SweetFX Shader Suite release and discussion thread #4

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by CeeJay.dk, Sep 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. K-putt

    K-putt Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
  2. TCPIP

    TCPIP Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon R9 290
    So i can create shaders like gaussian in Boulotaur2024's version?
    With code like this?
    Code:
    technique t0
    {
    	pass P0
    	{
    		VertexShader = compile vs_3_0 FrameVS();
    		PixelShader = compile ps_3_0 BrightPassFilterPS();
            AlphaBlendEnable = false;
    		SRGBWriteEnable = false;
    	}
    
    	pass P1
    	{
    		VertexShader = compile vs_3_0 FrameVS();
    		PixelShader = compile ps_3_0 HGaussianBlurPS();
            AlphaBlendEnable = false;
    		SRGBWriteEnable = false;
    	}
    
    	pass P2
    	{
    		VertexShader = compile vs_3_0 FrameVS();
    		PixelShader = compile ps_3_0 VGaussianBlurPS();
    		AlphaBlendEnable = false;
    		SRGBWriteEnable = false;
    	}
    
    	pass P3
    	{
    		VertexShader = compile vs_3_0 FrameVS();
    		PixelShader = compile ps_3_0 CombinePS();
    		AlphaBlendEnable = false;
    		SRGBWriteEnable = false;
    	}
    }
    
     
  3. Crosire

    Crosire Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    GPU:
    -
    Sure. Passes are executed one after the other and each of it will get the results from the previous one (if the backbuffer was changed in there).
     
  4. asskicker2

    asskicker2 Member Guru

    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    GPU:
    b
    Thank you very much. :)

    Edit: After playing a while I'm getting some strange flickering with black bars, any ideas? Maybe because I opened the steam overlay?
     
    Last edited: Oct 24, 2013

  5. TCPIP

    TCPIP Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon R9 290
    Levels shader seems to be broken with eFX, it makes the scene strange:
    [​IMG]
     
  6. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    Did it start after you opened the overlay?

    It could be caused by the Levels affect as I've seen it happen with F1 2013 while I was working on a preset for it. DPX can cause the same problem but his settings aren't high enough(the color channels need to be past 49 for this to happen) to do so, not that older games seem to have issues with the DPX effect at high levels.
     
  7. Zomgerd

    Zomgerd Master Guru

    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DC2T
    Thought we were suppose to report these issues to the eFX thread?
     
  8. K-putt

    K-putt Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1080Ti
    Oh, so it's not just me who saw this. I thought it's my overclock setting.
    Gonna have to update the preset later.
     
  9. fwee

    fwee Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    660 Ti @1111MHz
    i would like to know if theres anyone working on proper 8.1 support for both x32 and x64? x64 seems to be more popular nowdays.
     
  10. CeeJay.dk

    CeeJay.dk Master Guru

    Messages:
    689
    Likes Received:
    8
    GPU:
    Radeon 6870
    There is.
     

  11. andhy

    andhy New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580 GTX
  12. Crosire

    Crosire Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    GPU:
    -
    Correct if it's an eFX issue.

    :)

    It's already fixed and will be available with the next update. There's also no need to repost error reports everywhere (eFX thread, SweetFX thread, my site). :)
     
    Last edited: Oct 25, 2013
  13. fwee

    fwee Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    660 Ti @1111MHz
    i only asked to be sure.. you took a break since 1.4 and someoen came in with the 64 which wasnt you at the time so dont mind me if im just questioning the time it would take to be released
     
  14. andhy

    andhy New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580 GTX
    Sorry about that. I am just helping out and i thought if i reports to several thread will help others peoples which had the same experience like i had, and there is no attention at all to annoy you and im just afraid u might missed out, cause there are too many thread for you to maintain (efx thread, sweetfx thread and your site).
     
    Last edited: Oct 25, 2013
  15. Crosire

    Crosire Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    GPU:
    -
    Alright, no worries. Thank you then.
     

  16. Gottex

    Gottex Member Guru

    Messages:
    145
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI 2080Ti TRIO
    Hi guys
    I'm trying to run SweetFX with Batman Arkham Origins.
    When I copy SweetFX (v1.5.1) - eFX(v2.0 Alpha 1.9.30) to D:\Valve\SteamApps\common\Batman Arkham Origins\SinglePlayer\Binaries\Win32 I can't even start the game, it's just nothing happens after double click and when I copy only SweetFX (v1.5.1) the game runs fine but in D3d9, I can't make it run in D3d11

    Win 8.1 Pro x64
    Do you all have this issue ?
     
    Last edited: Oct 25, 2013
  17. titsorgtfo

    titsorgtfo New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS
    Trying to run the Assassin's Creed I on Dx10, but gives an error prompt about a missing DLL.

    MSVCP110.dll
     
  18. TCPIP

    TCPIP Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon R9 290
    Sorry for that, i was away for a while, had to go through a lot of posts, guess some information got lost in the process. Plus i thought as it's a shader issue it's something for CeeJay to look at.
     
  19. Psychor

    Psychor Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    GPU:
    pc.thedigitalfoundry.com
    Can someone explain why Path of Exile works when using RadeonPro but not SweetFX by itself? Curious as to the technical reasons.

    Thanks.
     
  20. TCPIP

    TCPIP Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon R9 290
    If i remember correctly RadeonPro uses a different method of injection, so it works with some games that no version of SweetFX had luck with, be that CeeJay's or Boulotaur2024's. For example i couldn't make SweetFX work with terraria, but with RadeonPro it worked, making the game look awful, but still, it worked.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page