RadeonMod (Tweak Utility)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by theoneofgod, Oct 23, 2015.

  1. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    Last edited: Oct 25, 2015
  2. nav-jack

    nav-jack Master Guru

    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 ti 1520/2000
    i'll get right on that boss!

    here ya go man! i'll update this link with more findings

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QBCPH5eUk-P-cKZdfFpx_G6ycNzTqiI9RWaxvpI7grA/edit?usp=sharing
     
    Last edited: Oct 25, 2015
  3. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
  4. nav-jack

    nav-jack Master Guru

    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 ti 1520/2000
    i'm seeing moreso to set both to 0... maybe DMA to 1 and block to 0. but i'll do the alternating settings later today. its my birthday (24th was it, happy 27th) and as much as i want to benchmark i wanna game more!
     

  5. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Happy and More Happy Birthday For YOU Bro :bigsmile:

    PS. Are you BF4 Player?
     
  6. nav-jack

    nav-jack Master Guru

    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 ti 1520/2000
    one of my friends just bought it for me LOL. i did the week of game time and i'm re-downloading it as we speak. but i mainly play csgo, so i tweak things with an emphasis on minimal latency
     
  7. Hilbert Hagedoorn

    Hilbert Hagedoorn Don Vito Corleone Staff Member

    Messages:
    40,845
    Likes Received:
    9,223
    GPU:
    AMD | NVIDIA
  8. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
  9. Tomatone

    Tomatone Member Guru

    Messages:
    148
    Likes Received:
    39
    GPU:
    Nitro+ 580 8GB
    This is not the correct name for this key :nerd:
    Accurate name and value are "DisableBlockWrite"=dword:00000000 :infinity:
     
  10. Mooby29

    Mooby29 Member Guru

    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 290X@1150/1500mhz
    Has anybody figured out a way to run Fifa 16 with the cutscenes @60fps using this utility ?
    Tried it out using the adaptive vsync and lock to refresh rate options to no avail :(
     

  11. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Hmm Yes you're correct

    My mistake should be:

    HKR,, DisableBlockWrite, %REG_DWORD%, 1
    HKR,, DisableDMACopy, %REG_DWORD%, 1

    "DisableDMACopy"=dword:00000001
    "DisableBlockWrite"=dword:00000000

    It's corrected now in My Blog and Tweak Section
    I will send message to Coder and he will correct this :pc1:
     
  12. Dygaza

    Dygaza Master Guru

    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Vega 64 Liquid
    Interesting tool. What kind of benefits should I see from DisableBlockWrite or DisableDMACopy on my Fury X? Also, shouldn't DisableBlockWrite be at 0, instead of 1?
     
  13. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    THX from Me and our Coder :banana:

    "DisableDMACopy"=dword:00000001
    "DisableBlockWrite"=dword:00000000

    This is default Tweak. Some people say (incl. Me :) ) that this 2 options will benefit in more Stable Frame Rate and some FPS Boost

    See Nav-Jack post from 3Dmark run :nerd:
     
  14. Dygaza

    Dygaza Master Guru

    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Vega 64 Liquid
    Any expected drawbacks? Crashes after 30 mins of gaming?
     
  15. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    On mY RIG none :)
    Also BF4 Mantle working as intended.
    Just try and see, BackUp Reg just in case :)
     

  16. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    You need to select no frame rate limit and then lock frame rate to 60fps with RadeonPro or Maybe this software?
     
  17. Mooby29

    Mooby29 Member Guru

    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 290X@1150/1500mhz
    I know how to do it with RP but wanted to know if we could do it with that software too.
     
  18. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    As for Now Our Tweak is Registry Radeon Realted Tweak.
    For D3D etc. we will need ADL + D3D Pipeline Hook.

    GPU->Driver->Tweak :) -> Game/Soft

    As for Now There is D3D10/11/12 FPS Limiter + This tweak

    "3D_Refresh_Rate_Override_DEF"=dword:00000001

    So:

    "KMD_FRTEnabled"=dword:00000001 (Frame Rate limiTer FRT Enabled )

    "KMD_MaxFrameRateRequested"=dword:0000003d (here is my 61FPS, you can set whatever you'll need 30,120,144 etc.)
    "3D_Refresh_Rate_Override_DEF"=dword:00000001
     
  19. nav-jack

    nav-jack Master Guru

    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 ti 1520/2000
    i just noticed that on reboot all the settings reset. i rarely reboot my computer, maybe twice a week so its not a big deal.
     
  20. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,832
    Likes Received:
    3,206
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Hmm in my RIG its ON (all the time, after reboot also)

    1 thing i have to do is turn ON Aniso HQ in Tray all the time ;-)
     

Share This Page