Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.2 Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by MerolaC, Sep 12, 2019.

  1. reslore

    reslore New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS Vega 64
    In that picture it's showing a maximum power draw of 13.6 watts which is virtually nothing. The card is only 2 degrees celsius higher than the idle CPU. I don't see anything out of the ordinary in that. If you have hardware acceleration on in your browser that would account for that wattage.

    I don't use hardware acceleration on firefox and let the cpu do that work. I have all the desktop graphics features like transparent windows turned off also, just use font smoothing. My card is between 3-9 watts on the desktop.
     
  2. Digilator

    Digilator Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    1.1 with a 144Hz monitor.

    You know, it doesn't have to be AMD. It could be your system. It could be you.
     
  3. Kutep0v

    Kutep0v Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Sapphire RX 580 8GB
    [​IMG]

    Same.
     
  4. Digilator

    Digilator Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    That clearly is showing 1.1...
     

  5. Montville

    Montville Member Guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Aorus RX 570 4GB
    I am on a Gigabyte RX570 card - not exactly the same, no?
    It does not make any meaningful sense showing up with other hardware, yes?
     
  6. Digilator

    Digilator Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    You are blaming AMD for what may be your or Gigabyte's problem.

    It helps to breathe deep and try to be reasonable.
     
  7. Kutep0v

    Kutep0v Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Sapphire RX 580 8GB
    Just in case, "Same" was about "single 60HZ display", not bus intefrace speed.

    [​IMG]
     
  8. Alessio1989

    Alessio1989 Maha Guru

    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    235
    GPU:
    .
  9. wuest3nfuchs

    wuest3nfuchs Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    9
    GPU:
    R9 Fury Nitro
    I'm having the same on vega56 pulse .
    https://imgur.com/a/Jvg2RWr

    Could also be a false reading from the tool...need to look into it with an older driver and see what happens.
     
  10. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,723
    Likes Received:
    2,044
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    UPD. profile ;)
    and maby is the case, just false read.
     

  11. PrEzi

    PrEzi Member Guru

    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    GPU:
    Sapphire Vega 64 LC
    Someone noticed that with the 19.9.2 the Youtube 1440k 60fps videos are.... jumpy on Vega64 (4k 60fps even worse)? or is it just me? "normal" 30fps plays fine 4k/2k doesn't matter.
    And no, not a problem with my ISP or buffering (buffer is always full).
    Tested on latest Opera Beta and latest Vivaldi Beta... W10 x64 1903 +semi-latest updates from around a month ago (that introduced high CPU-Usage in Search LoL, but fortunately solved with a dirty hack (replacing the files with a backup)).
     
  12. Krteq

    Krteq Master Guru

    Messages:
    497
    Likes Received:
    68
    GPU:
    RX Vega 56 +64 BIOS
    W10 x64 1903 w/ latest updates + Opera Dev 65.0.3445

    No such issues with 1440k/4K 60fps videos on YT with Vega
     
    Last edited: Sep 23, 2019
  13. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    15,719
    Likes Received:
    1,712
    GPU:
    Sapphire 5700XT P.
    https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt

    Hmm just showing the auto detection option now, new driver coming?
    Guess that will be clear in a few hours if so or if it's just a website snag.

    EDIT: Nope, WHQL I suppose, 23rd September for 19.9.2 now.

    https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

    https://drivers.amd.com/drivers/win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.9.2-sep23.exe
    (Might error out if downloaded from a non-AMD site or not linked as if downloaded from their website but there to show the new file name and date.)


    EDIT: But it does still leave the rest of the week open for 19.9.3 also. :D
    (Well more fixes would be nice.)

    EDIT: OEM support perhaps?

    From this in the INF.

    AMD67EF.37 = "Radeon 550 Series"
    ...
    AMD67EF.43 = "Radeon 550 Series"

    to this.

    AMD67EF.37 = "Radeon RX550/550 Series"
    ...
    AMD67EF.43 = "Radeon RX550/550 Series"
     
    Last edited: Sep 23, 2019
    LocoDiceGR, Jackalito and Undying like this.
  14. Montville

    Montville Member Guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Aorus RX 570 4GB
    No one here showing me a RX570 on 1.1? I thought so!
    I blame an inept AMD driver department unable or unwilling to fix the RX570 idle problem....why?

    and, btw, up until 19.4.3 all was fine and this problem started with 19.5.x ... how is this a hardware problem?
    I am currently on 19.4.3 and all is fine:
    http://gpuz.techpowerup.com/19/09/23/cb3.png


    Probably no more cheap excuses here and fix the problem?!
     
  15. Digilator

    Digilator Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    Excuses? Don't need any. Not responsible for your issue at all...

    Relax.

    Make a thread about this. Some may have Gigabyte 570s here.

    Since you seem to think your card is about to blow up or something, contact Gigabyte?
     

  16. Montville

    Montville Member Guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    17
    GPU:
    Aorus RX 570 4GB
    some people here (not just you) are trying very hard not to understand (my) replies - this thread as such is totally embarrassing... for AMD
    .. but I guess it must be the New World phenomenon.
     
  17. PrEzi

    PrEzi Member Guru

    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    GPU:
    Sapphire Vega 64 LC
    Mhmm... darn.... thanks... so it's just me.
    I will need to check if the updates will solve this + eventually back again to DDU... maybe will wait till the new driver comes out...
     
  18. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    9,723
    Likes Received:
    2,044
    GPU:
    Vega 64 XTX LiQuiD
    Last edited: Sep 24, 2019
    Jackalito likes this.
  19. sbstnce

    sbstnce New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SapphNitro+ 5700 xt
    I updated to these drivers two days ago for the modern warfare beta, things were dandy on my msi 580 4gb. My monitors out of nowhere would be put to sleep. Checked my DP cables, both are fine. Finally my sapphire nitro+ 5700xt arrives today. It is still happening. I DDU and reinstalled. To no avail. I am going to ddu and install 19.8.1 drivers to see if this fixes it. Any other work arounds would be helpful. thanks.
     
  20. Digilator

    Digilator Member Guru

    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    GPU:
    Sapphire 5700XT
    I had some issues with drivers, but your case doesn't seem bad to me. Power consumption seems ok. You can try the thing Undying posted on page 5.
    Helped me, but with another issue.
     

Share This Page