RadeonPro BETA (Automating 3D Settings)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Catalyst Drivers Section' started by japamd, May 20, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,450
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    NV drivers have a lot of feature and compatibility bit flags which make easier to activate/deactive features. AMD on the other way doesn't.

    Tried Vindictus and everything works fine with my working build. Maybe it will work for you too.

    I don't know why, but hopefully next preview build will fix that.

    Other driver works? I'm testing with 12.7 beta but other versions should work as well.

    Hmmm, can't reproduce that behavior here, are you sure it's TriXX conflicting with RP?

    @topic, good news. Got alternate vsync working in DX9 and all above. New build incoming if I can find spare time this week to finish testing.
     
    Last edited: Aug 13, 2012
  2. Shaneus

    Shaneus Master Guru

    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5970/5850 TFX 899/1150
    Great to hear the progress on this, John. Donated a small amount on your website via the "donate" button in the software as a way of saying thanks :)
     
  3. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,450
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    Thank you, Shaneus!

    4 more donations and I can get Sleeping Dogs at Steam [​IMG]
     
  4. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    alright, ill donate towards that...

    done...halfway there now...lol
     
    Last edited: Aug 13, 2012

  5. kn00tcn

    kn00tcn Ancient Guru

    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    0
    GPU:
    570m / MSI 660 Gaming OC
    or get 2 games on sale :nerd:
     
  6. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    2
    GPU:
    sapphire r9 390
    hi
    plz guys any help i get crash radeon pro report and before system profile...dll

    and now always crash report install again no fix
    install old version work properly 1.0.06
    install again 1.1.1 not working changing the exe with old work kind error on exe file of radeon pro 1.1.1

    -- Begin Report----------
    AppProfiles.dll Ver 1, 0, 5, 0
    ATI.dll Ver 1.0.0.0
    atimgpud.dll
    Localization.dll Ver 1.0.0.1
    RadeonPro.exe Ver 1.1.1.0
    RPJumpLists.dll Ver 1.0.0.8
    RPSupport.dll Ver 1.0.8.9
    RPExtender.dll Ver 1.0.0.1
    V8.Net.dll Ver 1, 0, 0, 0
    ICSharpCode.SharpZipLib.dll Ver 0.85.5
    PSTaskDialog.dll Ver 1.0.0.0
    RadeonProSupport.exe Ver 1.0.3.4
    Start.exe Ver 1.0.3.4
    exec.exe Ver 1.0.0.2
    Microsoft.WindowsAPICodePack.dll Ver 1.0.0.3
    Microsoft.WindowsAPICodePack.Shell.dll Ver 1.0.0.3
    unins000.exe
    ----------------------
    Can't start program due to an unexpected error.

    1 08/14/2012 04:13:00.8711317 Creating FileMap
    2 08/14/2012 04:13:01.3871612 Loading AppProfiles
    3 08/14/2012 04:13:01.3921615 Checking for failed skin
    4 08/14/2012 04:13:01.3921615 Using classic skin
    5 08/14/2012 04:13:01.3921615 Creating main window
    6 08/14/2012 04:13:01.4081624 BaseForm Enter
    7 08/14/2012 04:13:01.4211631 InitializeComponentEx Enter
    8 08/14/2012 04:13:01.4211631 InitializeComponentEx Leave
    9 08/14/2012 04:13:02.7852412 L'index se trouve en dehors des limites du tableau.
    à RadeonPro.BaseForm.InitializeLocalizedStrings()
    à RadeonPro.BaseForm.InitializeSettingsStrings()
    à RadeonPro.BaseForm..ctor()
    10 08/14/2012 04:13:02.7852412 BaseForm Leave
    11 08/14/2012 04:13:03.0552566 InitializeControlsInternal Enter
    12 08/14/2012 04:13:03.0592568 Can't create main window
    13 08/14/2012 04:13:03.0592568 Opening registry HKCU\Software\RadeonPro for writing
    14 08/14/2012 04:13:03.0592568 Registry opened for writing
    15 08/14/2012 04:13:03.0592568 Check for InterfaceSkin

    ----------------------
    CpuCores: 2
    Installed drivers: aticfx32.dll, aticfx32.dll, aticfx32.dll, atiumdag.dll, atidxx32.dll, atiumdva.cap
    Main Device Registry Key: System\ControlSet002\Control\Video\{C5CE97DE-9ACA-405F-9ED8-0B6609DB3D98}\0000
    Main Display Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
    PNPDeviceID: PCI\VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021771&REV_00\4&27574D66&0&0008
    GPU: ATI Radeon HD 4800 Series 512 MB
    Video Processor: ATI display adapter (0x9442)
    Video Driver: Catalyst 12.6 (8.97.100.3-120703a-142836C-ATI)
    -- End Report ------------

    hoping for fix and add force mlaa for hd 4800 over direct compute
    because i have many test that future work and in some games get black lines so pro tweak it hh
     
  7. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,450
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    @The Mac, thank you! :)

    Now the surprise: just built a text engine into RP that works for DX9 and above without relying on GDI (which D3DXFont interface used by DX9/DX10 make use of) so it's much faster and works for DX11 as well (DX11 doesn't have a font engine and relies on Direct2D to display text...)

    Also, there's a new fancy panel that shows some settings like FXAA, AVS and Triple-buffering :) The panel can be toggled with a hotkey and it also show current vsync status so if Alternate VSync is in effect, it will turn off/on as the framerate fluctuate.

    Here's some screenshots to show the new features.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 14, 2012
  8. Shaneus

    Shaneus Master Guru

    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5970/5850 TFX 899/1150
    Man, that looks beautiful!

    All you need to work out how to do is have an alternate AA and CFX profile for the one game ;)
     
  9. mR Yellow

    mR Yellow Ancient Guru

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 Fury
    Awesome stuff!
     
  10. DeFade

    DeFade Active Member

    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SapphireToxic R9 280X 3GB
    Looks amazing!! I cant wait to try it.
     

  11. Neo Cyrus

    Neo Cyrus Ancient Guru

    Messages:
    8,570
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970 G1 @ 1.54GHz
    Are you going to include MLAA in that for the lulz?

    Also, why TP as short form for triple buffering?
     
    Last edited: Aug 14, 2012
  12. Xzibit

    Xzibit Banned

    Messages:
    4,383
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970 Windforce
    John, it's possible to add some counters like Mem, GPU, CPU usage?
     
  13. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,450
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    No, MLAA isn't going to be added as it's a driver feature and cannot be deactivated on the fly.

    Oh, TP is a ... typo :p I'm gonna fix it before the release, thanks for pointing that out.

    Maybe, let's see.
     
  14. Neo Cyrus

    Neo Cyrus Ancient Guru

    Messages:
    8,570
    Likes Received:
    0
    GPU:
    970 G1 @ 1.54GHz
    I thought I remembered turning MLAA on/off sort of on the fly. I would minimize and change the setting. So if it's not possible I'm either remembering wrong, it was something else, or it was possible with the old version of MLAA?

    I'm feeling far too lethargic right now to test it. Either way I doubt you're going to get any complaints, in almost all scenarios FXAA and SMAA end up giving superior results. Thanks for your continued work John.
     
  15. streakpt

    streakpt Master Guru

    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 290 Crossfire
    Looks really nice! Nice work man!
     

  16. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    wow, looks great....

    It will be nice to see if TB is actually getting applied, i sometimes have my doubts on some of my games...lol
     
  17. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    2,819
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire NITRO R9 390 8GB
    OMG. Amazing!!!!
     
  18. zgf1

    zgf1 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8GB DDR3
    Can I beta test it Radeon Pro?
     
  19. Raiga

    Raiga Maha Guru

    Messages:
    1,099
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GPU
    That UI is soo kewl..

    A Frame Rate limiter along side it could be great for advanced users. The button for the same could be split up into 3 rows; Increase frames, Limiter toggle, decrease frames and could be a great addition
     
    Last edited: Aug 14, 2012
  20. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,409
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    h'ed have to make one first, RP doesn't have a framerate limiter...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page