RadeonMod (Tweak Utility)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by theoneofgod, Oct 23, 2015.

  1. mirh

    mirh Active Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    1
    GPU:
    MSI HD 7750 1GB
    So.. Hoping this is the thread where you discuss registry tweaks
    Is HKLM\ATI\ACE\Default\Settings\Graphics\DeviceLCD\LcdOverdrive still doing something?

    Also, is there some way for DvrEnabled in HKCU\Software\AMD\DVR to stick to 0 (other than force deny altogether normal users write permissions to its key)?
    For some reason it's set to 1 every time the control panel is started, causing AMDRSServ.exe to spawn even if you kill it.

    I could swear some tinkering in HKLM\SOFTWARE\AMD (Adrenalin to False in CN, and DCSEnabled to No in PPC) could do it.. But for some reason I can't reproduce it anymore.

    Last, is there some theory behind DVRTrackingEnabledBuild and AMDDVR_Tracked?
     
    Last edited: Mar 10, 2020
  2. Mt441PL

    Mt441PL Member

    Messages:
    26
    Likes Received:
    14
    GPU:
    RX Vega 56 8GB
    I repacked the Xtreme-G tweaks for Radeon from years ago that were just now bundled with a bootcampdrivers.com Adrenalin 2020 (Mac / Bootcamp Radeon on WinX) driver.
    Here

    ... and, since bootcampdrivers.com bundles them in the 'best gaming FPS' version in 2020, i can assume that they are still working.

    The only thing i removed from it was the Memory Management tweaks for Windows because they messed with paging settings, everything else i could grab from the XG tweaks INF analyzing it and installing it myself is in it.

    Sorry for my absence but i had some serious setbacks IRL for a while.
    Please let me know if these do anything on Navi as i'm curious :)
     
    OnnA likes this.
  3. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    ^^ Many of those are for Weak GPUs.
    This Tweak tends to Lower the default Radeon Settings.

    Here, Im using this one (I've created this long time ago & updated from time to time)
    Options are at Default/High and the Tesselation is at x8.
    FRT at 70FPS (My FS range) + some custom resolutions.

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    "GI_NA"="0"
    "AAF_NA"="0"
    "AreaAniso_NA"="0"
    "Denoise_NA"="0"
    "Detail_NA"="0"
    "SplitScreen_NA"="0"
    "StaticGamma_NA"="0"
    "Gamma_NA"="0"
    "EQAA_NA"="0"
    "MLF_NA"="0"
    "EnableUlps_NA"="0"
    "SurfaceFormatReplacements_NA"="0"
    "TFQ_NA"="0"
    "AntiAlias_NA"="0"
    "TextureLod_NA"="0"
    "TestOnceRequest_NA"="0"
    "AutoTuneRequest_NA"="0"
    "CameraShakeMotionDetect_NA"="0"

    "MosquitoNoiseRemoval_NA"="0"
    "Deblocking_NA"="0"

    "ColourDesktopGamma_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColourDesktopBrightness_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColourDesktopContrast_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColourFullscreenGamma_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColourFullscreenBrightness_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColourFullscreenContrast_DEF"="1.0 1.0 1.0"
    "ColorVibrance_NA"="0"
    "DynamicRange_NA"="0"
    "Fleshtone_NA"="0"

    "DALR6 CRT_MaxModeInfo"=hex:00,00,00,00,40,06,00,00,b0,04,00,00,00,00,00,00,A0,\
    00,00,00
    "3to2Pulldown_NA"="0"
    "TemporalAAMultiplier_NA"="0"
    "DynamicContrast_NA"="0"
    "ASTT_NA"="0"
    "DemoMode_NA"="0"
    "TheaterMode_NA"="0"
    "DALNonStandardModesBCD1"=hex:13,60,07,68,00,00,00,60,13,60,07,68,00,00,00,70,\
    13,60,07,68,00,00,00,85,13,66,07,68,00,00,00,60,13,66,07,68,00,00,00,70,13,\
    66,07,68,00,00,00,85,08,00,04,80,00,00,00,60,10,24,06,00,00,00,00,60
    "DALNonStandardModesBCD2"=hex:12,80,07,68,00,00,00,60,14,00,10,50,00,00,00,60,\
    25,02,13,51,00,00,00,70,19,20,12,00,00,00,00,70,14,00,10,50,00,00,00,70,38,\
    40,21,60,00,00,00,70
    "DALNonStandardModesBCD3"=hex:12,80,10,24,00,00,00,70,11,52,08,64,00,00,00,70,\
    13,60,07,68,00,00,00,70,13,60,07,68,00,00,00,70,13,60,10,24,00,00,00,70,13,\
    60,10,24,00,00,00,70,16,00,12,00,00,00,00,73,23,06,12,97,00,00,00,73,06,40,\
    04,80,00,00,00,70,08,00,06,00,00,00,00,70,11,52,08,64,00,00,00,70,19,20,12,\
    00,00,00,00,70,21,33,12,00,00,00,00,70,40,96,23,04,00,00,00,70
    "DALNonStandardModesBCD4"=hex:12,00,10,24,00,00,00,70,12,80,07,68,00,00,00,70,\
    12,80,09,60,00,00,00,70,16,00,12,80,00,00,00,70,19,20,10,80,00,00,00,70,19,\
    20,12,00,00,00,70,17,92,13,44,00,00,00,70,18,00,14,40,00,00,00,70,18,56,13,\
    92,00,00,00,70,19,20,10,80,00,00,00,70,25,60,14,40,00,00,00,70,20,48,11,52,\
    00,00,00,70,38,40,21,60,00,00,00,60,38,40,21,60,00,00,00,70
    "KMD_FRTEnabled"=dword:00000001
    "KMD_MaxFrameRateRequested"=dword:00000046
    "KMD_PrimitiveShaderSupport"=dword:00000001
    "PP_ODNExMaxACTimingTuningLevel"=dword:00000002
    "KMD_USUEnable"=dword:00000001

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\UMD]
    "Tessellation_OPTION_DEF"="2"
    "Tessellation_DEF"="8"
    "Tessellation"=hex:38,00
    "Tessellation_OPTION"=hex:32,00
    "Tessellation_SET"=hex:31,20,32,20,34,20,36,20,38,20,31,36,20,33,32,20,36,34,\
    00
    "Main3D_DEF"="3"
    "Main3D"=hex:33,00,00,00

    "ShaderCache"=hex:31,00
    "AdaptiveAAMethod"=hex:30,00
    "HighQualityAF"=hex:31,00
    "FlipQueueSize"=hex:31,00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\AMD\Chill]
    "ChillLevelDefault"=dword:00000002
    "MaxFramerateDefault"=dword:00000047
    "MaxFramerateRange"=dword:0000004b
    "MinFramerateDefault"=dword:00000046
    "MinFramerateRange"=dword:0000001e
    "ProfileEnableDefault"=dword:00000000
    "GlobalEnable"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\AMD\CN]
    "CollectGIData"=dword:00000000
    "PreloadDelay"=dword:00000064
    "UnloadDelay"=dword:00000064

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\CN]
    "PreloadDelay"=dword:00000064
    "UnloadDelay"=dword:00000064
    "CollectGIData"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\AMD\Chill]
    "MaxFramerateDefault"=dword:00000047
    "MinFramerateDefault"=dword:00000046
    "MaxFramerateRange"=dword:0000004b
    "MinFramerateRange"=dword:0000001e
    "ProfileEnableDefault"=dword:00000000
    "GlobalEnable"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
    "TdrDelay"=dword:0000000c
    "TdrDdiDelay"=dword:0000000c

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMDDVR]
    "AMDDVR_Tracked"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\AMD\AMDAnalytics]
    "AnalyticsAccepted"="false"

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\Install]
    "AUEP"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
    "HwSchMode"=dword:00000002
     
  4. Dener de Paula Pereira

    Dener de Paula Pereira Active Member

    Messages:
    90
    Likes Received:
    11
    GPU:
    Vega 56 Pulse
    What flip queue size setting is better for my Vega 56 paired w/ Ryzen 5 3600 at stock?
     

  5. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    2 or 3 (i have it at default).
     
  6. ricsboy

    ricsboy New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    RX 460
    I'm too lazy to browse all the pages, would the software work with my graphics card?
     
  7. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    it should ;)
    Please make sure to have back up (by RadeonMOD) :p
    and please think & read.... Less Tweaks is better in todays drivers.
     
  8. pavlogodzilla

    pavlogodzilla New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 7000
    Last edited: Mar 23, 2020
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    The string should look like this (make it via MOD.reg file)
    You'll have all my mod RegTweak up in thread ^^

    This is 1152:864 70Hz (change Hz to your monitor specs).
    I have this resolution, for Emulators, don't know if it will work with GPU scaling tho.
    Try.

    "DALNonStandardModesBCD3"=hex:12,80,10,24,00,00,00,70,11,52,08,64,00,00,00,70,\
     
  10. pavlogodzilla

    pavlogodzilla New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 7000
    i need a tweak like this
    SYSTEM\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers\Configuration
    ...
    "Scaling"=dword:00000004
    which keep aspect ratio
    but I do not have this SYSTEM\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers\Configuration line in the registry

    is this setting
    has information about aspect ratio keeping ?

    I updated the questions for a better understanding
     
    Last edited: Mar 23, 2020

  11. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Last edited: Mar 23, 2020
  12. dustb123

    dustb123 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon RX 5700
  13. danske

    danske New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Rx 570
    Hey, what do these settings do?

    Main3D = 2
    Main3D_Def = 32
    FlipQueueSize = 1
    FlipQueue = 31
    ShaderCache = 31
     
  14. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Main3D = 2 CPU gives 2 FPS ahead
    ShaderCache = 31 is default
    FlipQueueSize = 1 Im not sure if this tweak work any longer.
     
  15. matteorizza62

    matteorizza62 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    rx 570
    good evening, I'm here in this forum because I would like to know how to get less framelag with my pc. I searched the internet and found a regedit and radeon mod setting or file called LodAdj. As through the various video tutorials I tried to put this setting or file but I was not able to ask for help in this forum
    my pc has RX570 I5 4590 and 8gb ram
     
    Last edited: Mar 31, 2020

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Hi and welcome to Guru3D :)

    Just remember to go try & error rute.
    Keep in mind that not all tweak works any longer with new Adrenalin, many of those are code left overs (can or can't work)
    Try & error + Keep backup.
     
  17. matteorizza62

    matteorizza62 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    rx 570
    so I can not do anything to increase the fps in the pc when I play?
     
  18. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Depends on CPU
    Main3D = 2 or 3
    Main3D_Def = 32 or 33

    In Game:

    Decrease Tesselation (x6 or x8)
    Decrease Shadows to Medium
    Adjust Textures to Your Vram (4GB = Medium, 8GB=High)

    And You can Play NP.
     
  19. ANutshell

    ANutshell New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX RX580 4GB
    How can I do LodAdj changes to Fortnite? Does it work on dx11 or 12?
     
  20. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,176
    Likes Received:
    2,948
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    IMO LodAdjusting is not working, this was Old Tweak from the 9800 era ;)
     

Share This Page