1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RTSS crashes upon launch

Discussion in 'Rivatuner Statistics Server (RTSS) Forum' started by Dark Nero, Sep 14, 2018.

Tags:
  1. Dark Nero

    Dark Nero New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1050Ti
    Hello. RTSS crashed when I launch it (I get standard Windows message that the app stopped working). Tried with both ATI and NVidia graphics cards. Also tried several previous versions of the RTSS app.

    Is this the right place to look for technical support?
    If so, please tell me which info, logs, screenshots etc. you need to help me troubleshoot this problem.

    System info:
    OS: Windows 7 x64 Ultimate
    CPU: Intel Xeon E5450 (also crashed with Intel Pentium 640)
    GPU: GTX 750Ti (also crashed with GTX1050Ti, ATI Radeon R7 260x, ATI Radeon 7750)
    MB: Asrock G41C-GS
    PSU: Delta 500W (also tried FSP 650W)
    RAM: DDR3 PC10600 8 GB (4x2)
    DirectX: 11 (also performed full, non-web installation)
     
    Last edited: Sep 14, 2018
  2. Dark Nero

    Dark Nero New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1050Ti
    Still need help. I guess this forum is not the place to look for it?

    Can you please help me at least to find contacts of RTSS support (e-mail or other)?
     
  3. RealNC

    RealNC Ancient Guru

    Messages:
    3,084
    Likes Received:
    1,320
    GPU:
    EVGA GTX 980 Ti FTW
    Maybe another user can help you, but there is no support.
     
  4. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Probably a software conflict.

    I suggest trying a spare harddrive with new windows install and see if you can pinpoint the issue.
     

  5. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,307
    Likes Received:
    866
    GPU:
    GTX 1080ti
    this could be due to not having SP1, or the sha256 update.
     
  6. Dark Nero

    Dark Nero New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1050Ti
    I definitely had SP1 installed.

    I have installed another copy of Windows 7 - the issue disappeared. There is definitely some windows service, process or update that RTSS is conflicting with.
    Unfortunately, reinstalling Windows didn't help to pinpoint the issue so that it could be fixed in next versions of RTSS. Reinstalling Windows each time this issue appears is definitely not the best solution... :(
     
  7. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    So you're not sure what caused it but RTSS needs fixed. :rolleyes:
     
    Andy_K likes this.

Share This Page