Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.1 Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Warkratos, Apr 4, 2017.

  1. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,153
    Likes Received:
    682
    GPU:
    Gigabyte R9 380 4G
    crap driver FOR YOU .

    I installed it using DDU played some ESO (grass flicker fixed) Perfomance was very good i even put AO ON...

    Path of exile also good...
     
  2. jeff69dini

    jeff69dini Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    GPU:
    evga 2gb gtx 750ti
    o well that is weird!@! I used the bios you gave me :3eyes:

    yup, np, seemed to work but never changed name, lol...........I saved original, might have revert! trying flash from dos as well, but it always says cannot find adapter
     
    Last edited: Apr 5, 2017
  3. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,197
    Likes Received:
    242
    GPU:
    Sapphire 7970 Quadrobake
    This sounds to me like DPC latency issues. Check if other drivers were updated (sound, LAN, wifi, Bluetooth etc), and make sure you do a clean installation using DDU.
    I had similar issues a month ago, and using LatencyMon I discovered it was the new sound card driver.
     
  4. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    12,987
    Likes Received:
    2,272
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    Im getting lower dx12 and vulkan score in api overhead test but some nice boost in dx11.
     

  5. prazola

    prazola Member Guru

    Messages:
    176
    Likes Received:
    16
    GPU:
    R9390XSOC / R9290DCU2OC
    Can you show us the result please?
     
  6. TheDukeSD

    TheDukeSD Member Guru

    Messages:
    141
    Likes Received:
    11
    GPU:
    MSI GT 1030 2GH OC
    i'd be carefull when flashing from windows for 2 reasons:
    1) there are an army of reasons why atiwinflash can hang/freeze in the middle of the flash
    2) some atiwinflash versions don't flash the exact .rom you want to (you flash the .rom, reboot, save the bios with gpu-z and compare the gpu-z dump with the .rom you wanted to flash and you notice differences (i have no clue if the differences actually do something, i know that there can be some errors in the gpu bios and the gpu to work); why this happens I have no clue but I know that flash done with atiflash in dos (booting using an usb stick not "dos" from windows) doesn't show differences when you compare the gpu-z dump with the .rom you wanted to flash)
     
    Last edited: Apr 5, 2017
  7. passenger

    passenger Master Guru

    Messages:
    381
    Likes Received:
    55
    GPU:
    Sapphire RX580 8GB
    Nice change WattMan for GCN 1.0. If you had bsod after istallation just use DDU as people said. And yes idle bug is still present, as I said before just use restart64.exe and you'll be fine.
     
  8. Darr

    Darr Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI RX480 Armor OC
    Woke up this morning to a funny message from Radeon. The 17.4.1 driver recommended that I keep the driver updated and install 17.2.1
     
  9. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    545
    Likes Received:
    64
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
    Well for those ones that are affraid of wattman in GCN 1.0 making conflict with MSI AB, you can rest your fears..

    Tried today the wattman and the msi afterburner, and it works without a problem, overclocked on MSI AB, applied, and it worked, clocks gone up and down when necessary just like before.

    It's fine here.
     
  10. Xul Aethyr

    Xul Aethyr Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    3
    GPU:
    1080TI MSI Gaming X 2ghz
    Last edited: Apr 7, 2017

  11. Kruse

    Kruse Active Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX R9 290X 4GB
    I'm getting a DX error when trying to launch BF1--never encountered anything like that before.
     
  12. big ROBOT bill

    big ROBOT bill Ancient Guru

    Messages:
    1,512
    Likes Received:
    782
    GPU:
    ROG Strix 1660Ti
    These are good for me DX12 in BF1 works very well
     
  13. jeff69dini

    jeff69dini Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    GPU:
    evga 2gb gtx 750ti
    is that the same bios you used? I think its for a hd7770 thats why the bios was updated and not the name?!
     
  14. exper46

    exper46 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 280 OC
    Which is the best driver you generally recommend for R9 280?
     
  15. wotan

    wotan Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    3
    GPU:
    PowerColor R9 390Pcs+8GB
    I use the Last Whql ..for me best on Forza H3..all new beta Drivers i had Loading issue failure..i don´t no why AMD not fix that Problem :-(
     

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    11,081
    Likes Received:
    2,460
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Ahh becouse it's not WHQL and this is MS Store Game ;)
    But can we play it? Yes
     
  17. godknowswhy

    godknowswhy Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    GPU:
    All sorts
    Hi guys.

    Just in relation to GCN 1.0 clock bug. What is a simple test to know that you definately have it on a particular system. And am I right in understanding in correcting the clocks MSI afterburner is used? Hardware in question is a 7970Ghz 6Gb version doing fine on 16.6.2 driver, Windows 10. Thanks.
     
  18. mindaz3

    mindaz3 Master Guru

    Messages:
    319
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire Vega 64
    Sigh...
    FH3 still broken with this one. Insane loading times and visual artefacts all over the place.

    Back to 17.2.1 again.
     
  19. Hana88

    Hana88 Member Guru

    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati radeon 7970@ 1100/145
    i had the same problem...
    With a clean install the problem it's gone
     
  20. THEAST

    THEAST Master Guru

    Messages:
    211
    Likes Received:
    18
    GPU:
    HD7950 + HD7970 CF
    Making a Skype video call always triggers it for me without exception. The GPU and memory clocks will get stuck on a specific value (UVD clocks) that is between 2D and 3D clocks and they won't go down to 2D clocks without a driver restart or a reboot.
     

Share This Page