RTSS 6.7.0 beta 1

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by Unwinder, Feb 20, 2017.

  1. AsiJu

    AsiJu Ancient Guru

    Messages:
    6,158
    Likes Received:
    1,406
    GPU:
    MSI RTX 2070 Armor
    I'll vote for this too. Would be neat to be able to use OSD to monitor fps, temps, freqs etc. with just RTSS running.
     
  2. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    Nope, this guess is incorrect. Monitoring is a HUGE part of MSI AB itself, it includes own driver so of course it won’t migrate to RTSS.
     
  3. AsiJu

    AsiJu Ancient Guru

    Messages:
    6,158
    Likes Received:
    1,406
    GPU:
    MSI RTX 2070 Armor
    Okay, new guess:

    create a profile on-the-fly ie. press a key to add the currently running / focused application as a profile (and then use hotkeys plugin to tweak these settings to your liking).
     
    gran172 likes this.
  4. Odellot

    Odellot Master Guru

    Messages:
    684
    Likes Received:
    34
    GPU:
    2080TI SLI XG438Q
    I Upgraded to Threadripper 3960x. Seems MSI Afterburner does not support it yet. Hope this Helps:


    12-03-2020, 18:45:49 AMD Ryzen Threadripper 3960X 24-Core Processor (family 17, model 31, stepping 0), 32 logical processors
    12-03-2020, 18:45:49 Miscellaneous control PCI DeviceID : 0
    12-03-2020, 18:45:49 CPU architecture 0 detected
     

  5. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    5,278
    Likes Received:
    1,573
    GPU:
    GTX 1080ti
    The overlay will not support more than 32 logical cores for the foreseeable future, if not ever.
     
  6. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    Sorry for delayed reply, I had serious health issues during past month (happily not a COVID-19, just a flu but rather hard one). But I'm OK now and I'm returned to development and ready to share some development related news with you.

    The plugin I was talking about is ready to be presented. And no, it is not Unwinder.dl and it is not some porn (sadly). :) It is called OverlayEditor.dll and it is an advanced hypertext editor. During the last couple years some streamers were raving about commercial visual overlay editors and claim that such functionality can never be added to free applications. I'm gonna prove that it is marketing and absolutely not true. The plugin was developed by a single developer, in approximately 3 weeks, in my spare time after my fulltime software development job. Just 250Kb of compiled binary, just 500Kb of source code. It is not a complex thing from development point of view. It is not something that cannot be shared with community for free. It is not something that requires even donations to "support development". It is a development that gave me a lot of fun and I'll gladly share it with you. Furthermore, the plugin is fully open source so you can improve the hypertext editor yourself if you wish. The video is demonstrating the process of creating new overlay layout with my comments. It also demonstrates advanced tricks, such as:

    - Usage of dynamic text layers with a reference to external text files
    - Using correction formulas to convert sensor reading to different units
    - Using unified overlay layout for multiple monitoring applications
    - Embedding custom graphics into font texture and using static images to display logos in overlay
    - Embedding animated frames into font texture to display custom graphics indicators (round CPU usage indicator)



    Stay tuned!
     
    cookieboyeli, dr_rus, AsiJu and 11 others like this.
  7. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    5,278
    Likes Received:
    1,573
    GPU:
    GTX 1080ti
    Glad to see you up and hale.
     
    Unwinder and toyo like this.
  8. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    5,278
    Likes Received:
    1,573
    GPU:
    GTX 1080ti
    Sitting in the DirectX discord, one user has shown to have CoD:Warzone crashes with the overlay enabled, he did not have stealth or custom3d.

    I must remind anyone that should come to this thread to report it that the IW engine in MW/WZ has on and off issues with the Overlays from all provided utilities,

    It's not necessarily a bug in Rivatuner, the game is just sensitive.
     
  9. MrBeer

    MrBeer Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX 1080 FTW SLI
    you cant have discord overlay turn on and Rivatuner turn on at the same time u have to disable overlay for discoad.and also fps limit do not work gives the game shutters.it is the game not Rivatuner.
     
  10. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    We're getting closer and closer to the next public 7.3.0 beta. I've added a lot of improvements and new GUI features to upcoming visual hypertext editor plugin during the last week. The most useful and interesting ones are reviewed in this video:

    - Add/paste layer to selection
    - Visual sprite browser and sprite animation preview
    - Depth clicking support
    - New internal data sources
    - System specs macro definitions
    - Macro context highlighting and context menu
    - Master settings
    - Custom timers
    - Editor zoom and alternate background mode

    Stay tuned, I plan to release new 7.3.0 beta with this plugin (open source) in the nearest couple weeks!

     
    Headman, Andy_K, The1 and 3 others like this.

  11. SpajdrEX

    SpajdrEX AMD Vanguard

    Messages:
    2,249
    Likes Received:
    574
    GPU:
    Sapphire RX5700XT
    @Unwinder great work, if you need any testers for upcoming 7.3.0 release, let me know ;)
     
  12. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    Thanks. I'll need testers for sure and everyone visiting this thread can take part in testing in the next week or so when we release RTSS 7.3.0 beta 3 here, in this thread. We traditionally first launch it here to let it be tested by this thread readers only, then launch it in news a few days (or weeks) later.
     
    cookieboyeli, The1, SpajdrEX and 3 others like this.
  13. DonMigs85

    DonMigs85 Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Gigabyte RX 570 Gaming 4G
    Thank you for continuing your work despite these crazy times we live in.
    Quick question though - is Grid 2019 incompatible with the overlay? Strange since it worked in F1 2019 and I think Dirt Rally 2.0 as well
     
  14. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    No ideas, I do not own this game.
     
  15. PcMrRe88

    PcMrRe88 Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    7
    GPU:
    1080ti
    great work thanks ! rtss overlay disappear in doom eternal when it show main menu is possibile to fix or bypass this problem ?
     

  16. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    Learn to search, dozens of answers. And do not spam this thread with it please.
     
  17. 0458315753

    0458315753 Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Nvidia RTX 2070S
    Last edited: Mar 29, 2020 at 1:34 PM
  18. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,583
    Likes Received:
    1,678
    Of course they do. Just like the installer. Let me focus on development please and leave this thread for different things instead of "how do I get it working" please.
     

Share This Page