SweetFX Shader Suite release and discussion thread #4

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by CeeJay.dk, Sep 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    4,305
    Likes Received:
    240
    GPU:
    G1-GTX980@1400Mhz
    i guess he means the comparsion at the lazynet site...

    not shure doh..
     
  2. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    SMAA doesn't currently work with it I think..

    Edit: good job me for reading correctly..
     
    Last edited: Jan 18, 2014
  3. kurtferro

    kurtferro Member Guru

    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SAPPHIRE NiTRO R9 390 WB
    Mr. CeeJay.dk are you working for SMAA support or you are again so busy with your work? Have you idea for any imprecise ETA for restart your work on sweeFX?
     
  4. Skinner

    Skinner Master Guru

    Messages:
    436
    Likes Received:
    24
    GPU:
    2x 2080Ti Sli
    This finally make Sweetfx working again in BF4 with win8.1 :banana: Very nice works guys!

    Still having some troubles with a few games:

    Bioshock2, it never work in dx10? Does it need some special locations to install?

    Crysis1 64 bit, tried several locations, but I never get it working.
    StarCitizen, the same.

    Nether (beta), the same story, game dir is a mess though.
     

  5. IAmGhostDog

    IAmGhostDog Maha Guru

    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    7
    GPU:
    XFX R9 390
    That's exactly what I mean.
    Any one know?
     
  6. Stein3x

    Stein3x Master Guru

    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 970 GTX G1 | SLI
    My best guess is that there're 2 files you upload for the comparison to work, so you take 2 screenshots of the same shot ,with & without SweetFX , then you upload them to lazynet. I'm not 100% sure though ,i might be wrong
     
  7. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    It's two screenshots, one with SweetFX on and one without.. When you upload your preset to thelazy and add screenshots you have the ability to add a Comparison shot which should be the screenshot of the game with sweetFX off. It's just part of the site, it's not a sweetfx feature. xD
     
  8. K-putt

    K-putt Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
    Nope, you're right.

    And like Zomgerd said, it's not a SweetFX feature.
     
  9. IAmGhostDog

    IAmGhostDog Maha Guru

    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    7
    GPU:
    XFX R9 390
    Thanx. I'll give that a go
     
  10. Valkyrie743

    Valkyrie743 Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 1080 FTW
    FOR THE LOVE OF GOD I SOMEONE HELP.

    i upgraded my system from 8 to 8.1 last night and i totally forgot that sweetfx breaks in 8.1.

    i've tried download someone posted for sweetfx+eFX and i cant seem to get it to work in call of duty black ops 2.

    this is driving me nuts. can someone please help me out. i dont know if im being stupid and missing a step. i copied the files to the game directory and game loads but changes dont appear and the toggle does not change settings.

    and i REALLY dont want to use radeon pro. its outdated and i was having issues with stuff crashing when using it a while back (before 64bit support)

    thanks
     

  11. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    ^ first read this:

    Straight from the eFX website

    Installation process is pretty straight forward and similar to the one of “eFX 1.0" Choose either “eFX32" or “eFX64" depending on your game using 32 or 64 bit (it doesn’t care about the operating system here). Rename the file to one of the supported wrappers and put it into directory your games executable lies in. The supported wrapper names include:

    d3d9 (Direct3D 9)
    d3d10 (Direct3D 10)
    d3d10_1 (Direct3D 10.1)
    d3d11 (Direct3D 11 and 11.1)
    dxgi
    dinput8
    xinput1_3
    opengl32 (OpenGL)


    Obviously ignore OpenGL, DX9, DX10 and either inputs as they aren't supported by BLOPS 2.

    If renaming doesn't work then you're pretty out of luck.. Very unfortunate you upgraded your system last night.
     
    Last edited: Jan 20, 2014
  12. pedoncho

    pedoncho Active Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia gt240 1gb
    Hmm...no, thats not what i mean (dont know what u mean either :) )
    Theres this SweetFX_preset.txt file, right? ok, inside says something like #include "..\..\SweetFX_settings.txt"
    well, what im asking, is if i can add another preset.
    For example, lets say i edit that so it says something like:

    #include "..\..\SweetFX_settings.txt"
    #include "..\..\SweetFX_alternative_settings.txt"


    So while im playing, I press the on/off button, (which normally enables/disables the effects) and goes from: off -> settings -> alternative settings -> off -> settings -> alternative settings -> etc..
    all without alt-tabbing, IN-GAME
    Of course revised the previous threads, i think it was Ninjafada who posted a script or code or whatever to make it possible, but couldnt find it :/
    So i PM him, but nothing.

    Can anyone help me please?

    Thank you guys (y)

    EDIT: IF IM JUST BEING IGNORED AGAIN BECAUSE OF MY "SUSPICIOUS" NICKNAME, ITS A SILLY WAY OF CALLING A FART WHERE I LIVE (we speak spanish here). PEDO = FART.
     
    Last edited: Jan 20, 2014
  13. Valkyrie743

    Valkyrie743 Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 1080 FTW
    I renamed it to the dx11 one and no luck. The game runs in DX 11 so if renaming it didn't work I'm screwed?
     
  14. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    Have you tried dxgi?

    If that doesn't work then yes I would say you are SOL unless you downgrade to win8 for awhile but I'm gonna guess you wouldn't cause quite frankly neither would I. xD
     
  15. Valkyrie743

    Valkyrie743 Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 1080 FTW
    lol. i got it to work with radeonpro. so far im not having issues with it. before i tried radeonpro on 8.1 release preview i was having issues. so far as good. i just hate having a bunch of **** open. cause now i have 3 hooking things running. radeonpro, sweet fx (though it), steam overlay, msi afterburner and i guess nvidia shadowplay counts as well.


    and i guess there's an update rumored to come out soon. not sure what they are calling it. if its 8.2? or just an update. but yeah http://www.infoworld.com/t/microsoft-windows/windows-81-pirate-beta-due-any-time-its-yawner-234053
     

  16. Gvaz

    Gvaz Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX750ti
    Doesn't work at all with Might and Magic X: Legacy. Just crashes on startup.
     
  17. NuBiXx

    NuBiXx Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SAPPHIRE 2x 7950
    You can do that with SweetFX Configurator but you have to alt tab out of the game.
    With SweetFX Configurator you can load has many different presets has you want the only thing is you have to alt tab out of the game then you can change the presets with SweetFX Configurator go back into the game and reload the effects.

    [​IMG]

    I know you said you don't want to alt tab out but this is the only way I know of.
     
    Last edited: Jan 21, 2014
  18. pedoncho

    pedoncho Active Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia gt240 1gb
    @NuBiXx
    I really appreciate your response, thanks NuBiXx ;)

    CeeJay, is there a reason to not implement the preset swithcing in some future version? thanks.
     
  19. CeeJay.dk

    CeeJay.dk Master Guru

    Messages:
    689
    Likes Received:
    8
    GPU:
    Radeon 6870
    Correct SMAA support needs more work on both the shaders and eFX.
    I'm busy with other stuff and right now I think Crosire is too.

    No ETA sorry.
     
  20. Wanny

    Wanny Guest

    I do admit that I picture some creepy guy in a poncho everytime I see your name. :banana:
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page