Radeon Software Crimson ReLive 17.11.2 driver Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Rambo, Nov 16, 2017.

  1. Eastcoasthandle

    Eastcoasthandle Ancient Guru

    Messages:
    3,186
    Likes Received:
    650
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    Oh Ok.
    What kind of scores are you looking at? From 12500 to 13500?
     
  2. KyleStilkey

    KyleStilkey Master Guru

    Messages:
    498
    Likes Received:
    37
    GPU:
    Sapphire 5700 XT N+
    I believe the issue
    • Some desktop productivity apps may experience latency when dragging or moving windows.
    Is the issue I've been complaining about for awhile. Like I was saying it was with certain apps and programs while others were fine. I'm so glad they finally have acknowledged it and is a known bug. Now the waiting game for it to be fixed really begins.
     
  3. primetime^

    primetime^ Master Guru

    Messages:
    909
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Sapphire RX Vega 64
    What tweak are you talking about? I find 17.7.2 works just fine with Wolf2 as is. Is there some way to use newer vulkan stuff with our old drivers? Pretty much ALL the newer drivers CTD my games for a huge number of rx580 cards....
     
  4. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    14,675
    Likes Received:
    4,098
    GPU:
    3080Ti VISION OC

  5. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    442
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    Yes I'm finding it requires 2x switching attempts but as you say there's no longer that annoying issue requiring a reboot :)
     
  6. mtrai

    mtrai Maha Guru

    Messages:
    1,183
    Likes Received:
    374
    GPU:
    PowerColor RD Vega
    I am talking just the graphics scores...not overall.

    just look at the graphics in this comparison. Yes there is a slight difference in my gpu clocks speed but not enough to make near a 1000 point gain in the graphics score.

    https://www.3dmark.com/compare/fs/14159259/fs/14008326/fs/13910715
     
  7. passenger

    passenger Master Guru

    Messages:
    443
    Likes Received:
    90
    GPU:
    Sapphire RX580 8GB
    Not bad drivers, but they locks up again with Enhanced Sync & Dying Light - The Following. Enhanced Sync makes games noticeable smoother on RX 580. Reverting back to 17.11.1 WHQL and thanks to AMD for good whql set.
     
  8. Wolf2079

    Wolf2079 Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NITRO RX 580 8 GB
    Good day, I have a doubt with the latest amd drivers, it turns out that they are betas but when I install them they are signed WHQL, I have installed the 17.11.2 and with the command DXDIAG reads them as WHQL, my card is a Shappire nitro RX580 8gb You will know why this happens, regards.
     
  9. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,546
    Likes Received:
    900
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    Beta & WHQL are the same.
     
  10. RzrTrek

    RzrTrek Ancient Guru

    Messages:
    2,550
    Likes Received:
    739
    GPU:
    RX 580 ♥ MESA 22.1
    Are they though?
     

  11. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,546
    Likes Received:
    900
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    Same paper..the 1 have signature...the other doesnt.
     
  12. Erick

    Erick Member Guru

    Messages:
    117
    Likes Received:
    21
    GPU:
    RTX 2060 Super 8GB
    I have a R9 Fury....is the FreeSync at 60hz bug fixed? It's broken after 17.9.3 and with the new driver, it only works at 72hz.
     
  13. primetime^

    primetime^ Master Guru

    Messages:
    909
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Sapphire RX Vega 64
    Yay! All good with Wolf2!
    [​IMG]

    Finally i can move on from 17.7.2! Guys these are the current amd WHQL! As in not Beta
     
    LocoDiceGR likes this.
  14. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    14,675
    Likes Received:
    4,098
    GPU:
    3080Ti VISION OC
    I found a way to solve many driver-game related issues:
    Stop (disabling services is not needed) the AMD External Events service.

    Works for SW BF2 (no keyboard input bug)
    And stuttering in PUBG
    and many other bugs.

    UPD.
    Use it only if game is not enjoyable.
    Yes i have this on Auto/Enabled all the time, but this Teak keeps PUBG enjoyable for some ppl.
     
    Last edited: Nov 21, 2017
    srdjan1995 likes this.
  15. ManofGod

    ManofGod Ancient Guru

    Messages:
    1,563
    Likes Received:
    100
    GPU:
    Sapphire R9 Fury Nitro
    Well, I installed the 11.2 from the 17.9.3 and actually ended up with a slightly lower score. Went back to 9.3 and all is well again. :)
     

  16. MaCk0y

    MaCk0y Maha Guru

    Messages:
    1,114
    Likes Received:
    442
    GPU:
    5700XT
    Don't do this if using freesync though. It depends on it.
     
  17. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    442
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    Stopping that service stopped the GPU Workload toggle from doing anything, no matter how many times I told it to switch from Graphics to Compute it did nothing until I restarted that service.
     
  18. kondziowy

    kondziowy Member Guru

    Messages:
    125
    Likes Received:
    71
    GPU:
    RX Vega 64 Nitro LE
    What is the graphics / compute switch for ? Does it speed up gaming / compute workloads ? Does it allow lower voltages for games / compute ?
     
  19. Grimbarian

    Grimbarian Ancient Guru

    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    442
    GPU:
    AMD RX5700 8gb
    It's been asked and answered a few times in the various driver threads, basically compute is for the graphics card to compute stuff like mining etc, when I mine with it set to compute it's twice as fast as when set to graphics.
     
  20. kondziowy

    kondziowy Member Guru

    Messages:
    125
    Likes Received:
    71
    GPU:
    RX Vega 64 Nitro LE
    Does it mean the card got 100% boost in mining, or it's the same performance that was before the switch was introduced. Meaning -it got 2x slower in mining when set to graphics?

    I always read driver threads, but I didn't see people talking about any boost in performance from this switch.

    Does it do anything other than complicate your life is what I'm asking :D
     
    Last edited: Nov 20, 2017

Share This Page