Sick Active Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 480

    Thank you, Sagitarius. I shall try this right away!


    EDIT:


    IT WORKED!!!!! THANK YOU A LOT!!!!! IT WORKED!!! IT LIVES!!!!!!!!!!
     
    Last edited: Jul 5, 2014
  13. Andromedius

    Andromedius New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX 770 SLI
    Just go to 'Radeon Pro settings' (click on the icon picturing two little cogs). A window will appear. On the left side of said window, choose 'Advanced' and you'll find at the top a menu that will allow you to select the language for the IU.
    Hope that helps.
     
  14. Sajittarius

    Sajittarius Master Guru

    Messages:
    343
    Likes Received:
    16
    GPU:
    2080ti Windforce
    Glad it worked :)
     
  15. brunopita

    brunopita Banned

    Messages:
    611
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Gaming R9 270X 2GB
    http://postimg.org/gallery/36zqudw2/34f57a0f/

    A profile for Watch_Dogs that I created. First image is with sweetfx turned on.

    My RadeonPro cannot export the preset file because of some error I can't find a solution for. In the Details it shows this:

    The given key was not present in the dictionary.

    "See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.Collections.Generic.KeyNotFoundException: The given key was not present in the dictionary.
    at System.ThrowHelper.ThrowKeyNotFoundException()
    at System.Collections.Generic.Dictionary`2.get_Item(TKey key)
    at RadeonPro.BaseForm.BuildSFXSettingsDefines(String sfxEffects, Boolean decorated)
    at RadeonPro.BaseForm.button_sfx_export_Click(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
    at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8000 (FX35W81RTMGDR.050727-8000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    RadeonPro
    Assembly Version: 1.1.1.0
    Win32 Version: 1.1.1.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/RadeonPro.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    RPExtender
    Assembly Version: 1.0.0.1
    Win32 Version: 1.0.0.1
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/RPExtender.DLL
    ----------------------------------------
    Localization
    Assembly Version: 1.0.0.1
    Win32 Version: 1.0.0.1
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/Localization.DLL
    ----------------------------------------
    V8.Net
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1, 0, 0, 0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/V8.Net.DLL
    ----------------------------------------
    msvcm90
    Assembly Version: 9.0.30729.8387
    Win32 Version: 9.00.30729.8387
    CodeBase: file:///C:/Windows/WinSxS/x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.8387_none_5094ca96bcb6b2bb/msvcm90.dll
    ----------------------------------------
    RPSupport
    Assembly Version: 1.0.8.9
    Win32 Version: 1.0.8.9
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/RPSupport.DLL
    ----------------------------------------
    System.Runtime.Remoting
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8003 (FX35W81RTMGDR.050727-8000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.ServiceProcess
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.ServiceProcess/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.ServiceProcess.dll
    ----------------------------------------
    ATI
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/ATI.DLL
    ----------------------------------------
    System.Management
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Management/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Management.dll
    ----------------------------------------
    RPJumpLists
    Assembly Version: 1.0.1.1
    Win32 Version: 1.0.0.8
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/RPJumpLists.DLL
    ----------------------------------------
    System.Web
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.8001 (FX35W81RTMGDR.050727-8000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/System.Web/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Web.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.WindowsAPICodePack.Shell
    Assembly Version: 1.0.0.3
    Win32 Version: 1.0.0.3
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/Microsoft.WindowsAPICodePack.Shell.DLL
    ----------------------------------------
    Microsoft.WindowsAPICodePack
    Assembly Version: 1.0.0.3
    Win32 Version: 1.0.0.3
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/RadeonPro/Microsoft.WindowsAPICodePack.DLL
    ----------------------------------------
    System.Data
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
    ----------------------------------------
    Accessibility
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.7905 (win9rel.050727-7900)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
    ----------------------------------------
    WindowsBase
    Assembly Version: 3.0.0.0
    Win32 Version: 3.0.6920.7903 built by: Win9Rel
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/WindowsBase/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/WindowsBase.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box."



    Using Win 8.1 x64 + RadeonPro + the file: Boulotaur2024.Injector_CeeJay.dk's.1.5.1.Shader+ChromaticAberrationShader.rar

    Anybody know how to solve this?
     
    Last edited: Jul 8, 2014

  16. moheban79

    moheban79 Master Guru

    Messages:
    238
    Likes Received:
    1
    GPU:
    XFX 6970 - 2GB Trifire
    Norton AV thinks the boulotaurs contain a virus!

    Hi,

    My norton Av thinks there's a virus hiding in the dlls of the Boulotaurs ssweetfx files.. False positive??

    Thanks.
     
  17. Wicked_Sick

    Wicked_Sick Active Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 480
    False positive.
     
  18. dsbig

    dsbig Ancient Guru

    Messages:
    4,001
    Likes Received:
    27
    GPU:
    EVGA RTX 2070
    this whole not working correctly in windows 8 is bullcrap. wft microsoft
     
  19. BenYeeHua

    BenYeeHua Ancient Guru

    Messages:
    1,515
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus 650M D3
    I think you means Windows 8.1....
     
  20. ToyTen

    ToyTen Maha Guru

    Messages:
    1,218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1080 Gaming X
    Ok, Thx Andromedius i'll give it a try later today :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page