RivaTuner No Go With 195.39

Discussion in 'RivaTuner Advanced Discussion forum' started by Kow, Oct 29, 2009.

  1. Deliverator

    Deliverator Guest

    At least all this waiting showed me that nTune (v6.05) isn't as buggy as before, and does a pretty good job, but it doesn't have RT's hotkey support that I need.

    Franpa, if you want to specifically change Direct3D settings, use nHancer.
     
  2. UnclePappi

    UnclePappi Banned

    Messages:
    5,086
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Asus 680 2gb 1250mhz
    ntune used to lock my system up in the old days. Not too keen on trying it again
     
  3. Deliverator

    Deliverator Guest

    It locked up mine when I tried to "automatically" find maximum overclocks with it.
    Just don't do that sort of thing.

    Profiles were broken in the old days, now they work fine.
    It allows you to set your clock speeds too low though, so pay attention with any power-saving profiles or you can crash your computer.
     
  4. EarlZ

    EarlZ Master Guru

    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Zotac GTX 780
    I too have this problem but its a 50-50 load or crash when RT starts up... are there any other tools that i can temporarily use to apply overclocking settings?
     

  5. Mineria

    Mineria Ancient Guru

    Messages:
    3,844
    Likes Received:
    19
    GPU:
    Asus Strix GTX 1080
    For me on Windows 7 x64 Pro, RT does not crash with the 195.39 driver, but it happens that it doesn't load at startup.
    Here is what I've found in the event log:

    Code:
    Faulting application name: RivaTuner.exe, version: 2.24.1.0, time stamp: 0x4a9035c7
    Faulting module name: nvapi.dll_unloaded, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x4ae7fb8b
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x05c82dec
    Faulting process id: 0x348
    Faulting application start time: 0x01ca6328fa9faa90
    Faulting application path: D:\RivaTuner\RivaTuner.exe
    Faulting module path: nvapi.dll
    Report Id: 445468b0-cf1c-11de-81d1-00235473d0a1
    nvapi.dll does exist in both System32 and SysWOW64, I think that's the same location as with previous drivers.

    PS.
    Path for nvdisps.dll changed to C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Display, copying it to either RT's folder or C:\Windows\System32 fixes the issue that it isn't displayed in RT.

    EDIT: didn't see Unwinders post and tells he already knows where the issues are, before posting this.
     
    Last edited: Nov 13, 2009
  6. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,216
    Likes Received:
    7
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Haha...glad I found this thread as I've just spent an hour trying to figure out why mine was crashing.


    Win7 64 RTM
     
  7. Kosan1123

    Kosan1123 Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 275|GF 4 420Go
    Got the same problem on windows 7 Home premium 64 :(
     
  8. Takenover83

    Takenover83 Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5670 1024MB
    I am guessing there is no fixes/work arounds yet?

    Also crashing for me in Windows 7 x64 with 195.39.
     
  9. Grendel_66

    Grendel_66 Master Guru

    Messages:
    794
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Supposedly it's fixed w/ 195.55
     
  10. Deliverator

    Deliverator Guest

    But is it?
     

  11. EarlZ

    EarlZ Master Guru

    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x Zotac GTX 780
    Downloading now, will try it and report later.. but im getting the hang of evga prec..
     
  12. Deliverator

    Deliverator Guest

    ...How much later?
     
  13. burebista

    burebista Ancient Guru

    Messages:
    1,733
    Likes Received:
    27
    GPU:
    MSI GTX1060GAMING X
    195.55 is fine with Riva here. 2D/3D, custom fan profile, Hardware monitoring and first of all no Riva crash at startup or whatever. At least yesterday when I've installed 195.55 it was a perfect day. :D
     
  14. franpa

    franpa Active Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyt 760 4GB WForce x3
    Yep, works here, or at least doesn't crash!
     
  15. Brama

    Brama Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Geforce RTX 2080ti
    Same here. It works perfectly with 195.55
     

  16. Warl0rd

    Warl0rd Member Guru

    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 280X DirectCU II
    any feedback on the latest stable release (195.62)?

    I'm still using the old 190.38, I want to upgrade but rivatuner is preventing me since I would like to keep everything working like it is now..
     
  17. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,939
    Likes Received:
    17
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=1912820&postcount=1
    The latest supported drivers (190.62) were added in Rivatuner release 224c.

    Force driver version when not supported by Rivatuner.
     
    Last edited: Nov 27, 2009
  18. soddit112

    soddit112 Master Guru

    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    GPU:
    KFA2 GTX560 Ti
    im using the latest drivers (195.62) without the ForceDriverVersion workaround, and they are working fine. they may not be officially supported, but they do work
     
  19. Deliverator

    Deliverator Guest

    You're talking about the wrong version.
     
  20. boogieman

    boogieman Ancient Guru

    Messages:
    1,939
    Likes Received:
    17
    GPU:
    MSI GTX 1080X
    And you're misunderstanding my post. I know what he's talking about. If Warl0rd follows the link, he'll know what to do.
     

Share This Page