RadeonMod (Tweak Utility)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by theoneofgod, Oct 23, 2015.

  1. robolee

    robolee Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    GPU:
    NITRO+ RX 570 4GB
    Ok i seen to can't find "PP_ODNExMaxACTimingTuningLevel"=dword:00000001 on my registry. help plz?
     
  2. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    How to Updated :)
    Greets.
     
    robolee likes this.
  3. robolee

    robolee Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    GPU:
    NITRO+ RX 570 4GB
    cheer
     
    OnnA likes this.
  4. JACKAL HAWK

    JACKAL HAWK Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    5
    GPU:
    RADEON HD 6320 384mb
    AMD GPU stutter and Lag fix :

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    "EnableVceSwClockGating"=dword:00000001
    "EnableUvdClockGating"=dword:00000001
    "DisableVCEPowerGating"=dword:00000001
    "DisableUVDPowerGatingDynamic"=dword:00000001
    "DisablePowerGating"=dword:00000000
    "DisableSAMUPowerGating"=dword:00000001
    "DisableFBCForFullScreenApp"="0"
    "DisableEarlySamuInit"=dword:00000001
    "PP_GPUPowerDownEnabled"=dword:00000001
    "DisableDrmdmaPowerGating"=dword:00000001
    "PP_SclkDeepSleepDisable"=dword:00000001
    "PP_ThermalAutoThrottlingEnable"=dword:00000000
    "EnableAspmL0s"=dword:00000000
    "EnableUlps"=dword:00000000
    "GCOOPTION_DisableGPIOPowerSaveMode"=dword:00000001
    "PP_AllGraphicLevel_DownHyst"=dword:00000014
    "PP_AllGraphicLevel_UpHyst"=dword:00000000
    "KMD_FRTEnabled"=dword:00000000
    "StutterMode"=dword:00000000
    "DisableDMACopy"=dword:00000001
    "DisableBlockWrite"=dword:00000000
    "KMD_MaxUVDSessions"=dword:00000020
    "DalAllowDirectMemoryAccessTrig"=dword:00000001
    "PP_ActivityTarget"=dword:0000001e
    "PP_ODNFeatureEnable"=dword:00000001
    "PP_ODNExMaxACTimingTuningLevel"=dword:00000008

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\UMD]
    "PowerState"=hex:30,00
    "SurfaceFormatReplacements_DEF"="0"
    "Main3D_DEF"="0"
    "LodAdj"="-1"
    "ForceZBufferDepth_DEF"="0"
    "ForceZBufferDepth_SET"=hex:30,20,31,36,20,32,34,00
    "FlipQueueSize"="0"
    "SurfaceFormatReplacements"=hex:30,00
    "PowerState"=hex:30,00
    "AntiStuttering"=hex:31,00
    "TurboSync"=hex:30,00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\amdkmdag\UMD]
    "FlipQueueSize"="0"
    "Main3D"=hex:30,00
    "Main3D_DEF"="0"
    "Main3D_SET"=hex:30,20,31,20,32,20,33,20,34,20,35,00
     
    OnnA likes this.

  5. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    ^^ I will Update this into thread:
    Is for Older GCN?
     
  6. JACKAL HAWK

    JACKAL HAWK Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    5
    GPU:
    RADEON HD 6320 384mb
    yup it Boost more performance with my Low end AMD E-450 Radeon HD 6320
    Watch my videos here using the tweak :
    Sniper: Ghost Warrior 2 [Full Story] [AMD E-450 Radeon 6320 :

    Sniper: Ghost Warrior 2 - Siberian Strike [AMD E-450 Radeon 6320]:


    NightCry [AMD E-450 Radeon 6320]:
     
    Jackalito and OnnA like this.
  7. robbo247

    robbo247 Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    GPU:
    Palit gtx 1080 8gb
    Anyone try this on the latest drivers ?
     
  8. cap5lock

    cap5lock New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Red Devil RX480 8GB
    any option to force half refresh rate / double vsync in radeonmod ?
     
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Make Enchanced Sync Always ON (Then test)
     
  10. Quwes

    Quwes New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    intel core 2 quad
    Hello.
    I am new here. I have a question about FlipQueueSize/Main3d.
    Are these options dependent on vsync? I always had disable vsync and I do not know if change FQS and Main3d will do anything


     

  11. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    I have this set to (FreeSync ON 29-75, Vsync is always OFF)

    "Main3D_DEF"="3"
    "Main3D"=hex:33,00,00,00
    "FlipQueueSize"=hex:31,00
     
    Last edited: Jan 21, 2019
  12. Wolf2079

    Wolf2079 Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NITRO RX 580 8 GB
    Hello good day, have you ever observed this option Control Freesync, I own a Viwsonic XG2401 with support for this technology and in the image I show you exactly where it appears, it will be through registration you can try on some monitor that does not support freesync, greetings.

    https://drive.google.com/open?id=1ORpoZHd04t0KZdrm-0Wrq9rT5fUlIX0a
     
  13. Neharion

    Neharion New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    290X
    Is "LodAdj" removed with the new Adrenalin drivers?
    It wasn't included in the list on RadeonMod and after adding it manually nothing changed.
    edit: Nvm it seems to be a hit or miss with what games it works with.
     
    Last edited: Jan 22, 2019
  14. w0095157

    w0095157 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    GPU:
    RX 580
    From what I've seen trying settings out, these settings should not be tied to vsync . Flipqueuesize option is for how many frames get rendered ahead . 3 seems to be default for most for Nvidia and AMD. Try 3 2 or 1 Frames ahead and check cpu usage for each. See which works best for use, maybe just try changing flipqueuesize main3d and main 3dset , just the top 3 options in the list leaving other option as is for now and test.
     
  15. Kutep0v

    Kutep0v Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Sapphire RX 580 8GB
    Is it possible to apply timing tuning without installing Radeon Settings?

    I tried to add this to the registry, but no changes.
     

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    "PP_ODNExMaxACTimingTuningLevel"=dword:00000002

    Should work.
    I have ReLive installed BTW.
     
  17. chispy

    chispy Ancient Guru

    Messages:
    8,758
    Likes Received:
    893
    GPU:
    RTX 2080Ti - RX 580
    @OnnA or anyone else who can help. Great tool , is there any way to adjust lod on dx11 with this tool be it positive lod and negative lod ? I have been looking for a tool to adjust lod and so far all of them work on dx9 - dx10. Any help will be greatly appreciate it. I need to use it on hd 5770 , 6970 , 7950 , 7970gpus for benchmarks. Or is there any other tool that would let me do that ?

    Kind regards: Chispy
     
    Last edited: Feb 9, 2019
  18. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,706
    Likes Received:
    2,026
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Back in the days (ATI 9800 ;)) was ATT (ATI Tray tools) and it has this option.

    AFAIK there was a possibility with switch:
    "TextureLod" & "TextureLod_DEF" (if there is one in registry then it can be adjusted)

    I have unlocked this switch in RadeonMOD :D (Try and see if it's still works)

    PS.
    Even if it not work, You have Reshade ->

    #define USE_LUMASHARPEN 1

    #define sharp_strength 1.50 //[0.10 to 3.00]
    #define sharp_clamp 0.031 //[0.000 to 1.000]

    // -- Advanced sharpening settings --
    #define pattern 3
    #define offset_bias 1.2
     
    Last edited: Feb 10, 2019
    chispy likes this.
  19. chispy

    chispy Ancient Guru

    Messages:
    8,758
    Likes Received:
    893
    GPU:
    RTX 2080Ti - RX 580
    Thank you my friend , i will try this as soon as i go back home as i'm away until next week. I will update you if this works or not bro , thank you very much , appreciate it.

    Kind Regards: Angelo
     
    OnnA likes this.
  20. gabsvm

    gabsvm Active Member

    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    GPU:
    RX 480 8gb
    Hi masters! I have a doubt, i got a R7 250X (GCN 1.0) and with 17.7.1 is recognized in RadeonMod, work flawlessly in games. Versions like 19.1.1 and 19.2.1 dont get recognized by RadeonMod at all, i cannot use it, also the fps seems to fluctuate without reasons in the same testing conditions as 17.7.1. DDU detects as R7 200 Series with 17.7.1 but in 19.x.x gets recognized as HD 7770. What it means? Problems with recent drivers in my card as it seems? Maybe for being wrongly recognized as HD 7770 is the performance disparity? I double check results between both drivers with several clean installs to be sure. I didnt test 18.11.1 btw.
     

Share This Page