RadeonPro BETA (Automating 3D Settings) #2

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Hilbert Hagedoorn, Jan 8, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Flisan

    Flisan Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    GPU:
    980Ti SLI
    I would love some info about all the settings, especially performance vs quality.
     
  2. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    I heard of some odd issues with Eyefinity and FPS counter/Dynamic VSync doesn't work as expected, it might be a conflict with SoftTH software.

    I am waiting for some stuff that's coming from AMD so I can start working on Eyefinity features, I hope I can fix those bugs and implement new features for Eyefinity on RadeonPro 2.0

    Are you using the gamma fix build? Download the latest build just in case: http://community.radeonpro.info/pages/download/
     
  3. teleguy

    teleguy Maha Guru

    Messages:
    1,318
    Likes Received:
    129
    GPU:
    GTX 1070/Vega 56
    Yes, I was using the gamma fix. I downloaded the latest build but the results are the same.
     
  4. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Is they anything you can see in this log making game crash? I would really like to use RP with Fifa just for the Dynamic Vsync.
    But has it stands its impossible to enjoy the game knowing it will crash at any giving time.
    I can play for hours when RP isn't running or installed.

    thanks
     

  5. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    Just sent you a PM.

    Yes, I see something odd in your log

    [PID: 40-5296] 01/10/2013 15:00:00.376: D9Wrapper::Reset leaving with HR=0x0 for device=08EA3960
    [PID: 40-504] 01/10/2013 15:00:00.503: D9Wrapper::CreateResources enter
    [PID: 40-504] 01/10/2013 15:00:02.113: InitPanel: GameWindow=000E0B32 FXAA=0 SMAA=1 DVC=1 DFC=0 TFPS=30 MFRR=1
    [PID: 40-504] 01/10/2013 15:00:02.114: D9Wrapper::CreateResources leave (clean)
    [PID: 40-5296] 01/10/2013 15:00:03.224: D9Wrapper::Reset enter for Device=08EA3960

    There's a different thread accessing the D3D device and that may the culprit. That usually happens when origin's overlay is working at background, even though it shouldn't be processed as latest builds of RP ignores all device calls made from Origin/Uplay overlays. Unless that check isn't working on Windows 8.
     
  6. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Mmmm Other things I have Running Dxtory/GPU-z/Sapphire Trixx
    I will try without Dxtory maybe this Conflicting?

    I dont enable Origin overlay so I don't think its that. I find it very odd how the game can run so smooth and just crash so random without warning.
    While every other game Works perfect lol
     
  7. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Just played two games without Dxtory and no crash :) I hoping that is that problem fixed.
    Will no more tomorrow.
     
  8. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    Try with this

    <File name="F.E.A.R." exe="fear.exe" flags="d3d9:0:0x4360000" params="farZ=3000,firstI=0,lastI=1" />

    Still have some issues like losing AO after ALT+TAB, but will start working again after a level load/checkpoint load.

    I should mentioned that other overlay tools can cause issues with some games. RP seems to work fine with MSI Afterburner and FRAPS, other overlays like Origin, Uplay and Evolving (or something like that) can conflict and cause crash at startup or at random.
     
  9. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    aha, that might explain why anno used to crash on me.

    I thought it was just buggy..
     
  10. aminfri

    aminfri Member Guru

    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 7870XT 1100/1600
    RP doesn't work with Ghost recon Future solider. i tried setting the launcher settings as well since the game uses Uplay but no lock so far. any suggestion? i could have sworn that it used to work :?
     

  11. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    3
    GPU:
    sapphire r9 390
    there is a future in fifa 11 and fifa 12 to reduce micor stuttering especially for amd cards in setting file name as : screen sleep
    maybe this feature can fix amd stuttering for other games ?
    and for me in fifa series it help a lot to reduce micro stuttering :)
     
  12. grimbergen_beer

    grimbergen_beer New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD5650
    I have just register to say THANK YOU very much for the program, sir. :)

    And I am trying to put AO in Mass Effect 1 and 2, but I am no expert; so I am just using other profiles from existing games and no lucky. I have seen that Nvidia Inspector has the same flag for AO for Mass Effect 3 and 1. Is there any chance to transcode the parameters from Nvidia Inspector?

    Thank you again.
     
  13. teleguy

    teleguy Maha Guru

    Messages:
    1,318
    Likes Received:
    129
    GPU:
    GTX 1070/Vega 56
    Thanks. I'll give it a try when I get home.

    I've got a few questions though. I noticed the exe name is written in lower case in the profile but the actual filename is written in caps in the game directory. Does it matter?

    Also is there a difference between "farZ=3000" and "farZ:3000"?
     
  14. Derko1

    Derko1 Master Guru

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x1080s
    I can not get the witcher 2 to start up. I start it and it just sits in the task manager. I was able to get it working before the gamma fix by simply using steam as the launcher. Now it won't start. Even if I disable monitoring for RP, won't work. It has to be shut down, open the game, then open RP again for it to work .
     
  15. japamd

    japamd Ancient Guru

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970Ghz
    Are you on Windows 8? Tried disabling Uplay overlay?

    NV seems to use a different method, instead of bit flags they seem to use pre-defined schemas for both AO and SLI.

    If you tried copying ME3 for ME and it didn't work, try other profiles like the ones for Karateka or Hard Reset.

    No, it doesn't matter as the executable name is case-insensitive during lookup.

    They're the same thing, just with different syntax. The "=" was added later just to increase readability.

    Can't reproduce it here, but I'm on Windows 7. Tried with a combo of FRAPS and/or MSI Afterburner but it did always started flawlessly.

    Can someone else on Windows 7 and Windows 8 check if Witcher 2 is failing to start?
     

  16. teleguy

    teleguy Maha Guru

    Messages:
    1,318
    Likes Received:
    129
    GPU:
    GTX 1070/Vega 56
    To answer my own question it doesn't. However I still have to switch to the HV P gun to get the AO effect.

    EDIT: Missed your post.
    Ok, thanks for the explanation. Still doesn't work though.
     
    Last edited: Jan 11, 2013
  17. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    Started fine the other night on win7 and the 2nd gamma patch.
     
  18. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Ok this is now very strange, Fifa 13 will not run at all now when RadeonPro is running with a Fifa13 profile, and dynamic Vsync is enabled.
    If I disable Dynamic the game will run, so this CTD error must be something to do with Vsync failing?
    Does the log give anything away?

    Another log
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.845: Starting log for [fifa13.exe]
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.845: Setup API hooking
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.846: API hooking startup done
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.846: Listing loaded modules at memory
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.847: PID 4760 CAHS.EXE
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.847: PID 4788 Origin.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.847: PID 4804 CAHS.EXE
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.847: PID 5024 RadeonPro.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.848: PID 4304 jusched.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.848: PID 4380 AsusAudioCenter.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.848: PID 5004 AvastUI.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.848: PID 5452 IAStorIcon.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.848: PID 4132 fifaconfig.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: PID 1564 fifa13.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: Listing modules loaded by target application
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: (0x00400000) C:\Program Files (x86)\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: (0x76EB0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: (0x72C00000) C:\Program Files\AVAST Software\Avast\snxhk.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: (0x74930000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNEL32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.849: (0x75070000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x74F80000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLWAPI.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x76CB0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\USER32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x75120000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\msvcrt.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x75700000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\GDI32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x74F60000) C:\WINDOWS\system32\IMM32.DLL
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x758F0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSCTF.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.850: (0x626C0000) C:\PROGRA~2\ORIGIN~1\FIFA13~2\Game\Core\Activation.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x75640000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\WS2_32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x72E50000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINHTTP.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x74FC0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\ADVAPI32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x75BD0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHELL32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x74810000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\ole32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x75800000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\OLEAUT32.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.851: (0x732F0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\IPHLPAPI.DLL
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x74A80000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\RPCRT4.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x756F0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\NSI.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x74590000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\combase.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x75580000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\sechost.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x732E0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINNSI.DLL
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.852: (0x74520000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\SspiCli.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x74510000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRYPTBASE.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x744B0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\bcryptPrimitives.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x73140000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHCORE.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x73120000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\profapi.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x72C60000) C:\WINDOWS\system32\uxtheme.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x669D0000) C:\Program Files (x86)\RadeonPro\AppProfiles.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.853: (0x76CA0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\PSAPI.DLL
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.854: (0x6A4F0000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\AVRT.dll
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.854: HookStartup end
    [PID: 1564-1536] 01/11/2013 14:58:19.928: API hooking ok (Watchdog timeout waiting)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.789: D9Wrapper::CreateDevice enter with ThreadId=5152 D3D=085239E0 Adapter=0 DeviceType=1 FocusWindow=240852 BehaviorFlags=56
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.789: D9Wrapper::ReleaseResources enter with ThreadId=5152
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.789: D9Wrapper::ReleaseResources leave (clean)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.789: D9Wrapper::ReleaseRenderTargets enter
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.789: D9Wrapper::ReleaseRenderTargets leave (clean)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.790: Forcing Triple-buffering
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.790: Forcing Refresh Rate @ 60Hz
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.790: Not forcing vsync at all
    [PID: 1564-4396] 01/11/2013 14:58:24.974: Watch timeout: Something hooked, stop thread
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.982: Got video adapter [AMD Radeon HD 7900 Series]
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.985: Got game window handle=00240852
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.985: Got GameWindow=00240852 (FocusWindow)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.985: W=0 H=0 Refresh=0
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.985: D9Wrapper::CreateDeviceHooks
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.986: D3DXLoadSurfaceFromSurface9_Proc=5A447BFF D3DXSaveSurfaceToFileW9_Proc=5A445181 D3DXSaveSurfaceToFileInMemory=5A4451A9
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.986: D9Wrapper::CreateDeviceHooks done
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:24.986: D9Wrapper::CreateDevice leave with HR=0x0 and Device=853e3a0
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:25.045: D9Wrapper::CreateResources enter
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: InitPanel: GameWindow=00240852 FXAA=0 SMAA=1 DVC=1 DFC=0 TFPS=30 MFRR=1
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: D9Wrapper::CreateResources leave (clean)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: FirstPresent (Class=0)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: FirstPresent (Class=GLD8+)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: D3D9 device. Create Resources
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.680: Init Panel
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.681: InitPanel: GameWindow=00240852 FXAA=0 SMAA=1 DVC=1 DFC=0 TFPS=30 MFRR=1
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.681: SystemHooks::ResetHooks enter
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.681: SystemHooks::ResetHooks leave (4)
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.681: FirstPresent leave with status=FALSE
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.682: DrawFPS called for device=0853E3A0
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.682: PresentNotDetected=TRUE
    [PID: 1564-5152] 01/11/2013 14:58:26.682: Viewport=(0, 0, 1920, 1080)

    thanks
     
  19. Derko1

    Derko1 Master Guru

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x1080s
    The first time I tried it right after installing the 2nd patch worked fine. After restarting my system it did not work anymore.

    Are you using any special options to get it to work? Is your copy from steam?
     
  20. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    yes, steam. No special options, same profile ive been using since i got it this summer.

    SMAA and Sweetfx are enabled however.

    There is a steam dxupdater that runs when you 1st start it, it used to drive me batty becaus it takes a few minutes for it to realize that i have the latest binaries.

    Perhaps thats whats sticking.

    go grab process explorer and see what going on.
     
    Last edited: Jan 11, 2013
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page