RadeonMod (Tweak Utility)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by theoneofgod, Oct 23, 2015.

  1. Besss

    Besss New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 8750m
    FlipQueueSize in AMD driver by default for cs go is 1, FlipQueueSize by Nvidia can set value 1-5. My question, what is difference between 0 and 1, does it matter for cs go? P.S., I use CRT monitor.
     
  2. nav-jack

    nav-jack Master Guru

    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 ti 1520/2000
    i don't see flip queue being default 1 for csgo... when i change it to 1 the fps dips. when i fresh install drivers and remove the registry settings so it resets them with default, its 3.. i looked with a hex editor in all the amd driver files and i can't find a profile that is human readable. i do know thru testing that they do something strange to the flip queue. its not quite 3, its not 2... and 5 makes it slower fps wise then 3 does. leave it at default

    https://www.youtube.com/watch?v=1kEHUY2rmWk
     
  3. Besss

    Besss New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 8750m
    It was add in Catalyst 15.7.1
     
  4. DeadWalking

    DeadWalking New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    GPU:
    SaphTech VaporX HD5850
    Wow!
    Really appreciate your work on this, and everyone's input towards making it better.

    Ran across this thread after googling "Radeon Crimson flip queue" and someone was nice enough to post a link here over on Reddit.

    Just updated to Windows 10 today, and looking forward to playing around with RadeonMod.
     

  5. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    240
    GPU:
    RX 580 8GB
    Use RadeonMod "File - Backup Registry" and upload that. It'll be much smaller.

    I'll add a larger range to the Info. Thanks.

    To those having issues when downgrading drivers (Crimson to CCC), you might have to re-select the GPU afterwards.
     
  6. ksio89

    ksio89 Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon HD 8850M@8870M
    Now it's ULPS On/Off toggling on Tweak tab which is not working anymore (RadeonMod 1.0.5). I don't know what happened. I had Catalyst 15.11.1 installed when it stopped working and now I have Radeon Software 16.1 WHQL installed, but it's still not working. Of course I click "Restart Driver" after toggling it on/off.

    If you're wondering how I'm sure whether ULPS is on or not: I use EVGA PrecisionX or MSI Afterburner to check; when ULPS is on, GPU and Memory clocks graphs should read 0 MHz, which is not happening even after toggling ULPS On and restarting the driver.
     
  7. Besss

    Besss New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 8750m
    Also try to use Sapphire Trixx ( in settings disable ULPS and restart, work fine for me at 16.1)
     
  8. ksio89

    ksio89 Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon HD 8850M@8870M
    Thanks for the sggestion, but it's still not working. ULPS only works if I have it enabled and then shutdown or hibernate the notebook. When I turn it on again, ULPS is then on, and only at this moment.
     
  9. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    4
    GPU:
    sapphire r9 390
    does dynamique vsync avalaible i hope you can add it maybe with triple buffer dx
     
  10. DaGonz

    DaGonz New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1600 16gb
    how could i use this for my ati radeon 4870x2 or the hd5979
     

  11. DeadWalking

    DeadWalking New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    GPU:
    SaphTech VaporX HD5850
    If you haven't had a chance to use it yet. It should support your cards.


    Download/Extract/Run as Admin

    There is an option to do a backup of your Radeon Registry Keys. An option to view Regular names of the driver settings instead of the registry names.

    Only issue I have had so far in the week I have been using it. Is on Windows 10 the Restart Driver function acts like it tries to restart the driver, but the overclocking profile never loads and Radeon settings fails to load again.

    So I just set the settings I want to change, mostly just Flip Queue, and reboot the comp.

    Forgot to mention I am also on the Crimson 16.1 Beta Driver for Legacy cards.
     
    DaGonz likes this.
  12. zerowalker

    zerowalker Master Guru

    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 380
    Can anyone point out the settings which affect video playback?
    As with Crimson you have less options, and i want to disable everything.
    Like, denoise, better whites and whatnot.

    I currently just have "Custom" in Crimson with everything Off and Brightness on 0.
    But as i can't reach the other settings i am not really sure if they are on something or not.
     
  13. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,744
    Likes Received:
    3,171
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    U can install CCC from 15.11.1 :D
    And in RadeonMOD is a Tab named DXVA ->
     
  14. wrobles3D

    wrobles3D Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD7950-DC2T-3GD5-V2
    A few questions if anyone can help, i am using 16.1 for non gnc on a sony laptop APU e350 & hd6310

    CatalystAI sems to not be anywhere in the new crimson driver but radeon mod shows it listed as value 0x31000000 and CatalystAI_def as value 1 what do the values in the program represent? eg; what is disabled HQ and performance?

    both cnext(Radeon settings) and ccc(Radeon additional settings) take a while to load and i remember a tool as part of ******s uninstaller that let you change the reg keys so that you can set the delay from 300(seconds) to 0(immediatley) does anyone have any ideas what the keys would be?

    I have found preload delay and unload delay in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AMD\CN

    and Delay in
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ATI\ACE\Backup\Settings\CLI

    and cccattached cccexit CCCQuiesce CCCReady RunTimeStart
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ATI\ACE\Backup\Settings\MOM\Timers

    and finally Delay in
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ATI\ACE\Settings\CLI
     
  15. Prefix

    Prefix Member Guru

    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R7 260X 2GB

  16. Indy

    Indy Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    GPU:
    Zotac GTX 1060 AMP!
    Cat AI is/was, for me at least, never visible in RS/CCC as long as I have this machine here, so two years. I believe this is for a good reason and I have played with this values but I do not recommend to do it.
    As me, you have this long hex value in the settings for your primary card (apu) 0x31000000 and the value does not exist in the registry key of the discrete card I guess. I talked with theoneofgod lately saying that I believe the long value means the other card should use this value too, but I have no evidence., it's just a guess.
    However, a bit more on topic:
    Set this to 0x30000000 (0x3000 should work too) means 0, disabled. Really not the setting for you I think, because then you won't be able to use the secondary card for anything (3D at least). Still, if you set an .exe in advanced settings to use the 'high performance' adapter it will not with CatAI disabled.
    0x32000000 would mean adv. CatAI. I've seen no benefit here.

    AMD has certainly deprecated this setting (with very good reason). You need it to be on for multi GPU/switchable graphics and I read elsewhere that it contains fixes for certain games/applications. It makes sense to me, to drop this one, where noboty knows at the end what got tweaked. THere are better options for performance/quality compromises then this black box setting.



    As for your load times. Did you cange something? Did it give you some positve result. I'm also disappointed by RS. AMD anounced it would be so much faster than CCC but the first start also takes ages here, just like CCC(or like opening the adv. settings)
     
  17. prazola

    prazola Member Guru

    Messages:
    176
    Likes Received:
    16
    GPU:
    R9390XSOC / R9290DCU2OC
    Is there a way to disable parallax mapping?
     
  18. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    240
    GPU:
    RX 580 8GB
    Updated to 1.0.11

    Code:
    - 1.0.11 [19/01/2016] -
    
    Added DXVA -> Fluid Motion Value (Crimson).
    Added DXVA -> Steady Video Value (Crimson).
    
    Fixed "Restart Driver" with multiple Radeon GPU's.
    Fixed "Restart Driver" with Dual Graphics.
     
  19. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    240
    GPU:
    RX 580 8GB
  20. zerowalker

    zerowalker Master Guru

    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 380
    Restart Driver doesn't work for me.

    R9 380.
    Neither Crimson nor Catalyst.
     

Share This Page