RTSS 6.7.0 beta 1

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by Unwinder, Feb 20, 2017.

  1. anth_15

    anth_15 Master Guru

    Messages:
    346
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Gigabyte RTX 3080
    GRWL now works with the latest beta I just noticed. They must of white listed it.
     
  2. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    Everything shown on that screenhot besides the names of graphs is also available in beta 11.
     
  3. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    FYI, Martin @ HwInfo just informed me that HwInfo v5.53-3190 beta added support for graphs embedded into RTSS overlay.
     
  4. Mumak

    Mumak Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    70
    GPU:
    Vega
    I was just going to post it here :) Thanks, Alex.
    There might be some more work required, so if any issues - let me know.
     

  5. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,943
    Likes Received:
    19
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    Excellent guys. :thumbup:
     
  6. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    Good news, RTSS 7.0.0 seem to be whitelisted in Wildlands EAC today.
     
  7. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    MSI Afterburner 4.4.0 beta 12 is available for testing:

    http://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html

    - Added labels for OSD graphs
    - Changed default hardware monitoring graphs order. GPU related graphs have been reodered a bit in order to provide more convenient layout on multi-GPU systems. “Framerate” and “Frametime” graphs have been moved to the bottom of the list
    - Now you may hold <Shift> key when clicking a checkmark next to a graph name in the list of active hardware monitoring graphs to enable or disable all graphs at once
    - Graph colors and text size tags are now defined by OSD layout and can be customized there if necessary

    RTSS 7.0.0 beta 26 is included in distributive:

    - New reusable Vulkan vertex buffer implementation no longer limits the On-Screen Display geometry by 16K vertices
    - Fixed vertex buffer overflow in Direct3D8 and Direct3D9 raster 3D On-Screen Display rendering implementations causing the text to disappear when trying to display around 700 or more characters
     
  8. HisN

    HisN Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Titan X Pascal
    I Like

    [​IMG]


    With additional Graphs from HWInfo

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 29, 2017
  9. ninja750

    ninja750 Master Guru

    Messages:
    221
    Likes Received:
    51
    GPU:
    RX580 Pulse
    unwinder do you have any idea when 4.4.0 "final" will be released? like july or after? thanks :)
     
  10. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    As you can see, it is still in active development stage. So it will be released when it is done.
     

  11. Vulkan

    Vulkan Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Zotac Mini GTX 1070
    Hi.

    How did you exactly position the CPU Usage numbers side by side? I mean from the 5th Core, that it isn't positioned in a new line?
     
  12. dr_rus

    dr_rus Ancient Guru

    Messages:
    2,985
    Likes Received:
    333
    GPU:
    RTX 2080 OC
    Good news / bad news.

    Good: RTSS 7.0.0 works in GR Wildlands after Title Update 5.

    Bad: it seems to interfere with the game's resolution switching:

    [​IMG]

    This is what I get trying to change the resolution from 2560x1600 to 1920x1080 with AB/RTSS running. Works fine without them.
     
  13. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    Reproduced that, thanks for reporting. The problem was introduced in beta 24 so it seem to be located inside Direct3D state changes optimization, introduced in this version. Will investigate it deeper tomorrow.
     
    Last edited: Jun 29, 2017
  14. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    Take my words back, the issue also exists on beta 23 and older and it is not related to state changes optimization. It is UPlay overlay issue, it keep render target unreleased during self-shutdown causing the issue. The workarounds: either disable UPlay overlay or increase injection delay in RTSS properties for this game profile - this game starts rather slow so default 15 seconds can be not enough to let UPlay start first, I need to increase it to 50 seconds to prevent UPlay from killing itself and prevent the issue.
     
    Last edited: Jun 30, 2017
  15. chumanga1

    chumanga1 Member Guru

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX770
    Embedded objects for example, units size and OSD colors are defined by 3rd party HWinfo or i can change them in AB?

    My colors from HWinfo are messed up in modern layout.

    http://i.imgur.com/hNlwo1V.jpg
     

  16. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,934
    Likes Received:
    2,084
    The application, which is sending text to OSD (hwinfo in your case), is defining the colors.
     
  17. Mumak

    Mumak Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    70
    GPU:
    Vega
    I'm working on improving color management for the OSD in HWiNFO. The next version will also allow individual color assignment to text/graphs. Next planned feature is adjustment of text size.
     
  18. Crazy Serb

    Crazy Serb Member Guru

    Messages:
    177
    Likes Received:
    25
    GPU:
    270X Hawk 1200-1302
    Is it possible to change alpha for graphs and group names for modern layout?!

    [​IMG]
     
  19. djmorgan

    djmorgan Member Guru

    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 X MSI GTX 1080ti X
    AB Beta 12 RTSS Beta 26

    AB Beta 12 RTSS Beta 26

    Changing the name of a monitoring item such as PageFile to Commit changes the graph name but not the name of the graph in the new OSD
     
  20. velocityx

    velocityx Master Guru

    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080 Ti FE - EK FCB
    weird, I can't get the monitoring settings to stick after I apply them. I start a game and monitoring settings switch to defaults. I can see the graphs for a second and then they are gone.
     

Share This Page