Rtss 6.4.0

Discussion in 'MSI AfterBurner Application Development Forum' started by Unwinder, Oct 30, 2015.

  1. lowenz

    lowenz Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GeForce GTX 750Ti
    Little request for future versions:

    -OSD min/max/average FPS for a time interval (start/stop triggered by a key/key combination)
    -FPS values write-to-file function

    Or is it already possible?
     
  2. gedo

    gedo Master Guru

    Messages:
    299
    Likes Received:
    38
    GPU:
    RX 570 4GB
    You get all monitored values in CSV type file if you activate "Log history to file" under "Monitoring" tab of MSI Afterburner properties.

    (I would suggest that when you start benchmarking, rename the existing log file to something else so the new one that is created automatically only contains your benchmarking data. That way you don't have to wade through MBs of earlier data.)

    You can import the file in a spreadsheet program such as Excel or Libre/OpenOffice Calc (may need to change extension to .csv first), or open it for visualization in Afterburner by double-clicking on it.
     
    Last edited: Nov 6, 2015
  3. lowenz

    lowenz Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GeForce GTX 750Ti
    Thanks!
     
  4. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    Bug report: EncoderServer don't unload even the game is closed, I have to kill them in TaskManager each time I closed the game to release memory used by Precording in RAM.

    [​IMG]
     
    Last edited: Nov 13, 2015

  5. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,309
    Likes Received:
    2,608
    That's a bug in your understanding, sorry. Encoder server is not supposed to be closed with a game and respawned for each new recording session.
     
  6. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    Thanks for replying so quick.
    Do you mean EncoderServer still running after game close is normal?
    At lease I think it would be better to unload all unsave prerecording in memory when game close, just a suggestion.
     
    Last edited: Nov 11, 2015
  7. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    Relax Unwinder, not everyone intended to troll on you *SCAM-SCAM-SCAM*, I'm just hoping my feedback would help improving your great work, nothing more.
     
  8. Spiral

    Spiral New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX HD 7950 3GB
    Is this version not compatible with EasyAntiCheat? Cannot get the overlay or anything to work.

    Downgrading back to 6.2.0 works as normal.
     
  9. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,309
    Likes Received:
    2,608
    You should ask the question in EasyAntiCheat forum, not here. Simple anticheat systems like EAC use the principle of whitelisting to block/unblock third party overlays, which means that they are compatible only with overlays existing inside their whitelist database. Which also means that such anticheat systems must be updated to support each and every new version of overlay software. So contact them, then give them some time to update the anticheat.
     
  10. Andy_K

    Andy_K Master Guru

    Messages:
    594
    Likes Received:
    103
    GPU:
    MSI GTX 960 OC
    Just think about desktop recording, it only works when no other 3D process is active. So even no other 3D process (game) is active, it is doing it's job for desktop recording (pre-recording)
     

  11. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    I use AfterBurner mainly for recording game and monitoring CPU GPU RAM usage and temperature, and use as CCTV to catch cheater in case I meet one when playing game, if I want to record desktop, I can use VirtualDub instead.

    Besides the encoder server is not pre-recording the desktop as you said, just occupying the memory used by previous pre-recorded session and 0% CPU use.
     
    Last edited: Nov 13, 2015
  12. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    I understand Encoder server is not supposed to be closed with a game and respawned for each new recording session, but that would be logical to detect a recording session ended and automatically empty all unsave pre-recorded video from RAM, at lease have a hotkey to do so would better than nothing but having to kill the encoder server with Task Manger.
     
    Last edited: Nov 13, 2015
  13. lowenz

    lowenz Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GeForce GTX 750Ti
  14. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,309
    Likes Received:
    2,608
    Sorry, there are zero chances that I'll purchase indie games to investigate any issues specific to their engines.
     
  15. lowenz

    lowenz Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GeForce GTX 750Ti
    It's Unity3D based, one of the last versions.
    With a "D3Dcompiler_46.dll" in the root.

    Errata Corrige: Invisible Inc runs on MOAI
     
    Last edited: Nov 18, 2015

  16. HarryYTM

    HarryYTM Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX TITAN
    1. are you sure the exe name not on RTSS blacklist
    2. please take a look in Afterburner "i" window, see if other fake 3D exe
    3. as long as it use Direct 3D, Afterburner should hook those game with no problem.
    4. stop bothering Unwinder, he is a busy man. or you gift him this game via Steam for intervention XD
     
    Last edited: Nov 19, 2015
  17. UristMcHatter

    UristMcHatter Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GAMING R9 290X 4GB
    I'm feeling so stupid. Trying to enable VCE in last Afterburner.
    And only option I'm having so far is: "external plugin: not configured". Encoder: disabled.
    I have:
    1. MSI Afterburner 411 and RTSS 6.4.0 fresh install, already removed all config files.
    2. AMD Drivers 15.11.1, fresh install
    3. Latest AMD Media SDK
    4. Both x86 and x64 Microsoft Visual C++ 2013 runtime libraries

    Did I miss something?
     
  18. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,580
    Likes Received:
    237
    GPU:
    RX 580 8GB
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  19. UristMcHatter

    UristMcHatter Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GAMING R9 290X 4GB
    The problem is..
    [​IMG]
    there is nothing here.
     
  20. lowenz

    lowenz Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    3
    GPU:
    GeForce GTX 750Ti
    1) Yes
    2) It's the active process in the "i" windows
    3) There's the "D3Dcompiler_46.dll" file in the game root so it's a D3D engine
    4) I know, but maybe it's a good hint for some kind of strange process hooking bug! And Invisible Inc it's pure turn-based strategy @its finest so I recommend it to everyone :D
     

Share This Page