Rivatuner 2.08 schedular does NOT work properly

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by aman2008, Apr 14, 2008.

  1. aman2008

    aman2008 Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7900gs bfg oc @ 540/1320
    It seems to be buggy, e.g when switch between thresholds, the fan goes to like 30% for about 5 seconds when it should be switching straight from 50% to 60%. I liked the old threshold and offset method much better, was more reliable, and easier imo...
     
  2. Andrés

    Andrés Ancient Guru

    Messages:
    4,555
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire HD 6950 2Gb
    Would you please post screenshots of your current thresholds and profile setups?
     
  3. aman2008

    aman2008 Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7900gs bfg oc @ 540/1320
    DUHHHH, damn its my fault, i had fan 30% on the 70% fan speed launcher item...
     
  4. aman2008

    aman2008 Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7900gs bfg oc @ 540/1320
    no its isnt, its doin it again. look at my settings
    [​IMG]

    but look what i get:
    [​IMG]

    and this time fan 50 is definately 50% sped, but its not kicking in, just look at the fan speed graph, at the end of it, 20%!? :bang: at 57C?
     

  5. PaulvH

    PaulvH Member Guru

    Messages:
    199
    Likes Received:
    1
    GPU:
    2x XFX HD5870 H²O-EK CF
    I can imagine that the program is running wild ...
    With these settings there exists a gap between 56 and 57 degrees temperature, where there is no fan setting defined (so the default setting will be used, which could be that 20% that you monitored)
    Try setting the 'Range min' of the fan50% event to 56° (or set the 'Range max' of the fan40% event to 57°), but I would not maintain that 1 degree gap in which the program will seek the default fan speed ...
     
  6. Fershlugg

    Fershlugg Master Guru

    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PNY GTX 670
    not for nothing, but there IS a rivatuner forum here at g3d... perhaps if you post there you might get the help you are seeking.
     

Share This Page