1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RTSS 6.7.0 beta 1

Discussion in 'MSI AfterBurner Overclock Application Discussion' started by Unwinder, Feb 20, 2017.

  1. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    14
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    On-Screen Display layouts are saved in monitoring profiles now

    Are you saving changes to a profile after making them?
     
  2. PcMrRe88

    PcMrRe88 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    GPU:
    1080ti
    yes i have the same problem , cpu temperature is not in order with others settings

     
    Last edited: Aug 27, 2019
  3. freeman94

    freeman94 Master Guru

    Messages:
    298
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSI GTX 1070 ARMOR
    Yes, I try that.
    Still not saving OSD settings
     
  4. bigcid1

    bigcid1 Master Guru

    Messages:
    296
    Likes Received:
    19
    GPU:
    ROG-STRIX-RTX2080
    Yes,I have the same problem ,It doesn't remember osd settings after saving them
     

  5. kx11

    kx11 Ancient Guru

    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    175
    GPU:
    2080ti watercooled
    how do i get the OSD to show avg. min. and max. framerates while gaming ?!
     
  6. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    I'm back. ;)
     
    eGGroLLiO, The1, HARDRESET and 2 others like this.
  7. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    That's not a bug, that's by design and that was documented and explained a few times. Pay attention to answer given by boogieman, reread it a couple times. All monitoring settings (including OSD settings) can be included in profile slots now to let you to switch between different OSD layouts with hotkeys. If you enabled monitoring settings to be included in profiles yourself ("Profile contents" settings in "Profiles" tab) then OSD settings will be reloaded from profile slot each time you load OC profile. So either include desired OSD settings in you OC profiles or disable storing monitoring settings into profiles.
    Exactly the same answer apply to PcMrRe88 and bigcid1.
     
  8. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    Those values are getting collected and displayed as soon as you define and press "Begin benchmark" hotkey.
     
    kx11 likes this.
  9. SpajdrEX

    SpajdrEX Ancient Guru

    Messages:
    1,963
    Likes Received:
    343
    GPU:
    GB RX 5700 Gaming
    I hope you enjoyed the vacation :)welcome back.
     
    Unwinder likes this.
  10. D1stRU3T0R

    D1stRU3T0R Active Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    21
    GPU:
    8 GB
    Is it just me, or MSI Afterburner and OSD isn't working with DX9 games like CSGO, LOL ?
     

  11. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    It is just you. It works fine with DX9 games, please learn to use search and do not use this thread for general troubleshooting and applucation usage related questions.
     
  12. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    3,063
    Likes Received:
    790
    GPU:
    GTX 1080ti
    https://forums.guru3d.com/threads/r...ource-engine-games.427976/page-2#post-5698967

    @Unwinder

    I saw a user also having issues with the D3d9 crash in GTAVLauncher, so i posted a template to disable hooking it here,

    https://cdn.discordapp.com/attachments/247516623018131456/607870588186263573/GTAVLauncher.exe.cfg

    I'm beginning to think it might actually be related to the issue with it not working in CSGO etc and maybe just needs the cache cleared, I haven't personally experienced it to confirm though.
     
  13. Andy_K

    Andy_K Master Guru

    Messages:
    411
    Likes Received:
    30
    GPU:
    MSI GTX 960 OC
    Stumbled upon an issue that "temp limit" is not loaded from profile correctly.

    ok... did a complete clean install of MSI AB 4.6.2.15658 beta 2

    default TempLimit after first launch of MSI AB is set to 80°C
    Saving everything as is to Profile#1
    clicking on link to "break up" chain between PowerLimit and TempLimit
    setting Power Limit to 101%, TempLimit to 90°C, CoreClock to +5, MemoryClock to +5
    clicking checkmark to apply settings (MSI Touch of Modern AB Skin by Drerex)
    clicking on disc icon to save, clicking on Profile #5

    Now clicking on Profile#1 to load, changes every setting (PL=100%, CC=0, MC=0) but not the Link and not the TempLimit. Link is still "broken" and Temp Limit is shown still at 90°C.
    Only after I tried to click on Apply again, I noticed the Link and TempLimit was set to the loaded values from Profile #1.
    Clicking on Profile #5, again changes every value on the fly (PL=101%, CC=+5, MC=+5) except for the Link (still closed) and Temp Limit (still 80°C). Again I have to click on Apply to change these two settings to the values already loaded for this Profile #5.

    Is it only the GUI, which isn't updated after loading a Profile, or are the values not set and only after clicking on apply they are?

    PS: unlocked Voltage Control and also checked this. It does change on the fly when loading a Profile. No need to click Apply for it.

    Andy
     
    Last edited: Aug 16, 2019
  14. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    That's GUI issue, thermal limit controls are not refreshed until applying the profile. I'll fix it in the next beta.
     
    Andy_K likes this.
  15. AndiWandi

    AndiWandi Active Member

    Messages:
    89
    Likes Received:
    9
    GPU:
    Strix 2080 Ti OC
    Would there be any chance to implement external_fan control for the Strix cards in Afterburner? Currently you have to control it via GPU TweakII by ASUS, but I'd like to avoid having two utilities running at once.
     

  16. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    Zero chances, sorry
     
  17. AndiWandi

    AndiWandi Active Member

    Messages:
    89
    Likes Received:
    9
    GPU:
    Strix 2080 Ti OC
    Pity, thank you for the quick response.
     
  18. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    The first update after returning from vacation, RTSS 7.2.3 beta 3 build 20636 is available for download. This beta improves compatibility with recent Metro Exodus and Apex Legends patches:

    · Improved compatibility with some Direct3D12 applications, which dynamically recreate swapchains during changing graphics settings (e.g. the most recent patch for Metro Exodus during toggling DLSS on/off)
    · Added On-Screen Display profile for Apex Legends. The profile is adding the game’s executable to delayed injection system triggers list in order to improve compatibility with customized implementation of Origin In-Game overlay used in Apex Legends

    Vulkan bootstrap layer uninstallation has been tweaked a bit too. Now layer uninstallation is handled by dedicated command line switch instead of common RTSS uninstallation command line switch. So the layer cannot longer be erroneously uninstalled by RTSS client applications like MSI Afterburner.

    Grab it here:

    https://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html
     
    OleMortenF, The1, Vulkan and 4 others like this.
  19. Blaire

    Blaire Member Guru

    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce TITAN 4-Way...
    Thanks very much Unwinder for your fast response and your effort to solve crash-issue, Metro Exodus (DX12) works stable now after changing the graphics settings in the game! :)
     
    Unwinder likes this.
  20. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    14,361
    Likes Received:
    1,385
    I do not own this game, sorry.
     

Share This Page