RT RC15.2 Softmod

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by gafa, Oct 4, 2004.

?

RT RC15.2 Softmod success

  1. Yes, 16 pipelines and 6vp ON and working :D

    139 vote(s)
    57.2%
  2. Yes, 16 pipelines and 5vp

    8 vote(s)
    3.3%
  3. Yes, 12 pipelines and 6vp

    69 vote(s)
    28.4%
  4. No :(

    27 vote(s)
    11.1%
  1. JayN1

    JayN1 Guest

    I have a Leadtek 6800 LE. Bit 2 & 3 (pixel unit 2 & 3) was hw masked, and so was bit 11 & 13 (vertex unit 3 & 5).

    I have unlocked all of them, now running 16 & 6 at 410 & 910 at 1,1 V and 435 & 925 at 1,2 V :)
     
  2. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    nice ! now thats value ! ;) obliviously you changed or tweaked your Bios ? i was going to do that to my Leadtek 16 pipe non Ultra, but i'm kinda leary .... it does 375/850 100% stable @ stock bios. sooooo
     
    Last edited: Jan 8, 2005
  3. StryK4er

    StryK4er New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GF 6800
    Wheeee... ! I used Rivatuner 15.3 and finally opened the 2 hw masked units. It didn't work with 15.2 be4.
    Asus GF6800:
    HW masked: Pixel unit 2 and Vertex unit 3.
    16x1.6 vp now.
    3Dmark03 be4 --> 9322
    3Dmark03 after --> 10304

    Almost a nice 1000 points gained. Thankz Unwinder 4 this :)
     
  4. catkicker

    catkicker Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 7800GT DD WC'ing
    PNY G-force6800


    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $ffffffffff Northbridge information
    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $0400000000 Description : NVIDIA nForce3 250
    $0400000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA)
    $0400000002 Device ID : 00e1
    $0400000003 AGP bus : revision 3.0
    $0400000004 AGP status : enabled
    $0400000005 AGP rate : 4x 8x supported, 8x selected
    $0400000006 AGP SBA : hardwired, enabled
    $0400000007 AGP FW : supported, enabled
    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $ffffffffff Display adapter information
    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $0000000000 Description : NVIDIA GeForce 6800
    $0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA)
    $0000000002 Device ID : 0041
    $0000000003 Location : bus 1, device 0, function 0
    $0000000004 Bus type : AGP revision 3.0
    $0000000005 AGP status : enabled
    $0000000006 AGP rate : 4x 8x supported, 8x selected
    $0000000007 AGP SBA : hardwired, enabled
    $0000000008 AGP FW : supported, enabled
    $0000000009 Base address 0 : f8000000 (memory range)
    $000000000a Base address 1 : f0000000 (memory range)
    $000000000b Base address 2 : f9000000 (memory range)
    $000000000c Base address 3 : none
    $000000000d Base address 4 : none
    $000000000e Base address 5 : none
    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $ffffffffff NVIDIA specific display adapter information
    $ffffffffff ---------------------------------------------------
    $0100000000 Graphics core : NV40 revision A1 (16x1,6vp)
    $0100000001 Hardwired ID : 0041 (ROM strapped to 0041)
    $0100000002 Memory bus : 256-bit
    $0100000003 Memory type : DDR (RAM configuration 06)
    $0100000004 Memory amount : 131072KB
    $0100000005 Core clock : 324.000MHz
    $0100000006 Memory clock : 351.000MHz (702.000MHz effective)
    $0100000007 Reference clock : 27.000MHz
    $010000000b HW masked units : pixel 0100b, vertex 001000b


    New to all of this. How do you know for sure this is actually working I have seen increased scores in 3D mark 05 and Aquamark 03 But not sure how to tell if the enabled units are actually working? Forgive the Dumb qusetion LOL
     

  5. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    catkicker:

    "$0100000000 Graphics core : NV40 revision A1 (16x1,6vp)"

    it think this means its working. but go to the main tab of RivaTuner, and if it says this "256 Bit NV40 (A1, 16x1, 6vp) with 128DDR" then its working forsure.
     
  6. catkicker

    catkicker Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 7800GT DD WC'ing
    Thanks for the help.

    256 Bit NV40 (A1, 16x1, 6vp) with 128DDR

    By the way pixel unit 2 and vertex unit 3 were disabled on my PNY 6800
     
  7. Csybe

    Csybe Guest

    Hi, I am new to the forums :)

    Pixel unit 3 and Vertex unit 3 were disabled - working fine now with an Inno3D 6800 :D Will do some overclock as soon as my NV Silencer 5 arrives.

    With stock clocks but 16x1,6vp: 3dmark 03 - 9900, 3dmark 05 - 3600.

    How can I make such a BIOS dump ""$0100000000 Graphics core : NV40 revision A1 (16x1,6vp)" ? I want to make sure it's actually running 16/6. RivaTuner says 16x1,6vp in the customize line.
     
    Last edited by a moderator: Jan 18, 2005
  8. Kryft

    Kryft Guest

    I have an MSI NX6800 (one that came with the copper heatsink, not one of the new ones with reference coolers, in case that correlates with moddability), and the card seems to be working perfectly with 16 pipelines and 6 shaders. I've played some CS:S and run 3dmark 05, and didn't notice anything out of the ordinary with either.

    (Actually I got the WinXP equivalent of a BSOD after the first demo in 3dmark 05; I turned off agp fast writes in the BIOS (I'd heard people having crashes with that turned on), and the problem didn't happen again. Also, my framerate in the first demo was about twice what it was during the first run when I still had agp fast writes on.

    For now I'll assume this had nothing to do with the pipelines I enabled. I never ran 3dmark05 before I enabled the pipelines, so I can't tell whether the same problem would've occurred with the pipelines disabled and agp writes on or not.)
     
  9. Oranj

    Oranj New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leaktek 6800 128mb 12x1/6vp
    leadtek 6800nu 12/6vp. tried two cards both same result, pixel unit defective. (artifacts in 3dmark03) oc'd to 385/819, 9878 on 3dmark03. seems the leadtek NU really have defects.
     
    Last edited: Jan 18, 2005
  10. catkicker

    catkicker Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 7800GT DD WC'ing
    defective pixel and vertex units. Was wondering if these 6800 LE,NU are actually Cards that started out as GT or ultra and were found durring testing to have defective units and instead of trashing them they downgraded them to 6800's,LE or NU's In reading all the post there are a bunch of 6800's with defective pixel and vertex units.


    Just a thought:eek2:
     

  11. Nikmind

    Nikmind Guest

    Kicked my Gainward 6800 LE out of the window and bought
    an MSI NX6800 instead. This was one awesome card which gives me a nice 16x1,6vp :)

    I've overclocked the mem a bit so i have 350/900 on it now.

    I get a respectable 11497 in 3dmark03. Will voltmod it a bit tonight so i can clock the GPU upto atleast 400 i hope. Maybe i'll break the 12k barrier. Would be a nice score on a regular 6800 i think.

    btw. the MSI card is so damn nice... awesome copper cooler which leaves my card at 48 C idle and 52 C at full load. Ambient is about 35 C.

    /Nikmind
     
  12. patryn

    patryn Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Geforce 7600 GS/512mb
    new to all this and have been reading up quite extensively. finally learned what a pipeline was. anyway, i stopped on page 20 so i might have missed some so bare with me. has anyone had any damage/major errors/other problems from running masked p/v's? i'd like to try and open mine but i'd rather not risk the card's integrity in doing so.
     
  13. Good_God

    Good_God Guest

    Hi guys !
    I want to know how can i see what vertex shaders and pixel shaders are hw masked ?
    And how can i unlock them and make them work with RivaTuner ?...

    I have Axle GF FX 5900XT PRO with default frequencies:
    standart 2D: core-300MHz;RAM-800MHz.
    performance 3D: core-390MHz;RAM-800MHz.

    I OC it as follow:
    standart 2D: core-310MHz;RAM-920MHz.
    performance 3D: core-440MHz;RAM-920MHz.
    This frequencies i apply with default cooling...
    Once i manage even to made OC on these frequencies:
    performance3D: core-476MHz;RAM-972MHz...for about 20 minutes...!!!
    But i was scared to use Aquamark3 or 3D Mark 2003...whatever...
     
  14. Bandit

    Bandit Active Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA 7800 GTX
    16x1 1.6v #3-#3 masked and now unlocked Thanx a million 15.3 worked 4 me
     
  15. Fulgore04

    Fulgore04 Master Guru

    Messages:
    709
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS Geforce 980 Strix
    Pixel Unit 3
    Vertex Unit 3
    16 pipelines and 6vp ON and working
     

  16. tommcd64

    tommcd64 Master Guru

    Messages:
    684
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Quadfire 2 4870 X2's
    I have a strange bfg 6800 oc. The default is 12x1,6vp. It shows only pixel unit 3 hw mask. Artifacts when unmasking.
     
  17. TommyW

    TommyW Active Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek GF 6800NU 16@1.6 420@820
    Any luck with XFX 6800LE here? :(

    just wondering cause i want to buy one for 200$ :(
     
  18. Maleficus

    Maleficus New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 6800NU, 16/6, 350/700, 400/920 Doable
    unit 3 was unmasked on both, both work, on my Gigabyte 6800, it's such an awsome card, can easly do 400/920 with crappy cooling, installing my high RPM fan tonight on it.

    12/5 Stock Clocks

    3dmark 01 - 13,940

    fill rate 2 = 3790.0 Mtexels

    3dmark 03 - 8191

    16/6

    3dmark01 - 14090

    Fill rate 2 = 5090.0 Mtexels

    3dmark 03 - 8899.

    With it overclocked i broke 10k, but i don't recall the exact numbers, TY so much for rivatuner, bought the card for $200, and it's almost 3 times faster than my old 9600xt =D
     
    Last edited: Jul 14, 2005
  19. thorkilry

    thorkilry New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek 6800 le 16/5
    Works great here.
    Leadtek 6800Le 16/5 374/860 3Dmark05= 4555
     
  20. acer4ever

    acer4ever New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor HD4870
    Isn't AtiTool "scan for artifacts" enough to know if the extra pipes and vertex are working right?

    As far as I know AtiToll scan for artifacts option works for nVidia too.
     

Share This Page