SweetFX Shader Suite release and discussion thread #2

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by Hilbert Hagedoorn, Jan 8, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elajitz

    Elajitz Master Guru

    Messages:
    706
    Likes Received:
    45
    GPU:
    RTX 2080TI Ventus
    where can i find just shader pack for sweetfx 1.3
     
  2. jelbo

    jelbo Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nVidia GTX670 DirectCUII
    Tried it with Batman: Arkham City (DirectX 9): works fine. Then Deus Ex: Human Revolution - The Missing Link (DirectX 9): crashes. SweetFX 1.3 works fine.
     
    Last edited: Feb 27, 2013
  3. Sajittarius

    Sajittarius Master Guru

    Messages:
    421
    Likes Received:
    42
    GPU:
    3090 Turbo 24G
    interesting, FFXIV engine is based on a modified Deus Ex crystal tools engine, and that crashes also.
     
  4. ninjafada

    ninjafada Master Guru

    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    GPU:
    pny 670

  5. Sajittarius

    Sajittarius Master Guru

    Messages:
    421
    Likes Received:
    42
    GPU:
    3090 Turbo 24G
    Agni philosophy was the name of the tech demo but your right its not crystal... I think the actual engine is Luminous and I can't find the article but I would have sworn it was a modified crystal engine. Probably so heavily modified it needed a new name. It definitely appears to render lots of objects more smoothly than crystal which is important for an mmo, lol.
     
  6. ninjafada

    ninjafada Master Guru

    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    GPU:
    pny 670
    yep it's the luminous a complete new engine from scratch
    sweetfx and other injector and hook worked for the alpha
    but they changes something and i only have fraps working
    i just hope it won't be like this for the release
     
  7. N1GhTW4lK3R

    N1GhTW4lK3R Master Guru

    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI 980Ti
    Frame Rate?
     
  8. Sajittarius

    Sajittarius Master Guru

    Messages:
    421
    Likes Received:
    42
    GPU:
    3090 Turbo 24G
    yea i know me too.. For some reason the alpha+beta look like they are rendering in limited RGB even though everything else is set to Full RGB. I was using sweetfx Contrast to make it look better (also cineon DPX, love that shader). Hopefully it gets fixed, or at the very least SE will add a gamma+contrast slider in the options (which should be there anyway..)
     
  9. evohan

    evohan Member Guru

    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus DCU2 GTX670 4GB SLI
    sweetfx not start with "Syndicate" game , pls help ?
     
  10. Eincrou

    Eincrou New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 690
    SweetFX not working with DX10/11

    I'm having a strange problem. I have been using SweetFX for several months with no problems, but yesterday it suddenly stopped working in Assassin's Creed III. None of the SweetFX functions work, including visual changes and screenshots.

    Today, I tried playing Civilization V, which I have also been playing with SweetFX modifications, and realized that SweetFX doesn't work for it anymore, either.

    Since these are both DirectX 11 games, I tried some other games I have installed that use different DX APIs. SweetFX also doesn't work with Crysis 1 (DX10), but it does work with Torchlight II and Anna (DX9).

    Here are the logs for AC3 and Civ5 after starting each game:
    Code:
    full path: E:\Steam\steamapps\common\Assassin's Creed 3\
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    Code:
    full path: E:\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization V\
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting IDXGIFactory->CreateSwapChain
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting IDXGIFactory->CreateSwapChain
    
    After I exit AC3, the log changes to this:
    Code:
    full path: E:\Steam\steamapps\common\Assassin's Creed 3\
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting IDXGISwapChain->ResizeBuffers
    initialising shader environment
    I have done all the obvious things. All overlays are disabled (though both games worked with the Steam overlay enabled before), I did a fresh install of SweetFX, disabled anti aliasing, used a single GPU, attempt to update the DirectX runtime, etc.

    I have exhausted all of my ideas for what to do about this. I haven't made any changes to my system since the last time SweetFX worked for these games. My video card drivers are the same (314.07).

    Any ideas would be appreciated.
     

  11. chromatical

    chromatical Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580
    How do you get sweetfx working in Crysis 3? The game won't start for me.

    I'm using the Origin download version. Thanks for any help.
     
  12. RecluSe

    RecluSe Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 980 SC/ACX 2.0
    Put the shader files in the crysis 3 main folder and leave the dll and injector in the Bin32 folder, that's what worked for me.
     
  13. chromatical

    chromatical Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580
    full path: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Crysis 3\Bin32\
    redirecting CreateDevice
    initialising shader environment
    D3DXCreateEffectFromFile failed
    try to use "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Crysis 3\Bin32" for shader files

    Tried that and wouldn't start RecluSe. The log says put them in the Bin32, when I do this the game starts now but sweetfx isn't enabled still

    here is the log when I've got sweetfx installed in both the bin32 and crysis 3 folders with the game running. If I try to remove or use recommended places shaders or dlls etc it won't start.

    full path: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Crysis 3\Bin32\
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory
    redirecting IDXGIFactory->CreateSwapChain
    initialising shader environment
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting IDXGIFactory->CreateSwapChain
    initialising shader environment
    performing Cleanup10
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory1
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting IDXGIFactory1->CreateSwapChain
    redirecting IDXGIFactory->CreateSwapChain
    redirecting IDXGISwapChain->ResizeBuffers
    performing Cleanup11
    initialising shader environment
    redirecting IDXGISwapChain->ResizeBuffers
    performing Cleanup11
    initialising shader environment
    redirecting D3D11CreateDeviceAndSwapChain
    redirecting CreateDXGIFactory1

    In game it isnt working and the scroll lock, ptr screen,pause break don't do anything
     
    Last edited: Mar 1, 2013
  14. RyoHazuki

    RyoHazuki Member Guru

    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Galaxy GTX 780 HOF
    Is it possible to stream to a site like twitch while using SweetFX? I've been trying to stream Borderlands 2 with sweetfx enabled and I can't get Open Broadcaster Software ( OBS ) to pick up my game, but when I turn off SweetFX it works as far as I can tell. Any workarounds or anything?
     
  15. RecluSe

    RecluSe Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 980 SC/ACX 2.0
    Odd, I just tried it with sweetFX again and it works fine.
     

  16. jim2point0

    jim2point0 Maha Guru

    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    42
    GPU:
    Asus Strix 2080TI
    I put all sweetfx files in both folders. Once the game launches, it uses the shader files and settings in the base folder, so I only modify that settings file. Not much, mind you, because the game is pretty gorgeous as is.
     
  17. chromatical

    chromatical Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580
    This is what I did to get the game running. I've edited my post above.

    Sweetfx isn't enabled though, and scroll lock pause break etc don't work.

    Are you saying your scroll lock etc don't work and you 're just limited to other settings and have to restart after editing?
     
  18. jim2point0

    jim2point0 Maha Guru

    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    42
    GPU:
    Asus Strix 2080TI
    My SweetFX works fine, though the toggle and reload keys don't seem to do anything. I have to alt-tab out and back in to see a difference.
     
  19. alientorni

    alientorni Active Member

    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 5770 (bios6770) Hawk
  20. ninjafada

    ninjafada Master Guru

    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    GPU:
    pny 670
    i already linked the benchmark
    i gonna try to hook present in place of endscene
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page