Runtime error when trying to run Rivatuner.

Discussion in 'Rivatuner Statistics Server (RTSS) Forum' started by Nivekpro, Oct 21, 2017.

  1. Nivekpro

    Nivekpro New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 1080 ti
    So I just installed a 1080 ti and am trying to get my MSI Afterburner OSD so I can benchmark, but it's not letting me run Rivatuner anymore. This didn't happen before I installed this GPU, so I don't know why this started to happen.

    Whenever I launch Afterburner I get a Runtime error whenever it tries to boot up RivaTuner. [Image of error](https://i.imgur.com/Nan7P99.png).

    This is what I get in the Event Viewer:

    Faulting application name: RTSS.exe, version: 7.0.0.14877, time stamp: 0x59dd16dd
    Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.9279, time stamp: 0x57fb316a
    Exception code: 0x40000015
    Fault offset: 0x0005beae
    Faulting process id: 0xdf4
    Faulting application start time: 0x01d34a65c6c04ba7
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\RTSS.exe
    Faulting module path:
    C:\WINDOWS\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.9279_none_50939ec6bcb7c97c\MSVCR90.dll
    Report Id: 3ee15cda-a109-4fe7-83a3-32d530196462
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:


    So far I've tried uninstalling graphics drivers and reinstallling, completely reinstalling the program (many times), completely resintalling all my C++ redistributables, running a SFC scannow and DISM, disabling all running programs that might interfere, and updating windows.

    I'm completely stumped as of why this is happening and I'd really like to use this program so I can benchmark with ease. Any help is appreciated.
     
  2. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    3,958
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
  3. Nivekpro

    Nivekpro New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 1080 ti
    I have actually already reinstalled all the runtimes using that installer. This is what it installed for me:

    [​IMG]
     
  4. BetA

    BetA Ancient Guru

    Messages:
    3,958
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI GTX670 PEOC@1350Mhz
    you dont have the x86 ones installed from 2008, at least not in that list...
    compare it with mine.. RTSS runs fine here..
    and from the event viewer stuff you posted it should be the MVC++ runtimes..
    overall your missing some of em...
     

  5. Nivekpro

    Nivekpro New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 1080 ti
    Went ahead and download those and even the 2017 redistributable again too. [​IMG]

    Still no dice. Really odd. I don't understand why this is happening now as it was working perfectly fine before I installed the new GPU.
     

Share This Page