RadeonMod (Tweak Utility)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by theoneofgod, Oct 23, 2015.

  1. somemadcaaant

    somemadcaaant Master Guru

    Messages:
    378
    Likes Received:
    14
    GPU:
    Red Devil 6900XT LE
    Yeah or time for a monitor upgrade ><
     
  2. windrunnerxj

    windrunnerxj Master Guru

    Messages:
    359
    Likes Received:
    54
    GPU:
    MSI Gaming 1060 6G
    I don't think it's going to be of much use to me because of my card but nevertheless it's great to see another piece of software for AMD since RP and ATT are basically dead. Too bad AMD won't release RP-like tools for power users. Hope the development will continue, so far it looks promising.
     
  3. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    Can you screenshot your device manager showing the display adapters?
    I'll make some adjustments for the next version to try fix this.

    8 or so of the false positives show AutoIt which is the scripting language I'm using currently for the program. https://www.autoitscript.com/site/autoit/

    Already sent off false positive reports for many AV's. Just received this from Bitdefender.

    What's your monitor?
    I'll add another method after failing to find anything to modify. Make sure you backup the registry first though.
     
    Last edited: Oct 24, 2015
  4. Garwinski

    Garwinski Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    4
    GPU:
    XFX Fury X
    Had a crash with gaming after 2 minutes or something, I think it had to do with DisableDMACopy, because now that I enabled it again (so value 0, which means DMACopy is enabled. So annoying to have negative-enabling things :p ) I have had no crashes. I will try to make sure the problem was with this setting. What does it even do actually?

    I can not change PP_MCLKStutterModeThreshold, when I do that, I just get the message "error". What do you mean with set monitor refresh? This function has to do something with refreshing of the monitor?
     

  5. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    Updated to 0.0.7

    Code:
    - 0.0.7 [24/10/2015] -
    
    Added alternative method for Enabling VSR.
    
    Fixed error editing "PP_MCLKStutterModeThreshold".
     
  6. Garwinski

    Garwinski Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    4
    GPU:
    XFX Fury X
    Wow that was fast :p What does PP_MCLKStutterModeThreshold do in practice?

    EDIT: Confirmed, editing PP_MCLKStutterModeThreshold works for me now, no error anymore.
     
  7. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,687
    Likes Received:
    613
    GPU:
    Inno3D RTX 3090
    Nobody says that. If there was one guy that deserved the paying job, it would be him. I would just prefer it if it was a paying job with AMD instead of Raptr.

    There is the AMD ADL library that exposes a lot of stuff. That's how RadeonPro is working as far as the Catalyst integration goes.
     
  8. NAZ2222

    NAZ2222 Master Guru

    Messages:
    419
    Likes Received:
    24
    GPU:
    XFX MERC 6800XT 16G
    I would love to use this tool, but avira never lets me use, detects as virus.
    Maybe you could make an version without the driver restart?

    Good work ;)
     
  9. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    It's not the driver restart causing all of the false positives. I scanned it without them and it only reduced the amount by 2.
     
  10. Blackfyre

    Blackfyre Maha Guru

    Messages:
    1,099
    Likes Received:
    89
    GPU:
    RTX 2070 Super
    Great job @theoneofgod

    Thank you for this and I hope we can all witness this to grow as a handy tool that many users will use.
     

  11. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    I've made a few adjustments to the compiling method to reduce false positives which also reduced file size.

    0.0.7
    https://www.virustotal.com/en/file/...bb866f6eff66c6122f7463483f27ab9d4fc/analysis/

    0.0.8
    https://www.virustotal.com/en/file/...1a996a8b9cfefe3bbc266d218fe386ce3e5/analysis/

    12/55 to 9/55

    Not perfect but getting there.


    Thank you.
     
    Last edited: Oct 24, 2015
  12. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    its pretty easy to just add it as an exception to AV suites, im not sure why people are having so much difficulty.

    I second looking into ADL, there is cool stuff in there.
     
  13. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    i wish he did as well.

    lots of people act like he killed their dog. Perhaps not on here, but on other sites.
     
  14. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,829
    Likes Received:
    3,205
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Not Yet, I'm waiting for OLED 30" Monitor will be from LG sometimes in 2016.
    At last :banana:
     
  15. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,829
    Likes Received:
    3,205
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Last edited: Oct 24, 2015

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,829
    Likes Received:
    3,205
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Disable DMA copy = is a GPU to VRAM related Tweak
     
  17. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,829
    Likes Received:
    3,205
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    And can someone please do some Benchmarks R290 + Fury and R3xx in Games + 3Dmark (old DX11 and new one)
    And see the difference when this 2 Tweaks are Turned ON

    "DisableDMACopy"=dword:00000001 ( is not Direct Memory Access! IMO, is a GPU to VRAM related Tweak - It's Safe Approach to give 0 keep it enable. You have to test it in 1 and see what's best for You, some people including me have FPS Gain in Desabled State - Crysis3, BF4, HoM&M VII)

    "EnableBlockWrite"=dword:00000001 ( Result in faster writing of graphics information to the VRAM, You can Enable it in GCN 1 or 0 )

    I have nP with R280X when this 2 are ON
     
    Last edited: Oct 24, 2015
  18. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,601
    Likes Received:
    248
    GPU:
    RX 580 8GB
    Hooking a D3D client and doing "per-application" type work would require a completely different project.
     
  19. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,829
    Likes Received:
    3,205
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    @theoneofgod I will give full Knowledge support
    I know that the Reg Tweak is small project but maby you can combine it somehow?
    Question - Is it CAN BE DONE? :toke:

    We need GPU->Driver->Our Tweak-> Game
    And for now not per app. just for All Apps
     
  20. somersetmartin

    somersetmartin Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    sapphire 7970x2
    the link is no good
     

Share This Page