Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.2

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Caenyss, Jan 15, 2020.

  1. MSIMAX

    MSIMAX Active Member

    Messages:
    91
    Likes Received:
    41
    GPU:
    3x 290x cfx
  2. rflair

    rflair Don Commisso Staff Member

    Messages:
    4,140
    Likes Received:
    443
    GPU:
    5700XT
    Other then the hardware acceleration issue in Chrome all is good. But I also now just install the basic driver through device manger and use Afterburner for OC and fan control, I've done this for the last few drivers.
     
    Embra and OnnA like this.
  3. UkOldGit

    UkOldGit Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    8
    GPU:
    RX 5700 XT
    What card do you have, I have a 5700xt and so do 2 of my friends and we all experience texture problems.
    Every time you install a new driver the game automatically redoes the shaders or you can force it to redo them in game so I was just curious why it worked for you when you deleted that file.
    I'm glad it works for you.
     
  4. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,530
    Likes Received:
    370
    GPU:
    MSI 5600XT G. MX
    Vega 56 (with 64 BIOS.)

    Yes, maybe the problem is the 5700 series of cards.
    But, I had that problem with the textures (Eyes of the single player characters where radiating red and or invisible.)
     

  5. KyleStilkey

    KyleStilkey Master Guru

    Messages:
    491
    Likes Received:
    35
    GPU:
    Sapphire 5700 XT N+
    AMD just pushed out a new Chipset update for Ryzen boards today. Revision Number 2.01.15.2138.
     
  6. Progeny

    Progeny Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 670 DC2T @ 1300 MHz
    BF5 players report please :)

    This doesn't crash BF5,monitor and system anymore?
     
  7. KyleStilkey

    KyleStilkey Master Guru

    Messages:
    491
    Likes Received:
    35
    GPU:
    Sapphire 5700 XT N+
    Don't know, best way is to try it out yourself. Everyone has different system setups so what might be happening with you and others may not be the same for someone else. Test and if you're having issues, report it to AMD.
     
  8. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    17,457
    Likes Received:
    2,840
    GPU:
    MSI 6800 "Vanilla"
    Seems important.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/epqq5v/new_chipset_driver_201152138/

     
  9. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    12,958
    Likes Received:
    3,242
    GPU:
    Vega XTX LiQuiD
    Radeon Overlay is working ;)
    It just defaults settings with 0% Transparency....
    Everything is fine so far, better than 20.1.1

    BFV (DX11) = OK
    Division 2 (DX12) = OK
    Forza H4 = OK
     
  10. Danielsson

    Danielsson New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI RX5700XT 8GB
    Hey guys! Yesterday I installed this driver(adrenalin 20.1.2) with DDU + AMD Clean Up utility and I haven't had any problems so far. However since Adrenalin 20.1.1 I have this bug that after playing Quake Champions I am not able to open adrenalin settings, only if I close the AMD Server and Radeon Settings applications in task manager. The driver is smooth on my MSI RX5700XT Evoke, I gained a few more FPS in Battlefield V maybe, but not a huge difference anyway. However I still have the problem in some games that don't use GPU intensely that GPU aggressively downclocks that is a little bit annoying, but I don't have this issue so often like others. I recommend changing fan profile in Wattman to a little bit higher and set power limit to 0%. If I set power limit to +20%, I get 2000Mhz almost all the time in Battlefield V and I have +8 +10FPS but I get huge micro stutters that is unberable in multiplayer situations. So let's set it to +0%, change the fan profile and enjoy your high FPS. :) Cheers guys!
     

  11. half_empty_soul

    half_empty_soul Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    11
    GPU:
    rx 5700 xt
    still crash for me
    reverted to 19.12.1 and again works like a charm
     
  12. warlord

    warlord Ancient Guru

    Messages:
    2,761
    Likes Received:
    927
    GPU:
    Null
    Who told you it crashes? It isn't bad for everyone. It plays smOOth here since day1.
     
  13. The_Amazing_X

    The_Amazing_X Master Guru

    Messages:
    624
    Likes Received:
    213
    GPU:
    Red Devil V64
    Vega 64 with LC bios

    Zero problems

    Remember always do a clean install

    Star citizen got better fps from this driver hehe
     
  14. justdoge

    justdoge Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    18
    GPU:
    MSI RX580 Gaming X
    Looks like game specific perf tuning profiles are messing with global one.
    I have global one on default automatic. never touched it.
    Created tuning profile for darksiders 1 by adding exe manually - epic store games are not detected. It has simple graphics so turned power limit to -50 and I did set all gpu states to 600. With these settings gpu has ~70% load in game with some reshade added and vsync@60, so all is dandy and works nice.
    Fun starts when I exit darksiders 1 and start any different game that has no tuning profile so global auto default should be used. Instead it runs with gpu@600. Facepalm, whats the point of all these settings if touching anything is a disaster
    rx580

    https://imgur.com/a/ryzd3SQ

    EDIT:
    Ok radeon software does not like msi afterburner/rtss which I have running all the time
    After closing Darksiders 1, I have to close and open AB. Then next game will use global profile correctly. Not restarting AB after exiting from Darksiders 1 causes next game to use Darksiders 1 profile with 600 clock. WUT?
     
    Last edited: Jan 17, 2020
    connos likes this.
  15. connos

    connos Maha Guru

    Messages:
    1,247
    Likes Received:
    49
    GPU:
    AMD 5700XT
    BF5 smooth???? You must be the only one or you don't have 5700?
     

  16. UkOldGit

    UkOldGit Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    8
    GPU:
    RX 5700 XT
    Don't know if you can see this screen shot but it was taken on Hackney Yard under the flyover at A behind the crate. All maps have this problem to some extent, very annoying.
    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 17, 2020
  17. Digilator

    Digilator Master Guru

    Messages:
    491
    Likes Received:
    135
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    I had the problem of things resetting...

    Tried making profiles for the other games as a workaround?
     
    Last edited: Jan 17, 2020
  18. justdoge

    justdoge Active Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    18
    GPU:
    MSI RX580 Gaming X
    its not resetting. its like game specific perf profile gets stuck globally, until AB is restarted
    see edit of the post
     
    Last edited: Jan 17, 2020
  19. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,530
    Likes Received:
    370
    GPU:
    MSI 5600XT G. MX
    Yes, can see it.
    Report it to AMD https://www.amdsurveys.com/se/5A1E27D23A3DE966
     
  20. Digilator

    Digilator Master Guru

    Messages:
    491
    Likes Received:
    135
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    Fixed mine to be clearer - was quite late where I am...)

    May still want to try the suggested.
     

Share This Page