softmod of hd3650@firegl v5600

Discussion in 'Rivatuner Statistics Server (RTSS) Forum' started by wincenzo, May 21, 2008.

  1. wincenzo

    wincenzo New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeCube HD3850@FireGL V770
    hd3650@fireglv5600

    This's my first post so let me say "hi guys" and then of course thx for the support you give to all newbies like me!

    However, i red almost all the threads about the softmod of ati's card and i'm very glad of this opportunity. So i was planning to buy an hd3650 512mb gddr3 and i see it has many common features with firegl v5600 so i had the idea that maybe it's possible to softmod even this card (i know that is yet possible with the hd2600xt :nerd: ).

    Well my idea it's simple maybe we can modify the script both for xp32/xp64 chancing the id of the hd2600xt with the id of the hd3650 like other users did for
    the softmod of hd38x0@firegl v7700.

    Now i'm sure you are thinking that i only need to try this and see what happen, but the problem is that still i haven't those graphics cards to test it, so i am wondering if someone in this forum, that have the hd3650, could try it. At least let me know what do you think about that: if i did some errors or do you believe this mod could work.

    Finally sorry for my english an thx for the help
    regards
     
    Last edited: May 21, 2008
  2. boogah

    boogah Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x GTX 295 Quad-SLI
    pretty sure it's possible.. what programs are you planning to use the firegl card on ?

    If you are planning to use something with large scene or 10,000 + parts assembly i recommend getting the 3850/3870 instead. Huge difference in performance for lil bit more money.
     
  3. wincenzo

    wincenzo New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeCube HD3850@FireGL V770
    thx for the answer,
    yes i know that HD38x0 are very good for the mod, but i use mostly archicad and autocad so i think that it's not so necessary an high permonace card.

    at the same time the hd365o is more cheap with energy and i think it's important too.

    at least i hope someone colud test this mod it's important for my choice.

    thx again
    regards
     
  4. NormanBates

    NormanBates Master Guru

    Messages:
    376
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD3870 / ATI HD4670
    well, if anybody finds out, please keep us posted!!
     

  5. andr3ix

    andr3ix New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870 512 GDDR5
    Hi guys,

    I have moded 3 sapphire HD 3650 512 DDR2 to FireGL V3600 and also I did V5600, but I see no difference between V3600 and V5600 in pro/engineering. I can tell you that there is a big difference between catalyst and firegl mod ( on some tests the moded card performs 4 times faster). I did the tests using specapc pro/engineering 2001 benchmark.

    [​IMG]

    The script I used is:

    Code:
    [Common]
    SrcFile = ati2mtag.sys
    BakFile = ati2mtag.old
    HlpFile = newbietechFireGLX2000.rth
    MakeCRC = 1
    Packed = 1
    
    ;common script for 669x+
    
    DstVar0 = force RV610GL capabilities
    DstVar1 = force FireGL 5600 capabilities
    DstVar2 = force FireGL 3600 capabilities
    DstVar3 = force M76GL capabilities
    DstVar4 = force R600GL capabilities
    DstVar5 = force R600GL capabilities
    DstVar6 = force R600GL capabilities
    
    Src0 = 6A 67 8D 83 E0 00 00 00 50 E8 89 C9 FF FF 85 C0 74 09
    SCM0 = FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF FF
    Dst0 = 6A 67 8D 83 E0 00 00 00 50 E8 89 C9 FF FF 85 C0 90 90
    DCM0 = 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00
    
    Src1 = E8 00 00 FF FF A8 04 75 0B 6A 2E
    SCM1 = FF 00 00 FF FF FF FF FF F0 FF FF
    Dst1 = E8 00 00 FF FF 24 FB 90 90 6A 2E
    DCM1 = 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00
    
    Src2 = FF 75 08 E8 79 60 00 00 85 C0 74 2E 33 C0 EB 3B
    SCM2 = FF FF FF FF 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
    Dst2 = FF 75 08 E8 79 60 00 00 85 C0 74 2E 33 C0 EB 38
    DCM2 = 00 00 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    
    Src3 = 81 7B 18 10 05 00 00 0F 82 17 01 00 00
    SCM3 = FF FF FF FF FF FF FF FF FF 00 00 FF FF
    Dst3 = 81 7B 18 10 05 00 00 90 E9 17 01 00 00
    DCM3 = 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF 00 00
    
    Src4 = 85 BE C4 00 00 00 75 2E 68 84 00 00 00
    SCM4 = FF 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
    Dst4 = 85 BE C4 00 00 00 90 90 68 84 00 00 00
    DCM4 = 00 FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    
    Src5 = 83 F8 2C 74 3D 83 F8 34 75 56 8B 45 F8 66 3B 46 04 74
    Dst5 = 8B 45 F8 66 8B 46 04 89 45 F8 90 90 90 90 90 90 90 EB
    
    Src6 = E8 5F 83 FF FF F6 C4 20 74 08 6A 2E
    SCM6 = FF 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF
    Dst6 = E8 5F 83 FF FF F6 C4 20 90 90 6A 2E
    DCM6 = 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    
    Src7 = 85 C0 74 0D FF 75 0C FF 75 08 E8
    Dst7 = 85 C0 90 90 FF 75 0C FF 75 08 E8
    
    Src8 = 83 F8 40 75 1D 66 81 BD 00 00 FF FF 02 10 75 00 0F B7 85 FE FE FF FF
    SCM8 = FF FF FF FF 00 FF FF FF 00 00 FF FF FF FF FF 00 FF FF FF FF FF FF FF
    Dst8_0 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D C5 94 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_1 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 81 95 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_2 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 8D 95 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_3 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 8B 95 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_4 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 0A 94 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_5 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 0B 94 66 89 85 FE FE FF FF 90
    Dst8_6 = 0F B7 85 FE FE FF FF 66 25 00 00 66 0D 0F 94 66 89 85 FE FE FF FF 90
    I used it with riva tuner ( save this as name.rts) open it and select v3600 or v5600. The driver I used is firegl_8_453_1_3_xp32_064071

    Have a nice day
     
    Last edited: Jul 24, 2008
  6. savo_13806

    savo_13806 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 3650 igb
    Hi i new, i always trust in Nvidia, but the quadro line its very expensive for me. Anyway i got an ATi HD 3650 1gb ddr2, and with the Shocko script for x64 i put it to FireGLv3600, the results are amazing for this card, Viewperf gets me a 44.50 in 3d studio max and 112.20 in MAYA, ( i know this its a half of the 3870, but i want to probe this softmode "myth" first with a cheaper card), and i am totally happy with this.

    its funny i compare in 3d mark with my "old" 9800 gtx oc, and i underscore for 12000 points with the 3650 (16 000 vs 4000.....:s), but i can move in my old escenes in max 9, 3 or 4 times faster. in a future i hope so change it for a HD 4870 when the softmod its ready.

    Thanks for all you guys for make this possible
     
  7. nekilos

    nekilos New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    asus radeon hd3650 512mb
    Please help me to patch driver for ati hd3650. The script posted don't work. i used rivatuner 2.22 and the script don't patch the driver! :bang:
     
  8. khogan112

    khogan112 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia 9600M GT 512MB
    Nekilos, wait until Monday.

    I have modded a lot of 3650 s and 3870 s. I can give you all the instructions you need or if you can send me your e-mail address in a private mail, I can send you the modded files - which will be easier to you.

    If you want to use AutoCAD I can send you the CADalyst 5.1 test result for AutoCAD 2009.

    Cheers.
     
  9. khogan112

    khogan112 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia 9600M GT 512MB
  10. nekilos

    nekilos New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    asus radeon hd3650 512mb
    I try patch and install the driver 8.453.1.7 at HP web site but i don't have successful! it's possible that this failure is caused because the video card is AGP? thank khogan112 for reply i send you a private message! i hope to find a solution!
     

  11. khogan112

    khogan112 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia 9600M GT 512MB
    first make sure you are running Windows XP 32 bit.

    I will patch it with five different device IDs that are listed to be HD3600 series.
    Please give me the PCI device ID of your card - if it is AGP, it should be 9596.
     
  12. khogan112

    khogan112 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVidia 9600M GT 512MB
    Patched, verified and sent the modded files.

    Hope it helps.
     
  13. nekilos

    nekilos New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    asus radeon hd3650 512mb
    thank you! now it's work very nice!:banana:
     
  14. Glock24

    Glock24 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD3650 1GB
    Hello,

    I also have an AGP HD3650. What are the steps to include the device ID to the patch script?

    Thank you.
     
  15. mastra

    mastra New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 4870 Toxic
    Please..can anybody post a step by step install for the hd3650 softmod ?
    i need for an ASUS EAH3650 (REV635, ID 1002-9598)
    Thank's !
     

  16. aquino2025

    aquino2025 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati / Radeon HD3650 / 256
    Please help.


    Hi colleagues!!!

    :banana:

    I read your article, and I tried it, but it don`t work in my case. I`m in a similar situation. Actually I use SolidWorks 2009, and I can use the "Real View" Aplication. I have a notebook Lenovo T500 with GPU ATI Mobility Radeon HD3650. Can I mod my video card to Fire GL?

    My mail is aquino2025@hotmail.com

    Thanks for your help.

    (excuse me my english)
     
  17. dan80

    dan80 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 3650
    hi, i just bought a HD3650 AGP and want to softmod it to a firegl, device id 9596. i'm using winxp 32bit. i'm totally new to the entire softmod procss so may be missing something obvious.

    I downloaded rivatuner and created a script using the example at the top of this forum. i also downloaded the HP issue driver suggested above and unpacked it.

    when i opened the script in rivatuner it prompts me to look for ati2mtag.sys which i think im meant to get from the firegl 8.453 folder. when i select this it says "this file is not certified to use with this patch script...etc", i click Yes, then it gives me a warning sayins "Patch script has not been successfully executed. read log for details".

    the log says:
    Browsing for file ati2mtag.sys... compressed file selected
    Depacking ati2mtag.sy_... succeeded
    Browsing for file ati2mtag.sys... selected 6.14.10.6764, 2848256 bytes
    Using native patch installation mode 0
    WARNING: Certified patch script not found, using common patch script...
    0013a0f2> matched sequence has been replaced
    ff 75 08 e8 20 82 00 00 85 c0 74 2e 33 c0 eb 3b
    ff 75 08 e8 20 82 00 00 85 c0 74 2e 33 c0 eb 38
    0013e4a0> matched sequence has been replaced
    e8 42 97 ff ff a8 04 75 0b 6a 2e
    e8 42 97 ff ff 24 fb 90 90 6a 2e
    00142e6c> matched sequence has been replaced
    e8 76 4d ff ff f6 c4 20 74 08 6a 2e
    e8 76 4d ff ff f6 c4 20 90 90 6a 2e
    00146f30> matched sequence has been replaced
    85 c0 74 0d ff 75 0c ff 75 08 e8
    85 c0 90 90 ff 75 0c ff 75 08 e8
    00146f46> matched sequence has been replaced
    e8 9c 0c ff ff a8 04 75 0a 6a 2e
    e8 9c 0c ff ff 24 fb 90 90 6a 2e
    00265469> matched sequence has been replaced
    83 f8 40 75 1d 66 81 bd fc fe ff ff 02 10 75 12 0f b7 85 fe fe ff ff
    0f b7 85 fe fe ff ff 66 25 00 00 66 0d 8d 95 66 89 85 fe fe ff ff 90
    ERROR: Target sequence must be replaced 1 time(s)!
    6a 67 8d 83 e0 00 00 00 50 e8 89 c9 ff ff 85 c0 74 09

    any help with this much appreciated! remember im totally new to the whole process.
     
  18. Glock24

    Glock24 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Mobility HD3650 1GB
    Hello, anyone there?
     
  19. dan80

    dan80 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 3650
    yo

    hi there experienced soft modders, any chance of help with this?
     
  20. bl1978

    bl1978 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    anyone have Softmod V5600 drivers on windows 7 X64 ?
     

Share This Page