1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RX Vega Owners Thread, Tests, Mods, BIOS & Tweaks ! (cont.)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by Glidefan, Mar 31, 2019.

  1. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    @OnnA have you tired world of tanks encore? its a nice test lasts like 2.40m I get 24k in it, my gpu usage jumps alot, I think my ryzen 1600 even with 4ghz oc is not up for the task.
     
  2. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    That's why im changing my trusty 1700 (3.9GHz) 4x8GB @ 3474MHz CL14 1T for 3700X or 3800X.
    Conservative OC to 4.3GHz 1.3v always help a lot for Gaming.
    3800MHz CL15 w/1900MHz IF (63-65ns)

    With that setup 3700X can output similar 0.1% Lows as the 9900K ;)
     
    Last edited: Aug 19, 2019
  3. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    11,562
    Likes Received:
    1,349
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    I dont think ryzen 1600 is a bottleneck. Wod likes a fast ipc and higher clocks but most od time it should be enough cpu power to drive a vega64.
     
  4. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    I still get 23k in firestrike clocks go to 1400+MHz and stay there, on the division 2 I get 1600 stable it's so strange. Really don't know the reason
     

  5. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Try to put Custom in WattMan w/Manual OC
    Rest of the OC it should be done with OverdriveN Tool.

    Note:
    If You can make PP_Table for Your GPU (after You know it's limits)
    And always (after drviers update) load it Up by OverdriveN Tool.

    Here the tools:
    ====

    OverdriveN Tool 0.2.8 Beta 11 is out:

    Here is 0.2.8 beta11 with Vega 2 support.
    Note to Radeon VII users:
    To avoid GPU values revert back on apply GPU minimum should be equal or lower than GPU P1 MHz and GPU Maximum should be equal or higher than GPU P3 MHz.

    ===
    Windows Vega 64 Soft Power Table Editor
    -> https://github.com/halsafar/Vega64SoftPowerTableEditor

    Download -> https://github.com/halsafar/Vega64SoftPowerTableEditor/releases
    ===

    GDDR/HBM/HBM2 Mem Timing Tweaker !

    -> https://forums.guru3d.com/threads/amd-memory-tweak-read-modify-timings-on-the-fly.426435/

    Latest -> https://github.com/Eliovp/amdmemorytweak/releases/tag/0.2.1
    New Version is here -> https://bitcointalk.org/index.php?topic=5123724.0

    ===

    Knowing the limits can help with not to surpass them, thus no Black screens :p
    Work hard, You only do this once.... then is only Gaming.
     
    The_Amazing_X likes this.
  6. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    Wil
    l try them out, I left a post with some photos of the card and the small mod I did. backplate gets really hot and the cold air from the fans gets that heat away so is doing something :).
     
  7. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Remember:

    Vega i in a nutshell:

    • Higher clocks
    • Double rate FP16 math (Rapid Packed Math)
    • HBM2
    • New memory page management for the high-bandwidth cache controller
    • Tiled rasterization (Draw Stream Binning Rasterizer)**
    • Increased ROP efficiency via L2 (48MB) cache
    • Improved geometry engine
    • Primitive shading for even faster triangle culling
    • Direct3D feature level 12.1 graphics features (11.0/ 11.1/ 11.2/ 11.3/ 12.0/ 12.1 and is 12.2 Ready*)
    • Improved display controllers

    Draw Stream Binning Rasterizer
    It is implemented & enabled even now, but it needs Dev to write code by Hand
    (DOOM Eternal will be good example)

    That's why ATI (still) working on A.I. sort of managment -> How to & When + Where A.I. Tasks
    Then you can just have it everywhere (even in DX9/OGL games lol)

    IMO this feature is in rDNA, and it will gets only better in time.
    Save GPU power by a good margin :p
     
    Last edited: Aug 19, 2019
    The_Amazing_X likes this.
  8. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    I think more games will be like WWZ, the vega cards dont even need to be at 100% to give amazing performance. BF5 is a really good example of what Vega can do.

    Yesterday I did some testing and was geting on Strange Brigade DX12 all setings to max 120 fps to 150 on 1440p, its just crazy the performance of this card.
     
    Last edited: Aug 19, 2019
    OnnA likes this.
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Im using Chill + FRT to match my FreeSync Hz (Max for my Monitor is 71,74Hz)
    65-71FPS is my sweet spot for Chill Gaming.
    BFV,BF1 etc. AntiLag at 71FPS (no Chill)
     
  10. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    Last edited: Aug 19, 2019

  11. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    "I dont think I can get better then this."
    O yes You can :p

    Try to go for 1668MHz with 1100MHz HBM2
    Then try 1702MHz.

    Leave P6 at lower 1600MHz or 1585.

    Here my setup for Heavier Games (BFV or BF1 with full stability 1.093v for Beta drivers, 1.087v for WHQL)

    [​IMG]
     
  12. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    Thats what I have I can even do HBM at 1200

    Did another run, this time in superposition and I hit a wall at 1599, stays there.
     
    Last edited: Aug 19, 2019
  13. Mr. Sunshine

    Mr. Sunshine Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    31
    GPU:
    Vega 64
    Tried to run PT editor and it doesnt open?!? whats the deal?
     
  14. Exodite

    Exodite Ancient Guru

    Messages:
    1,876
    Likes Received:
    147
    GPU:
    Sapphire Vega 56
    IIRC when I were messing around with the program it turned out the issue was missing GTK libraries (specifically GTK# for .NET), as those had to be installed separately. Not sure if that's still the case but worth a shot!

    It was annoying to troubleshoot as the program just silently failed without any error message, much like you experienced.
     
  15. Dekaohtoura

    Dekaohtoura Master Guru

    Messages:
    276
    Likes Received:
    28
    GPU:
    Sapphire V56 Pulse
    Open gpu-z and go to advanced. Check "board power limit", what's the value?

    There is a slight chance BIOS switch is at "low power" position.
     

  16. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    I have 260w there. dont know strange. will have to try with t a diferent psu
     
  17. Dekaohtoura

    Dekaohtoura Master Guru

    Messages:
    276
    Likes Received:
    28
    GPU:
    Sapphire V56 Pulse
    What's your current PSU? Are you using different 8pins (different outputs on the psu) or a splitted 1in2?

    You can try my profile (V56 flashed to 64) and see if it fits you better.

    https://********/mJ00MX6/odt.png
     
  18. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    Its a corsair 750w bronze , I havea termaltake 750w gold somewere in here, will put that one and check. I only have a 8pin cable on this one
     
  19. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,138
    Likes Received:
    1,819
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Hard truth about ATI -> it needs good PSU :p
    I have XFX 750 (it's the Unit on Seasonic 750 license)
    Seasonic made this XFX put sticker on it :) (Gold cert.)
     
  20. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    255
    Likes Received:
    79
    GPU:
    Red Devil V64
    Did some testing, just open heaven and just put some more setings, 1620mhz max clock but 1.2v and 50% power, card was at 370w . I think I just have a crap silicone.On the good side my hbm2 does 1175mhz easy.
     

Share This Page